Kazanılan Derece
Çeşitlilik göstermekle birlikte temel olarak bütün turizm işletmelerinde, özellikle otel işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, büyük turistik yolcu gemileri, ziyafet, kongre ve fuar organizasyon şirketlerinde, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri ve Belediyelerde istihdam edilmeleri mümkündür.
Kabul Koşulları
Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan http://oidb.mu.edu.tr/ sayfasını inceleyebilirsiniz.
Yeterlilik Koşulları
Öğrencinin bu programının tüm derslerini başarmış olması, diğer yükümlülüklerini yerine getirmiş olması ve en az 120 AKTS kredisi ve 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalaması sağlanmış olması ve F1 ve F2 notunun bulunmaması gerekmektedir. Bir öğrencinin mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve başarısız dersi olmaması gerekir.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği
Önceki Öğrenim
ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile önlisans programlarından mezun olan adaylar, mezun oldukları alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına yerleştirilebilmektedir. Lisans programlarına dikey geçişle kayıt yaptıracak adayların, önlisans eğitimleri sırasında alıp başarmış oldukları eşdeğer kabul edilen derslere ait notlar, Not Durum Belgesine, Genel Not Ortalamasına katılmaksızın aynen aktarılmakta ve bu derslerin kredilerine göre programdan alınması gereken dersler belirlenmektedir.
“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında; Üniversite Senatosunun belirlediği esaslar doğrultusunda ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavı puanıyla yatay geçiş, diğer yükseköğretim kurumlarından Üniversitemizin eşdeğer programlarına kurumlararası yatay geçiş, Üniversitenin eşdeğer düzeydeki programlarına ise kurum içi yatay geçiş ile öğrenci kabulü yapılmaktadır.
Tarihçe
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı (Normal Öğretim), Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı (İkinci Öğretim) ve Aşçılık Programı (Normal Öğretim)olmak üzere üç programdan oluşmaktadır. 2014-2015 yılları itibariyle Eğitim Öğretim Döneminde Aşçılık İkinci Öğretim Programı da eklenerek toplamda 4 programda eğitime devam etmektedir.
Programlarımızın her biri için ön lisans öğretim süresi 2 yıldır.
Öğretim dili Türkçe’ dir.
Program Profili
Turizm İşletmeciliği Programı değişen iş dünyasının pratik ve teorik bilgileriyle öğrencileri, özellikle turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye personel olarak, donatmak amacıyla tasarlanmıştır.
Program Yeterlilikleri
1- |
İşletmecilik ve işletme biliminin temel konuları, süreçleri ve fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olmak |
2- |
Turizm sektörü ile ilgili temel konular, süreçler, fonksiyonlar hakkında bilgi sahibi olmak |
3- |
Temel konaklama işletmeciliği ile ilgili temel terimleri bilme ve kullanma yeterliliğine sahip olmak |
4- |
Konaklama işletmeciliği ile ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilme |
5- |
İletişim gücü yüksek akıllı çözümlerle müşterilere verimli kaliteli hizmet üretme |
6- |
Turizm endüstrisi ile ilgili mesleki konulara hakim olma, yorum yapma, tartışma yapma yeteneğine sahip olabilmek |
7- |
Konaklama işletmeciliğinde kullanılan araç gereçleri etkin bir biçimde kullanabilme |
8- |
Konaklama işletmeciliği ile ilgili genel ve mesleki yabancı dil bilgisine sahip olabilme |
9- |
Konaklama işletmelerinde yönetsel ve operasyonel süreçlerde kriz yönetimi ve sorun çözümü yapabilme |
10- |
Konaklama işletmeciliğinde meslek etiği ve turizm mevzuatı hakkında temel kavramları bilme |
11- |
Turizm işletmelerinde çevre yönetimi ve güvenliğine hakim olma, çalışanların sosyal sorumluluk, güvenlik ve sağlığı konularıyla ilgili bilgi sahibi olma |
12- |
Konaklama işletmelerinin işleyişi sürecinehakim olma, bu alanlarda kullanılan belgeleri tanıma ve takip etme |
13- |
Turizm endüstrisi ile ilgili güncel gelişmeler ve yeniliklerle ilgili yorum yapabilme, tartışma ve sürdürülebilir bir turizm anlayışına sahip olma |
14- |
Konaklama işletmeciliği ile ilgili mesleki becerilere sahip olma, girişimci bir anlayışla hayat boyu öğrenme ve kendini geliştirme bilincine sahip olma |
15- |
Çalıştığı işletmelerde konaklama işletmeciliğinin ihtiyaç duyacağı kalifiye iş gücünü yetiştirebilme |
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği"ne göre belirlenir.
Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve başarısız dersi olmaması gerekir.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği
Mezun İstihdamı
Mezun olan öğrenciler, otellerde, yiyecek-içecek işletmelerinde, seyahat endüstrisi alanında, konferans ve kongre merkezlerinde, seyahat gemilerinde kalifiye personel olarak çalışma fırsatı yakalamaktadırlar.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Üniversitelerde kayıtlı öğrenciler, en erken birinci dönemin sonunda programa yatay geçiş yapabilirler ve kendilerine aynı içerikte ve başarılı olmak koşuluyla almış oldukları dersler için muafiyet tanınabilir.
Ayrıca programı başarı ile bitiren öğrencilerimiz, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavından başarılı olmaları koşuluyla alanlarıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Eğitim Türü
Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programının amacı turizm sektöründe ihtiyaç duyulan ara insan gücü ihtiyacının karşılanması için uygulamaya konulan bu programda, öğrencilere servis, kat hizmetleri, mutfak, ön büro ve insan ilişkileri konularında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanır.
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Yusuf YİĞİT
Bölüm AKTS Koordinatörü
Öğr.Gör. Yasemin AKGÖL
Ders Planı
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ATB1801
|
ATATÜRK İLK.VE İNK. TARİHİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ATBY1801
|
ATATÜRK İLK.VE İNK. TARİHİ I
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
2
|
|
BİP1801
|
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TDB1801
|
TÜRK DİLİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TDBY1801
|
TÜRK DİLİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ1001
|
ÖN BÜRO HİZMETLERİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
4
|
|
TOİ1003
|
KAT HİZMETLERİ
|
Zorunlu
|
2
|
2
|
4
|
|
TOİ1005
|
GENEL TURİZM
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ1007
|
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I
|
Zorunlu
|
4
|
2
|
6
|
|
TOİ1009
|
OTEL İŞLETMECİLİĞİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
4
|
|
YDB1801
|
İNGİLİZCE I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1803
|
ALMANCA I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1805
|
FRANSIZCA I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
| | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ATB1802
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ATBY1802
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
BİP1802
|
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TDB1802
|
TÜRK DİLİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TDBY1802
|
TÜRK DİLİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ1002
|
TURİZM EKONOMİSİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ1004
|
KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞL.
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ1006
|
TUR OPE. VE SEYAHAT ACENTECİLİĞİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ1008
|
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II
|
Zorunlu
|
4
|
2
|
5
|
|
TOİ1010
|
KONUK GİRİŞ-ÇIKIŞ İŞLEMLERİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ1498
|
MESLEK STAJI
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
8
|
|
YDB1802
|
İNGİLİZCE II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1804
|
ALMANCA II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1806
|
FRANSIZCA II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
AŞÇ2801
|
ZİYAFET MUTFAĞI
|
Seçmeli
|
3
|
1
|
4
|
|
MUH2805
|
GENEL MUHASEBE I
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
PZR2809
|
TURİZM PAZARLAMASI
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
PZR2811
|
PAZARLAMA İLKELERİ
|
Seçmeli
|
4
|
1
|
6
|
|
PZR2813
|
SATIŞ YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
4
|
2
|
6
|
|
RTV2801
|
İLETİŞİM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
SGP2801
|
