Kabul Koşulları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) SAY puan türüne göre yerleştirme
Yeterlilik Koşulları
İnşaat mühendisliği lisans programındaki 240.0 AKTS'lik dersi en az 2.00'lık genel not ortalaması ile tamamlamak
Önceki Öğrenim
Yatay geçiş programları ile akademik başarı durumuna göre öğretim dönemi başında belirlenen kontenjanlarda öğrenci kabul edilmektedir.
Tarihçe
Bölümümüz 2006-2007 eğitim öğretim yılında lisans programına öğrenci alarak faaliyete geçmiştir. Bölümümüzdeki bütün programların eğitim dili ingilizcedir.
Program Profili
Programımıza her yıl ortalama 62 lisans öğrencisi kabul edilmektedir. Bunun yanında her yarı yıl değişen sayılarda ERASMUS değişim programı ile yurt dışında eğitim veren yüksek öğretim kurumlarına öğrenci gönderilmekte ve öğrenci kabul edilmektedir.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Sınavlar, ödevler, projeler, uygulamalar, sunumlar
Mezuniyet Koşulları
İnşaat mühendisliği lisans programındaki 240.0 AKTS'lik dersi en az 2.00'lık genel not ortalaması ile tamamlamak
Mezun İstihdamı
Mezunlarımız yurt içi ve yurt dışında, kamu ve özel sektörde inşaat mühendisi olarak iş bulma imkanına sahiptir. Eğitim dilinin ingilizce oluşu bu konuda mezun öğrencilerimize büyük avantaj sağlamaktadır.
Bir Üst Dereceye Geçiş
-Lisans programından en az 2.00 genel not ortalaması ile mezun olmak
-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan (ALES) geçerli not almak
-Yüksek lisans bilim sınavında başarılı olmak
Eğitim Türü
EA1- Mezunlarımız, ekip çalışması yatkınlığı, iş güvenliği bilinci ve kendini sürekli yenileme becerisi ile yapı, geoteknik, hidrolik ve ulaştırma alanlarında uzmanlaşarak ulusal ve uluslararası inşaat sektöründe tasarım ve saha mühendisi olarak çalışırlar.
EA2- Mezunlarımız, disiplinlerarası çalışabilme, girişimcilik, yönetme ve koordinasyon becerileri ve hukuksal süreçlerin farkındalığı ile kendi mühendislik şirketlerini kurarak inşaat sektöründe faaliyet gösterirler.
EA3- Mezunlarımız, öz motivasyon, yaşam boyu öğrenme bilinci, kritik düşünme ve karmaşık problem çözme yeteneği ile lisansüstü eğitimine devam eder ve/veya kariyerlerini üniversite veya araştırma kurumlarında çalışarak geliştirirler.
Bölüm AKTS Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi İsmail Çağrı GÖRKEM