Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Turizm İşletmeciliği Dalında yüksek lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Turizm İşletmeciliği Programı Tezli Yüksek Lisans Kabul ve Kayıt koşulları; Lisans diploması ile sosyal bilimler için eşit ağırlık puan türünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi senatosunun belirleyeceği ALES taban puanına sahip olması şartı aranır. İngilizce, Almanca ve gibi yabancı dillerin birinden; ÜDS, KPDS, TOEFL veya YÖK´ün kabul ettiği eşdeğer sınavlardan taban puanı almış olması gerekir.
Yeterlilik Koşulları
Öğrencinin, toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, bir seminer dersi, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasını başarmış olması, aldığı tüm derslerden en az YT, CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir.
Önceki Öğrenim
Öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri yurt içi veya yurt dışındaki diğer Yükseköğretim Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptıran öğrenciler ilk hafta içinde başvurdukları takdirde kredi ve not transfer talepleri ilgili öğretim birimi yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek bütün öğrenimini kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara bağlanır.
Tarihçe
Anabilim dalı 18/08/2006 tarihinde Tezli Yüksek Lisans programı ile faaliyete başlamıştır. Doktora programı 17/07/2014 tarihinde açılmıştır. Tezsiz yüksek lisans programı 25/10/2011 tarihinde açılmıştır.
Program Profili
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı, araştırma alanıyla ilgili analitik düşünebilen, araştırmacı kimliğini pekiştirmiş, bilimsel etik kurallarına uyan, problemlere alternatif çözümler üretebilen, alanıyla ilgili özgün ve orijinal katkı sağlayabilecek araştırma yapabilen, akademik ve sektörel paydaşlarla nitelikli iletişim kurabilen, bilişim teknolojilerinden yararlanabilen, düşüncesini anlaşılır bir kurguyla yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen ve çok yönlü bir bakışla savunabilen akademisyen adayları yetiştirmektedir.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Minimum Mezuniyet AKTS Toplamı (Yüksek Lisans) 120 olmalıdır ve tez çalışmasını seçilen bir juri önünde savunması gerekmektedir.
Mezun İstihdamı
Program mezunları, alanıyla ilgili üniversitelerde kabul şartlarını yerine getirdikleri takdirde öğretim elemanı olarak çalışabilmekte ve aynı zamanda özel sektörde iş bulabilmektedir.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Her alanda doktora programlarına veya sanatta yeterlik programına başvurabilir.