İLK YARDIM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2001
|
MESLEKİ YABANCI DİL I(İngilizce)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2003
|
MESLEKİ YABANCI DİL I(Almanca)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2005
|
ÖN BÜRODA ODA İŞLEMLERİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ2007
|
MENÜ PLANLAMA
|
Zorunlu
|
3
|
1
|
5
|
|
TOİ2009
|
TURİZM COĞRAFYASI I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2501
|
ÇAMAŞIRHANE KONTROLÜ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2503
|
DEKORASYON HİZMETLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ2505
|
ODA SERVİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
1
|
6
|
|
TOİ2507
|
OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ I
|
Seçmeli
|
3
|
3
|
6
|
|
TOİ2509
|
ŞARAP SERVİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
1
|
4
|
|
YDB2801
|
2. YABANCI DİL I(İngilizce)
|
Seçmeli
|
4
|
0
|
4
|
|
YDB2803
|
2. YABANCI DİL I(Almanca)
|
Seçmeli
|
4
|
0
|
4
|
|
YDB2805
|
2. YABANCI DİL I(Rusça)
|
Seçmeli
|
4
|
0
|
4
|
|
İŞY2803
|
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
İŞY2805
|
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
İŞY2813
|
İŞLETME YÖNETİMİ I
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
İŞY2815
|
EKONOMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
5
|
|
İŞY2817
|
TEMEL HUKUK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
MUH2810
|
MALİYET MUHASEBESİ
|
Seçmeli
|
4
|
0
|
4
|
|
MUH2812
|
ENVANTER İŞLEMLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
PZR2804
|
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
SGP2804
|
ÇEVRE KORUMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2002
|
MESLEKİ YABANCI DİL II(İngilizce)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2004
|
MESLEKİ YABANCI DİL II(Almanca)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2006
|
BARDA SERVİS
|
Zorunlu
|
4
|
2
|
5
|
|
TOİ2008
|
ÖN BÜRODA RAPORLAMA İŞL.
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2010
|
TURİZM COĞRAFYASI II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2502
|
ZİYAFET SERVİSİ VE YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
2
|
6
|
|
TOİ2504
|
ÖN BÜRODA VARDİYA İŞLEMLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ2506
|
TURİZM MEVZUATI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ2508
|
OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ II
|
Seçmeli
|
3
|
3
|
6
|
|
TOİ2510
|
KONUKLA İLETİŞİM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
4
|
|
TOİ2512
|
MESLEK ETİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ2514
|
KAT KONTROLÜ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2516
|
GENEL ALANLAR KONTROLÜ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ2518
|
İŞ ORGANİZASYONU
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2798
|
MESLEK STAJI
|
Seçmeli
|
0
|
0
|
8
|
|
TSH2804
|
ANADOLU UYGARLIKLARI
|
Seçmeli
|
1
|
1
|
2
|
|
YDB2802
|
2. YABANCI DİL II(İngilizce)
|
Seçmeli
|
4
|
0
|
4
|
|
YDB2804
|
2. YABANCI DİL II(Almanca)
|
Seçmeli
|
4
|
0
|
4
|
|
YDB2806
|
2. YABANCI DİL II(Rusça)
|
Seçmeli
|
4
|
0
|
4
|
|
İŞY2808
|
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
İŞY2814
|
İŞLETME YÖNETİMİ II
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
|
Değerlendirme Anketleri
Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
ATATÜRK İLK.VE İNK. TARİHİ I | | | | | | | | | | | | | | | |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I | | | | | | | | | | | | | | | |
TÜRK DİLİ I | | | | | | | | | | | | | | | |
TÜRK DİLİ I | | | | | | | | | | | | | | | |
ÖN BÜRO HİZMETLERİ | | | | | | | | | | | | | | | |
KAT HİZMETLERİ | | | | | | | | | | | | | | | |
GENEL TURİZM | | | | | | | | | | | | | | | |
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I | | | | | | | | | | | | | | | |
OTEL İŞLETMECİLİĞİ | | | | | | | | | | | | | | | |
İNGİLİZCE I | | | | | | | | | | | | | | | |
ALMANCA I | | | | | | | | | | | | | | | |
