English
Ortaca Meslek Yüksekokulu Aşçılık(İKMEP)

Kazanılan Derece

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında Ön Lisans (Associate of Arts) derecesi almaya hak kazanmaktadırlar. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı yükseköğretimde ön lisans alanında 120 AKTS kredilik beşinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında “Aşçılık Meslek Elemanı” Ön Lisans diploması verilir.

Kabul Koşulları

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.

Yeterlilik Koşulları

Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; Öğretim programlarındaki tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve 120 AKTS kredisi almaları zorunludur. Öğrencilerin 1. veya 2. sınıf sonunda 60 iş günü olan stajını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

Önceki Öğrenim

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında verilen dersin içeriğine uygun olması ve meslek yüksekokulu müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Tarihçe

Aşçılık programı, Ortaca Meslek Yüksekokulu Otel, lokanta ve İkram hizmetleri bölümü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Programa ilk kez 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. Bu 2012 yılından itibaren programımıza kayıt yaptıran öğrenci sayısı sürekli artmaktadır.

Program Profili

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında yer alan Aşçılık Programı; otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, bir iş planını uygulayabilen, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sağlık konularına dikkat eden, yurt içi ve yurt dışı yiyecek içecek işletmelerinde aranan insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrenciler, öğrenimleri boyunca ikram hizmetleri alanının temel ilkelerini ve mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrayacak, alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini, ikram hizmetleri işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilecek bir eğitim programı ile yetiştirileceklerdir.

Program Yeterlilikleri

1- Yiyecek içecek sektörü ile ilgili temel kavramları tanımlar.
2- Yiyecek içecek İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir.
3- Yiyecek içecek İşletmelerinin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir.
4- Yiyecek içecek ve aşçılık hizmetlerinin verildiği işletmelerin organizasyon yapısını ve işleyişini bilir ve uyum sağlar.
5- En az bir yabancı dili, Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir.
6- Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular.
7- Yiyecek içecek ve aşçılık hizmetleri sektöründe kullanılan bilgisayar otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığını bilir ve bu sistemleri kullanır.
8- Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır.
9- Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir.
10- İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar.
11- Astları ve üstleriyle etkili ve sağlıklı iletişim kurar.
12- İş yoğunluğu, stres ve baskı altında çalışabilme yeteneğine sahiptir.
13- Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan menü planlama, gıda üretimi, mutfak hizmetleri yönetimi, servis hizmetleri uygulamalarını bilir ve bu uygulamalarda aktif görev alır.
14- Ziyafet ve toplu yiyecek içecek organizasyonlarının prosedürlerini bilir ve bu organizasyonlarda ekip elemanı olarak görev alır.
15- Yemek pişirme teknikleri, mutfak teknikleri, menü planlama işlemlerini bilir ve uygular
16- Catering organizasyonlarında ekip elemanı olarak takım çalışmasına katılır.
17- Birlikte çalıştığı arkadaşlarına yardım eder ve astlarını sürekli eğiterek gelişmelerini sağlar.
18- Üstlerine karşı saygılıdır ve onlardan aldığı görevleri eksiksiz yerine getirerek, kriz anlarında kendi çözümünü kendisi üretir.
19- Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar.
20- Olağandışı durumlarda kendi görevi dışında kalan görevleri de yerine getirerek çalışma arkadaşlarına yardım eder.

Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Bağıl Değerlendirme Sistemi ve Mutlak Değerlendirme Sistemi Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümlerine göre, 29.08.2012 tarih ve 465/11 Sayılı senato kararı ile yürürlüğe girmiştir. Buna göre Sınavlar; ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, mazeret sınavı, bütünleme sınavı, muafiyet sınavı ve tek ders sınavından oluşturmaktadır. Ara Sınavlar: Her yarıyıl içinde açılan derslerle ilgili olarak bir ara sınav yapılır. Ara sınav değerlendirmesi, alınan puanın %40'dır. Yarıyıl Sonu Sınavları: Yarıyıl sonunda öğretimi tamamlanan derslerden öğrencinin başarı durumunu belirlemek üzere yapılır. Yarıyıl Sonu sınav değerlendirmesi, alınan puanın %60'ıdır. Mazeret Sınavları: Haklı ve geçerli bir mazereti nedeniyle ara sınavına veya yarıyıl sonu sınavına giremeyen öğrencilere, ilgili yönetim kurulu tarafından mazeret sınav hakkı verilir. Öğrencinin mazeret sınavına kabul edilmesi için mazeretini belgelere dayandıran bir dilekçe ile mazeretinin oluştuğu günden itibaren 3 gün içinde dekanlık/müdürlüğe başvurmuş ve ilgili yönetim kurulunca mazeretinin kabul edilmiş olması gerekir. Bütünleme sınavları: Öğrenciler yarıyıl sonu sınavları sonunda FD veya FF notu alarak başarısız oldukları dersler ile DD veya DC notu alarak başarılı oldukları derslerden bütünleme sınavlarına girebilirler. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu sınav notu yerine geçer. Ara sınav ve bütünleme sınav notunun ağırlıkları yarıyıl sonu sınavlarında olduğu gibi hesaplanır. Bütünleme sınavına girilen derslerde, önceki başarı notu ne olursa olsun, son başarı notu esas alınır. Muafiyet Sınavları: Senato tarafından belirlenen dersler için akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır. Tek Ders Sınavı: Mezuniyeti için devam koşulunu yerine getirmiş olup da, başarısız tek dersi kalan öğrenciler, başarısız olduğu dersten tek ders sınavına girebilirler.

Mezuniyet Koşulları

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmektir. Öğrencinin mezun olabilmesi için zorunlu stajını tamamlaması gerekmektedir.

Mezun İstihdamı

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı’ndan mezun olanlar, “Aşçı” unvanını kazanarak; turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarında (catering şirketlerinde), uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında; aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, ızgara şefi, çorba şefi, sebze şefi, joker şef (değişim aşçısı), soğuk şefi, pastane şefi, kasap, dömi şefi, komi vb rütbelerle; araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariği yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalışabilirler. Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi vb isimler altında da topluma hizmet sunabilmektedirler.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Bu programdan mezun olan öğrenciler, DGS sınavında başarılı oldukları takdirde fakültelerin Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği gibi bölümlerine geçiş yapma olanakları vardır.

Eğitim Türü

Ön lisans (Tam Zamanlı)

Bölüm Başkanı

Doç.Dr. Ozan KAYA

Bölüm AKTS Koordinatörü

Doç.Dr. Ozan KAYA

Ders Planı

1. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
ATB1801 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 0 2
ATBY1801 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 0 2
AŞÇ1007 PİŞİRME YÖNTEMLERİ I Zorunlu 3 2 6
AŞÇ1501 MESLEKİ MATEMATİK Seçmeli 2 0 3
AŞÇ1507 UNLU GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 2 6
AŞÇ1509 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ Seçmeli 3 2 6
AŞÇ1511 MUTFAK ORGANİZASYONU Seçmeli 2 0 3
AŞÇ1513 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ Seçmeli 2 0 3
AŞÇ1515 GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ Seçmeli 2 2 6
AŞÇ1517 MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 4 0 6
BRY1801 DOSYALAMA VE ARŞİVLEME Seçmeli 2 0 3
RTV1801 İLETİŞİM Seçmeli 2 0 3
SGP1801 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 3
TDB1801 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 2
TDBY1801 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 2
TOİ1903 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 3
TOİ1907 TURİZM MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 3
TOİ1909 GENEL TURİZM Seçmeli 3 0 3
YDB1801 İNGİLİZCE I* Zorunlu 2 0 2
YDB1803 ALMANCA I* Zorunlu 2 0 2
YDB1805 FRANSIZCA I* Zorunlu 2 0 2
İKR1901 CATERİNG HİZMETLERİ Seçmeli 2 0 3
İSG1901 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 3
       
1. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
ATB1802 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II Zorunlu 2 0 2
ATBY1802 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II Zorunlu 0 0 2
AŞÇ1008 PİŞİRME YÖNTEMLERİ II Zorunlu 3 2 6
AŞÇ1010 MUTFAK PLANLAMA Zorunlu 3 0 4
AŞÇ1012 MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ) Zorunlu 0 0 8
AŞÇ1504 OSMANLI SARAY MUTFAĞI Seçmeli 4 2 6
AŞÇ1506 MUTFAK SU ÜRÜNLERİ Seçmeli 4 2 6
AŞÇ1508 HİJYEN VE SANİTASYON Seçmeli 3 0 3
AŞÇ1510 MENÜ PLANLAMA Seçmeli 3 0 3
BİP1924 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 3
TDB1802 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 0 2
TDBY1802 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 0 2
TOİ1904 TURİZM VE ÇEVRE Seçmeli 2 0 3
YDB1802 İNGİLİZCE II Zorunlu 2 0 2
YDB1804 ALMANCA II Zorunlu 2 0 2
YDB1806 FRANSIZCA II Zorunlu 2 0 2
       
2. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
AŞÇ2005 MUTFAK ÜRÜNLERİ Zorunlu 4 2 5
AŞÇ2007 MESLEKİ YABANCI DİL I* (İNGİLİZCE) Zorunlu 2 0 2
AŞÇ2009 MESLEKİ YABANCI DİL I* (ALMANCA) Zorunlu Seçmeli 2 0 2
AŞÇ2011 SOĞUK MUTFAK Zorunlu 2 2 5
AŞÇ2503 YÖRESEL MUTFAKLAR Seçmeli 4 2 6
AŞÇ2505 TÜRK MUTFAĞI Seçmeli 4 2 6
AŞÇ2507 KASAPHANE ÜRÜNLERİ Seçmeli 2 2 6
AŞÇ2509 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Seçmeli 2 0 3
AŞÇ2511 YEMEK SOSYOLOJİSİ Seçmeli 2 0 3
AŞÇ2513 GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ Seçmeli 2 0 3
AŞÇ2515 YİYECEK İÇECEK OTOMASYONU Seçmeli 3 1 6
AŞÇ2517 ZİYAFET MUTFAĞI Seçmeli 2 2 6
AŞÇ2519 MESLEK STAJI (25 İŞ GÜNÜ) Seçmeli 0 0 6
TOİ2903 MİSAFİR İLİŞKİLERİ Seçmeli 3 0 3
TOİ2911 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ Seçmeli 2 2 6
TOİ2913 OTEL İŞLETMECİLİĞİ Seçmeli 3 0 3
YDB2929 II. YABANCI DİL İNGİLİZCE I Seçmeli 2 0 3
YDB2931 II. YABANCI DİL ALMANCA I Seçmeli 2 0 3
YDB2933 II. YABANCI DİL FRANSIZCA I Seçmeli 2 0 3
İŞY2803 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ* Seçmeli 1 1 3
İŞY2805 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 3
İŞY2809 KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 2 0 3
İŞY2813 İŞLETME YÖNETİMİ I Seçmeli 2 0 3
       
2. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
AŞÇ2002 PASTANE ÜRÜNLERİ Zorunlu 4 2 5
AŞÇ2004 DÜNYA MUTFAKLARI Zorunlu 4 2 5
AŞÇ2008 MESLEKİ YABANCI DİL II* (İNGİLİZCE) Seçmeli 2 0 2
AŞÇ2010 MESLEKİ YABANCI DİL II* (ALMANCA) Seçmeli 2 0 2
AŞÇ2506 MENÜ PLANLAMA II Seçmeli 3 0 3
AŞÇ2510 MUTFAK ÇEŞİTLERİ Seçmeli 4 2 6
AŞÇ2512 GIDA ÜRÜNLERİNDE DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 2 6
AŞÇ2514 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ Seçmeli 3 0 3
AŞÇ2518 VEJETERYAN MUTFAK Seçmeli 3 0 3
AŞÇ2520 GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER Seçmeli 3 0 3
AŞÇ2522 MUĞLA MUTFAĞI Seçmeli 2 1 3
AŞÇ2524 SÜSLEME SANATI Seçmeli 2 2 6
AŞÇ2532 MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ) Seçmeli 0 0 6
BSD1900 BEDEN EĞİTİMİ Seçmeli 3 0 3
MAT2902 GENEL MATEMATİK Seçmeli 2 0 3
ORD0040 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 1 2 4
TOİ2906 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 1 3
TOİ2908 ŞARAP SERVİSİ Seçmeli 2 2 6
TOİ2910 GÖSTERİ SERVİSİ Seçmeli 2 2 6
YDB2930 II. YABANCI DİL İNGİLİZCE II Seçmeli 2 0 3
YDB2932 II. YABANCI DİL ALMANCA II Seçmeli 2 0 3
YDB2934 II. YABANCI DİL FRANSIZCA II Seçmeli 2 0 3
İŞY2802 KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLAR Seçmeli 2 0 3
İŞY2814 İŞLETME YÖNETİMİ II Seçmeli 2 0 3
       
 

