English
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İ.Ö)

Kazanılan Derece

Program derslerinin (toplam 240 AKTS) tümünü başarı ile tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler Turizm İşletmeciliği alanında lisans diploması almaya hak kazanırlar.

Kabul Koşulları

Yüksekokula kabul ve kayıt Yükseköğretim Kanunu ve kuralları çerçevesinde düzenlenir. Öğrenciler, fakülteye Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre kabul edilirler. yüksekokula kabul için YGS ve LYS’den yeterli puanı almış adayların kayıtları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen tarihlerde Üniversite Rektörlüğü’nde yapılır. Kayıt için gerekli belgeler; 1 - Lise ve dengi okul diploması, 2 - ÖSYM'ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi.

Yeterlilik Koşulları

Yiyecek İçecek İşletmeciliği alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi ve 40 iş günü mesleki stajını tamamlaması gerekir.

Önceki Öğrenim

Türk Yükseköğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.

Tarihçe

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 1992 yılında kurulmuş ve 2001-2002 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. Yüksekokulumuzda talep eden öğrencilere bir yıllık İngilizce hazırlık ve turizm ve otelcilik alanında lisans derecesinde dört yıllık turizm eğitimi verilmektedir.40 işgünü yapılan staj da eğitimin bir parçasını oluşturmaktadır. Yüksekokulumuzda Farabi ve Erasmus programları çerçevesinde ulusal ve uluslararası alandaki pek çok üniversite ile öğrenci değişimi gerçekleştirilmektedir. Yüksekokulumuzda Seyahat İşletmeciliği Bölümü, Konaklama İşletmeciliği Bölümü ve Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Bölümü olmak üzere üç bölüm bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda 2006 yılından beri Turizm İşletmeciliği alanında yüksek lisans eğitimi verilmektedir.

Program Profili

Lisans ve lisansüstü programlarına devam eden öğrencilerin, Turizm alanında bilimsel bilgiler üreterek ulusal ve uluslararası turizm çevrelerinde en önde yer alan, turizm ile ilgili ihtiyaç duyulan bilgilerle donanmış, ülkemizde ve dünyada turizmi geliştirmeyi amaçlayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Program Yeterlilikleri

1- Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibidir.
2- Alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri, örgütün bölümleri ve birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, yönetimi, politikaları ve stratejileri konularında bilgi sahibidir.
3- Alanındaki yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir.
4- Alanı ile ilgili planlayabilme, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını yerine getirir.
5- Alanı ile ilgili hizmet verme süreçlerini analiz eder, planlar, uygular, denetler ve gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırır ve geliştirir.
6- Alanı ile ilgili hizmet verme politika ve stratejilerini kullanır, hizmet süreçlerini tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, gözden geçirir, geliştirir, değerlendirir, hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm bulur ve tüketici tatminini ölçme araçları geliştirir ve kullanır.
7- Alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar.
8- Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
9- Alanı ile ilgili sorunlarla ilgili olarak bilinen teknikleri kullanarak bilgileri analiz eder, sorunların çözümünde farklı seçenekleri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öngörülemeyen ve karmaşık sorunları çözer.
10- Alanı ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder ve uygulamada kullanır.
11- Ekip üyesi olarak çalışır, sorumluluk alır ve ekibi yönetir.
12- Alanı ile ilgili karmaşık ve öngörülemeyen durumlarda teknik ve mesleki faaliyetleri veya projeleri yönetir.
13- Bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde yazılı ve sözlü olarak iletişim kurar.
14- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
15- Alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalır ve sosyal sorumluluk sahibidir.

Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Sınavlar; ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, mazeret sınavı, bütünleme sınavı, muafiyet sınavı ve tek ders sınavından oluşturmaktadır. Ara Sınavlar: Her yarıyıl içinde açılan derslerle ilgili olarak bir ara sınav yapılır. Ara sınav değerlendirmesi, alınan puanın %40'dır. Yarıyıl Sonu Sınavları: Yarıyıl sonunda öğretimi tamamlanan derslerden öğrencinin başarı durumunu belirlemek üzere yapılır. Yarıyıl Sonu sınav değerlendirmesi, alınan puanın %60'ıdır. Mazeret Sınavları: Haklı ve geçerli bir mazereti nedeniyle ara sınavına veya yarıyıl sonu sınavına giremeyen öğrencilere, ilgili yönetim kurulu tarafından mazeret sınav hakkı verilir. Öğrencinin mazeret sınavına kabul edilmesi için mazeretini belgelere dayandıran bir dilekçe ile mazeretinin oluştuğu günden itibaren 3 gün içinde dekanlık/müdürlüğe başvurmuş ve ilgili yönetim kurulunca mazeretinin kabul edilmiş olması gerekir. Bütünleme sınavları: Öğrenciler yarıyıl sonu sınavları sonunda FD veya FF notu alarak başarısız oldukları dersler ile DD veya DC notu alarak başarılı oldukları derslerden bütünleme sınavlarına girebilirler. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu sınav notu yerine geçer. Ara sınav ve bütünleme sınav notunun ağırlıkları yarıyıl sonu sınavlarında olduğu gibi hesaplanır. Bütünleme sınavına girilen derslerde, önceki başarı notu ne olursa olsun, son başarı notu esas alınır. Muafiyet Sınavları: Senato tarafından belirlenen dersler için akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır. Tek Ders Sınavı: Mezuniyeti için devam koşulunu yerine getirmiş olup da, başarısız tek dersi kalan öğrenciler, başarısız olduğu dersten tek ders sınavına girebilirler.

Mezuniyet Koşulları

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 40 iş günü meslek stajını tamamlamak gerekmektedir.

Mezun İstihdamı

Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü'nün temel amacı, stratejik ve yönetsel karar verme konusunda turizm sektörü başta olmak üzere iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayacak girişimci ve yönetici adaylarını yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, biri ingilizce olmak üzere iki yabancı dil, bilgi teknolojileri, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik ve yöneticilik ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Eğitim Türü

Lisans

Bölüm Başkanı

Doç.Dr. Burhan KILIÇ

Bölüm AKTS Koordinatörü

Prof.Dr. Ozan BAHAR

Ders Planı

1. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
ENF1805 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı Zorunlu 3 0 3
KON1801 Genel Turizm Zorunlu 3 0 5
TDB1801 Türk Dili I Zorunlu 2 0 2
YDB1811 İngilizce I Zorunlu 3 0 3
YDB1813 Almanca I Zorunlu 3 0 3
YDB1815 Fransızca I Zorunlu 3 0 3
YİŞ 1001 Beslenme İlkeleri Zorunlu 3 0 4
İKT1807 İktisada Giriş I Zorunlu 3 0 4
İŞL1805 İşletme Bilimine Giriş Zorunlu 3 0 5
İŞL1811 Genel Muhasebe Zorunlu 3 0 4
       
1. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
KON 1902 Önbüro Yönetimi Seçmeli 3 0 5
SYH1904 Turizm ve Çevre Seçmeli 3 0 5
SYH1908 Turizm Politikası ve Planlaması Seçmeli 3 0 5
SYH1914 Turizm ve Çevre Zorunlu 2 0 5
TDB1802 Türk Dili II Zorunlu 2 0 2
YDB1812 İngilizce II Zorunlu 3 0 3
YDB1814 Almanca II Zorunlu 3 0 3
YDB1816 Fransızca II Zorunlu 3 0 3
YİŞ 1004 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Muhasebe Uygulamaları Zorunlu 3 0 5
YİŞ 1502 Gıda Güvenliği ve Hijyen Seçmeli 3 0 5
YİŞ 1504 Gıda Teknolojisi Seçmeli 3 0 5
YİŞ 1506 İçecek Teknolojisi Seçmeli 3 0 5
YİŞ1002 Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Zorunlu 3 0 5
       
2. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
ATB2801 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu 2 0 2
SYH2801 Genel Pazarlama Zorunlu 3 0 5
SYH2901 Türkiye Turizm Coğrafyası Seçmeli 3 0 5
YDB2811 İngilizce III Zorunlu 3 0 3
YDB2813 Almanca III Zorunlu 3 0 3
YDB2815 Fransızca III Zorunlu 3 0 3
YİŞ 2001 Menü Planlama Zorunlu 3 0 5
YİŞ2003 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yönetim Muhasebesi Zorunlu 3 0 5
YİŞ2501 Yiyecek-İçecek Servisi I Seçmeli 3 0 5
YİŞ2503 Mutfak Uygulamaları Seçmeli 3 0 5
YİŞ2505 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Mesleki Paket Program Kullanımı Seçmeli 3 0 5
YİŞ2507 Catering Hizmetleri Seçmeli 3 0 5
İŞL2901 İşletme Matematiği Seçmeli 3 0 5
       
2. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
ATB2802 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu 2 0 2
HEM2902 Sağlık ve İlkyardım Seçmeli 3 0 5
KON2902 Turizm İşletmelerinde İletişim ve Müşteri İlişkileri Seçmeli 3 0 5
SYH2802 Turizm Pazarlaması Zorunlu 3 0 5
YDB2812 İngilizce IV Zorunlu 3 0 3
YDB2814 Almanca IV Zorunlu 3 0 3
YDB2816 Fransızca IV Zorunlu 3 0 3
YİŞ2002 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon Zorunlu 3 0 5
YİŞ2004 Meslek Stajı Zorunlu 3 0 5
YİŞ2054 Yiyecek-İçecek Servisi II Seçmeli 3 0 5
YİŞ2502 Sıcak Mutfak Seçmeli 3 0 5
YİŞ2506 Protokol ve Görgü Kuralları Seçmeli 3 0 5
YİŞ2512 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon Zorunlu 3 0 5
       
3. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
KAY3907 Hukukun Temel İlkeleri Seçmeli 3 0 5
KON3901 Turizm Sektöründe Girişimcilik Seçmeli 3 0 5
KON3905 Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi Seçmeli 3 0 5
SYH3901 Turizm İşletmelerinde Halkla İlişkiler Seçmeli 3 0 5
SYH3905 Turizm Ekonomisi Seçmeli 3 0 5
YDB3909 Mesleki İngilizce I Seçmeli 3 0 5
YDB3911 Mesleki Almanca I Seçmeli 3 0 5
YDB3913 Mesleki Fransızca I Seçmeli 3 0 5
YDB3915 Mesleki Rusça I Seçmeli 3 0 5
YİŞ3001 Türk Mutfak Kültürü Zorunlu 3 0 5
YİŞ3503 Soğuk Mutfak Seçmeli 3 0 5
YİŞ3505 Gastronomi Turizmi Seçmeli 3 0 5
       
3. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
KON3804 Turizmde Araştırma Yöntemleri Zorunlu 3 0 5
KON3904 Turizmde Ürün Çeşitlendirme Seçmeli 3 0 5
SYH3902 Turizm Mevzuatı Seçmeli 3 0 5
SYH3906 Turizmde Tüketici Davranışları Seçmeli 3 0 5
YDB3910 Mesleki İngilizce II Seçmeli 3 0 5
YDB3912 Mesleki Almanca II Seçmeli 3 0 5
YDB3914 Mesleki Fransızca II Seçmeli 3 0 5
YDB3916 Mesleki Rusça II Seçmeli 3 0 5
YİŞ3002 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü Zorunlu 3 0 5
YİŞ3004 Meslek Stajı Zorunlu 3 0 5
YİŞ3502 Uluslararası Mutfaklar Seçmeli 3 0 5
YİŞ3504 Özel Yiyeceklerin Servisi Seçmeli 3 0 5
YİŞ3506 Gıda Kontrolü ve Mevzuatı Seçmeli 3 0 5
       
4. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
KON4905 Turizm İşletmelerinde Stratejik Yönetim Seçmeli 3 0 5
KON4909 Turizmde E-Ticaret Seçmeli 3 0 5
SYH4901 Turizm İşletmelerinde Kalite Yönetimi Seçmeli 3 0 5
YİŞ4501 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler Seçmeli 3 0 5
YİŞ4503 Ziyafet ve Etkinlik Yönetimi Seçmeli 3 0 5
YİŞ4505 Yiy. İç. İşl. Deneysel ve Duyusal Analiz Seçmeli 3 0 5
YİŞ4507 Vejetaryan Mutfağı Seçmeli 3 0 5
YİŞ4509 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Süsleme Teknikleri Seçmeli 3 0 5
ÇEİ4901 İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Seçmeli 3 0 5
       
4. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
KON4902 Turizm İşletmelerinde Kariyer Yönetimi Seçmeli 3 0 5
KON4904 Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış Seçmeli 3 0 5
KON4908 Turizmde Güncel Konular Zorunlu 3 0 5
KON4914 Uluslararası Turizm İşletmeciliği Zorunlu 3 0 5
SYH4904 Turizm İşletmelerinde Etik Seçmeli 3 0 5
SYH4908 Sürdürülebilir Turizm Zorunlu 3 0 5
YİŞ4502 Kokteyl Hazırlama Seçmeli 3 0 5
YİŞ4504 Tatlı, Pasta ve Ekmek Hazırlama Teknikleri Seçmeli 3 0 5
YİŞ4506 Yemek ve Mitoloji Seçmeli 3 0 5
YİŞ4508 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık Seçmeli 3 0 5
YİŞ4510 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Tutundurma Seçmeli 3 0 5
YİŞ4512 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Müşteri ve İş Güvenliği Seçmeli 3 0 5
       