FRANSIZCA I | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II | | | | | | | | | | | | | | | |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | | | | | | | | | | | | | | | |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ II | | | | | | | | | | | | | | | |
TÜRK DİLİ II | | | | | | | | | | | | | | | |
TÜRK DİLİ II | | | | | | | | | | | | | | | |
TURİZM EKONOMİSİ | | | | | | | | | | | | | | | |
KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞL. | | | | | | | | | | | | | | | |
TUR OPE. VE SEYAHAT ACENTECİLİĞİ | | | | | | | | | | | | | | | |
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II | | | | | | | | | | | | | | | |
KONUK GİRİŞ-ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | | | | | | | | | | | | | | | |
MESLEK STAJI | | | | | | | | | | | | | | | |
İNGİLİZCE II | | | | | | | | | | | | | | | |
ALMANCA II | | | | | | | | | | | | | | | |
FRANSIZCA II | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
ZİYAFET MUTFAĞI | | | | | | | | | | | | | | | |
GENEL MUHASEBE I | | | | | | | | | | | | | | | |
TURİZM PAZARLAMASI | | | | | | | | | | | | | | | |
PAZARLAMA İLKELERİ | | | | | | | | | | | | | | | |
SATIŞ YÖNETİMİ | | | | | | | | | | | | | | | |
İLETİŞİM | | | | | | | | | | | | | | | |
İLK YARDIM | | | | | | | | | | | | | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL I(İngilizce) | | | | | | | | | | | | | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL I(Almanca) | | | | | | | | | | | | | | | |
ÖN BÜRODA ODA İŞLEMLERİ | | | | | | | | | | | | | | | |
MENÜ PLANLAMA | | | | | | | | | | | | | | | |
TURİZM COĞRAFYASI I | | | | | | | | | | | | | | | |
ÇAMAŞIRHANE KONTROLÜ | | | | | | | | | | | | | | | |
DEKORASYON HİZMETLERİ | | | | | | | | | | | | | | | |
ODA SERVİSİ | | | | | | | | | | | | | | | |
OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ I | | | | | | | | | | | | | | | |
ŞARAP SERVİSİ | | | | | | | | | | | | | | | |
2. YABANCI DİL I(İngilizce) | | | | | | | | | | | | | | | |
2. YABANCI DİL I(Almanca) | | | | | | | | | | | | | | | |
2. YABANCI DİL I(Rusça) | | | | | | | | | | | | | | | |
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | | | | | | | | | | | | | | | |
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | | | | | | | | | | | | | | | |
İŞLETME YÖNETİMİ I | | | | | | | | | | | | | | | |
EKONOMİ | | | | | | | | | | | | | | | |
TEMEL HUKUK | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
MALİYET MUHASEBESİ | | | | | | | | | | | | | | | |
ENVANTER İŞLEMLERİ | | | | | | | | | | | | | | | |
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ | | | | | | | | | | | | | | | |
ÇEVRE KORUMA | | | | | | | | | | | | | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL II(İngilizce) | | | | | | | | | | | | | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL II(Almanca) | | | | | | | | | | | | | | | |
BARDA SERVİS | | | | | | | | | | | | | | | |
ÖN BÜRODA RAPORLAMA İŞL. | | | | | | | | | | | | | | | |
TURİZM COĞRAFYASI II | | | | | | | | | | | | | | | |
ZİYAFET SERVİSİ VE YÖNETİMİ | | | | | | | | | | | | | | | |
ÖN BÜRODA VARDİYA İŞLEMLERİ | | | | | | | | | | | | | | | |
TURİZM MEVZUATI | | | | | | | | | | | | | | | |
OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ II | | | | | | | | | | | | | | | |
KONUKLA İLETİŞİM | | | | | | | | | | | | | | | |
MESLEK ETİĞİ | | | | | | | | | | | | | | | |
KAT KONTROLÜ | | | | | | | | | | | | | | | |
GENEL ALANLAR KONTROLÜ | | | | | | | | | | | | | | | |
İŞ ORGANİZASYONU | | | | | | | | | | | | | | | |
MESLEK STAJI | | | | | | | | | | | | | | | |
ANADOLU UYGARLIKLARI | | | | | | | | | | | | | | | |
2. YABANCI DİL II(İngilizce) | | | | | | | | | | | | | | | |
2. YABANCI DİL II(Almanca) | | | | | | | | | | | | | | | |
2. YABANCI DİL II(Rusça) | | | | | | | | | | | | | | | |
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ | | | | | | | | | | | | | | | |
İŞLETME YÖNETİMİ II | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
|