Değerlendirme Anketleri

Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi

1. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16Py17Py18Py19Py20
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I333333              
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I                    
PİŞİRME YÖNTEMLERİ I533333333353333     
MESLEKİ MATEMATİK  4    4            
UNLU GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ45441444353444444443
TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ44443444444444343333
MUTFAK ORGANİZASYONU444444444444444     
BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ43431344433345234233
GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ53331233333333333333
MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ35211531411233534253
DOSYALAMA VE ARŞİVLEME22222222            
İLETİŞİM 1111111155411112322
İLK YARDIM11111511421113133333
TÜRK DİLİ I511111134322        
TÜRK DİLİ I511111134322        
KARİYER PLANLAMA333333 33334444     
TURİZM MESLEK ETİĞİ   4    544444444444
GENEL TURİZM55555444441143334   
İNGİLİZCE I*333333333           
ALMANCA I*111111111111        
FRANSIZCA I*111111111111        
CATERİNG HİZMETLERİ55552435444444444444
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ25311431411321314545
                     
1. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16Py17Py18Py19Py20
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II                    
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II                    
PİŞİRME YÖNTEMLERİ II3333 3333333333     
MUTFAK PLANLAMA55221431311143533252
MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)25555555555555555555
OSMANLI SARAY MUTFAĞI31341331533544433333
MUTFAK SU ÜRÜNLERİ42231331333335555333
HİJYEN VE SANİTASYON22123213355442211123
MENÜ PLANLAMA 55531351343354222233
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 11111515533111114444
TÜRK DİLİ II                    
TÜRK DİLİ II                    
TURİZM VE ÇEVRE13221 41541111111111
İNGİLİZCE II                    
ALMANCA II                    
FRANSIZCA II                    
                     
2. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16Py17Py18Py19Py20
MUTFAK ÜRÜNLERİ44444444 444444     
MESLEKİ YABANCI DİL I* (İNGİLİZCE)33333333333333333333
MESLEKİ YABANCI DİL I* (ALMANCA)2222222222255       
SOĞUK MUTFAK333333333333333     
YÖRESEL MUTFAKLAR33451541232254234322
TÜRK MUTFAĞI33441321333355533333
KASAPHANE ÜRÜNLERİ44431521333444333333
YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ333333333333        
YEMEK SOSYOLOJİSİ42521331333333354333
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ33 33333333334      
YİYECEK İÇECEK OTOMASYONU44342332333333433333
ZİYAFET MUTFAĞI11155555555555555515
MESLEK STAJI (25 İŞ GÜNÜ)55555555            
MİSAFİR İLİŞKİLERİ345444445555        
YİYECEK İÇECEK SERVİSİ55421352            
OTEL İŞLETMECİLİĞİ454544434444        
II. YABANCI DİL İNGİLİZCE I333333333           
II. YABANCI DİL ALMANCA I111111111111        
II. YABANCI DİL FRANSIZCA I111111111111        
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ*4444444344          
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ444444444444444     
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ35311321            
İŞLETME YÖNETİMİ I11111145            
                     
2. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16Py17Py18Py19Py20
PASTANE ÜRÜNLERİ44251531311153344423
DÜNYA MUTFAKLARI333333333333333     
MESLEKİ YABANCI DİL II* (İNGİLİZCE)33333333333333333333
MESLEKİ YABANCI DİL II* (ALMANCA)111111111115        
MENÜ PLANLAMA II445354344323        
MUTFAK ÇEŞİTLERİ444444444444444     
GIDA ÜRÜNLERİNDE DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ54541333333333333333
YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ44431452533333333333
VEJETERYAN MUTFAK3333333433 4444     
GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER444444444444444     
MUĞLA MUTFAĞI33441321333355533333
SÜSLEME SANATI444444444444444     
MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)55555555            
BEDEN EĞİTİMİ111111111111111     
GENEL MATEMATİK214511212321221     
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI434442423444442     
GİRİŞİMCİLİK543444443443114     
ŞARAP SERVİSİ44442442444444444243
GÖSTERİ SERVİSİ44441341345533452233
II. YABANCI DİL İNGİLİZCE II                    
II. YABANCI DİL ALMANCA II353 15111111        
II. YABANCI DİL FRANSIZCA II111111111111        
KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLAR35541331333425333333
İŞLETME YÖNETİMİ II5  5  4             
                     
 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 48000 Kötekli/Muğla | Tel: + 90 (252) 211-1000 | Fax: + 90 (252) 223-9280
Copyright © 2013 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Yukarı Çık