Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayanlar, Su Ürünleri Teknikerliği derecesi almaya hak kazanmaktadırlar
Kabul Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve üniversite seçme sınavından yeterli puanı almış olması gerekmektedir.
Yeterlilik Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü geçmek ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir. Yarıyıllar Zorunlu Bölüm İçi Seçmeli Bölüm İçi/ Bölüm Dışı Seçmeli Toplam AKTS I Yarıyıl 30, II Yarıyıl 30, III Yarıyıl 30 ve IV Yarıyıl 30 olmak üzere mezun olacak öğrencinin minimum AKTS’Sİ 120 olmalıdır. Zorunlu stajını da tamamlaması gerekmektedir.
Önceki Öğrenim
Kültür Balıkçılığı Programında öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Kültür Balıkçılığı Programında verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü/yüksekokul müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Tarihçe
2015 yılında kurulan Kültür Balıkçılığı Programı 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında 13 öğrenci almıştır.
Program Profili
Su ürünleri sektöründe; günümüz teknolojilerinden yararlanarak etkili iletişim kurabilen, yetiştiricilik, avcılık, pazarlama, personel yönetimi konularını tekniğine uygun yapabilecek nitelikli ara eleman gücünü yetiştirmeyi amaçlayan iki yıllık bir programdır.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Yarıyıl içi etkinliklerin (Ara sınav, Final sınavı, Quiz, Sözlü sınav, Rapor, Proje, Sunum) %40’ı Yarıyıl sonu etkinliklerinin (Final sınavı, Sözlü sınav, Rapor, Proje) %60’ı değerlendirmeye alınmaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenciler mezun olmak için en az 2.00/4.00 genel not ortalamasını edinmelidir ve 120 AKTS kredisi almak zorundalardır.
Mezun İstihdamı
Kültür Balıkçılığı Programı mezunları; Balık çiftlikleri, Balık yemi üretme işletmeleri, Akvaryum balığı üretme işletmeleri, Akvaryum balığı satış işletmeleri, Su ürünleri işleme tesisleri, Su ürünleri pazarlama ve satış firmaları, Su ürünleri danışmanlık firmaları, İçme suyu üreten fabrikaları, Su ürünleri makine-ekipman ve teçhizat üreten firmalar ile halka açık akvaryumlarda istihdam edilebilmektedir.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, DGS sınavından geçerli not almaları koşuluyla lisans (Su Ürünleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi) programlarında öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Hakan Altunlu
Bölüm AKTS Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Hakan Altunlu