 

Değerlendirme Anketleri

Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi

1. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı324323454534344
Genel Turizm533445534534424
Türk Dili I511111 34532224
İngilizce I134111214425215
Almanca I112111111111111
Fransızca I112111111111111
Beslenme İlkeleri515515511112111
İktisada Giriş I533222334433224
İşletme Bilimine Giriş555555555555445
Genel Muhasebe111111111141121
                
1. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Önbüro Yönetimi344344354443344
Turizm ve Çevre443111313433114
Turizm Politikası ve Planlaması544444444443334
Turizm ve Çevre               
Türk Dili II511111434532224
İngilizce II134111214415255
Almanca II43411112 144152
Fransızca II434111121441525
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Muhasebe Uygulamaları111121111511111
Gıda Güvenliği ve Hijyen515415551315215
Gıda Teknolojisi               
İçecek Teknolojisi 15411513115512
Yiyecek-İçecek İşletmeciliği411544144245513
                
2. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I522333312131114
Genel Pazarlama544444414444414
Türkiye Turizm Coğrafyası411111111111111
İngilizce III434111121441525
Almanca III434111121441525
Fransızca III434111121441525
Menü Planlama515513113141551
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yönetim Muhasebesi544111131443134
Yiyecek-İçecek Servisi I               
Mutfak Uygulamaları515515455515411
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Mesleki Paket Program Kullanımı515411111111512
Catering Hizmetleri444345434442215
İşletme Matematiği533332323443334
                
2. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II522333312131114
Sağlık ve İlkyardım414332354453115
Turizm İşletmelerinde İletişim ve Müşteri İlişkileri544433435353214
Turizm Pazarlaması44443343 353214
İngilizce IV434111121441525
Almanca IV322223343442523
Fransızca IV434111121441525
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon413111111512112
Meslek Stajı515551153433313
Yiyecek-İçecek Servisi II515413155115514
Sıcak Mutfak515551153433133
Protokol ve Görgü Kuralları515311151114512
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon               
                
3. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Hukukun Temel İlkeleri               
Turizm Sektöründe Girişimcilik414111121141331
Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi443433443254114
Turizm İşletmelerinde Halkla İlişkiler332454313453113
Turizm Ekonomisi331444412451213
Mesleki İngilizce I113423443431514
Mesleki Almanca I113323443431514
Mesleki Fransızca I113323443431514
Mesleki Rusça I113323443431514
Türk Mutfak Kültürü51 515445515143
Soğuk Mutfak515515445515431
Gastronomi Turizmi515411141111431
                
3. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Turizmde Araştırma Yöntemleri334244224212114
Turizmde Ürün Çeşitlendirme423111134323355
Turizm Mevzuatı515415513114413
Turizmde Tüketici Davranışları334333212212114
Mesleki İngilizce II113323443431514
Mesleki Almanca II113323443431514
Mesleki Fransızca II113323443431514
Mesleki Rusça II113323443431514
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü512211111141211
Meslek Stajı515551153433313
Uluslararası Mutfaklar444333434531114
Özel Yiyeceklerin Servisi315111454155311
Gıda Kontrolü ve Mevzuatı515415513114413
                
4. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Turizm İşletmelerinde Stratejik Yönetim442233423342114
Turizmde E-Ticaret552233422533115
Turizm İşletmelerinde Kalite Yönetimi3333443243 1114
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler515451333155411
Ziyafet ve Etkinlik Yönetimi515411154115531
Yiy. İç. İşl. Deneysel ve Duyusal Analiz515514415514431
Vejetaryan Mutfağı515515445515431
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Süsleme Teknikleri515411145115431
İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik442433411411115
                
4. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Turizm İşletmelerinde Kariyer Yönetimi514111111141331
Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış313311111511141
Turizmde Güncel Konular               
Uluslararası Turizm İşletmeciliği               
Turizm İşletmelerinde Etik415111113111115
Sürdürülebilir Turizm               
Kokteyl Hazırlama515111151155311
Tatlı, Pasta ve Ekmek Hazırlama Teknikleri515514445515431
Yemek ve Mitoloji115311115515331
Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık515311144154331
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Tutundurma415451151111155
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Müşteri ve İş Güvenliği515343551411115
                
 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 48000 Kötekli/Muğla | Tel: + 90 (252) 211-1000 | Fax: + 90 (252) 223-9280
Copyright © 2013 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Yukarı Çık