English
Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Meyve ve Sebze İşletme Teknolojisi(İKMEP)

Kazanılan Derece

Kabul Koşulları

Yeterlilik Koşulları

Önceki Öğrenim

Tarihçe

Program Profili

Program Yeterlilikleri

Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Mezuniyet Koşulları

Mezun İstihdamı

Bir Üst Dereceye Geçiş

Eğitim Türü

Bölüm Başkanı

Bölüm AKTS Koordinatörü

Ders Planı

1. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
ATB1801 ATATÜRK İLK.VE İNK. TARİHİ I Zorunlu 2 0 2
BİP1801 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I Zorunlu 2 0 3
MAP1801 MATEMATİK I Zorunlu 2 0 2
MST1001 MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ Zorunlu 2 0 2
MST1497 MESLEK STAJI Zorunlu 0 0 8
SGP1817 BESLENME Zorunlu 2 0 3
TDB1801 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 2
TLT1805 GENEL KİMYA Zorunlu 2 2 3
TLT1807 GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 2 3
YDB1801 İNGLİZCE I Zorunlu 2 0 2
YDB1803 ALMANCA I Zorunlu 2 0 2
YDB1805 FRANSIZCA I Zorunlu 2 0 2
       
1. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
BİP1802 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ II Zorunlu 2 0 3
MST1002 GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI Zorunlu 2 0 2
MST1004 GIDA KATKI MADDELERİ Zorunlu 2 0 2
MST1006 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 2 3 2
MST1008 MEYVE SEBZELERİN BİLEŞİMİ Zorunlu 2 0 2
MST1010 TEMEL HESAPLAMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2 0 2
MST1498 MESLEK STAJI Zorunlu 0 0 8
TLT1804 LABORATUAR TEKNİKLERİ Zorunlu 1 2 1
İŞY1836 İSTATİSTİK Zorunlu 2 0 2
       
2. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
MST2001 DUYUSAL TEST YÖNTEMLERİ Zorunlu 1 3 4
MST2003 HİJYEN VE SANİTASYON Zorunlu 2 0 3
MST2005 KONSERVE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 3 5
MST2007 SOĞUKTA VE DONDURARAK MUHAFAZA Zorunlu 1 2 3
MST2009 TURŞU VE SİRKE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 1 2 3
MST2011 ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 4
MST2013 YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I Zorunlu 0 2 2
MST2501 GELENEKSEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1 2 2
MST2503 HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1 2 2
MST2505 MEYVE VE SEBZE BİYOKİMYASI Seçmeli 2 0 2
MST2507 MEYVE VE SEBZELERİN DAYANDIRILMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 0 2
MST2509 MEYVE VE SEBZELERİN FİZİKSEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİ Seçmeli 2 0 2
MST2511 BİLİM TARİHİ Seçmeli 2 0 2
MST2513 SOSYAL PSİKOLOJİ Seçmeli 2 0 2
İŞY2813 İŞLETME YÖNETİMİ I Seçmeli 2 0 3
İŞY2835 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Seçmeli 2 0 3
       
2. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
MST2002 GIDA KALİTE KONTROL Zorunlu 2 2 4
MST2004 GIDALARDA RAF ÖMRÜ Zorunlu 2 0 2
MST2006 KURUTMA TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 3 5
MST2008 MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİNDE AMBALAJLAMA Zorunlu 2 0 2
MST2010 MEYVE SUYU TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 4
MST2012 REÇEL-MARMELAT VE KONSANTRE ÜRÜN TEKNOLOJİSİ Zorunlu 1 3 5
MST2014 YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA II Zorunlu 0 2 2
MST2502 MEYVE VE SEBZE ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 0 2
MST2504 FONKSİYONEL GIDALAR Seçmeli 2 0 2
MST2506 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME Seçmeli 2 0 2
MST2508 GIDA MEVZUATI Seçmeli 2 0 2
MST2510 MESLEKİ TEKNİK İNGİLİZCE Seçmeli 2 0 2
PZR2832 PAZARLAMA İLKELERİ Seçmeli 2 0 3
İŞY2808 KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 2 0 3
İŞY2834 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 2
İŞY2836 EKONOMİ Seçmeli 2 0 2
       
 

Değerlendirme Anketleri

Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi

1. Yıl - 1. Dönem
1. Yıl - 2. Dönem
2. Yıl - 1. Dönem
2. Yıl - 2. Dönem
 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 48000 Kötekli/Muğla | Tel: + 90 (252) 211-1000 | Fax: + 90 (252) 223-9280
Copyright © 2013 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Yukarı Çık