Kabul Koşulları
Programa dört yıllık üniversite mezunları başvurabilir.
Yeterlilik Koşulları
Öğrenciler iki yarıyılda toplam en az 10 adet dersi alıp 30 krediyi ve dönem projesini tamamlayarak başarılı olabilmektedir.
Önceki Öğrenim
Öğrenci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne göre yatay geçiş ve kredi transferi yapabilir.
Tarihçe
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı ilk olarak 2014-2015 akademik yılında eğitim vermeye başlamıştır.
Program Profili
Programımıza her yıl ortalama Güz ve Bahar yarı yılları olmak üzere 60 yüksek lisans öğrencisi kabul edilmektedir. Programa dört yıllık üniversite mezunları başvurabilir.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Öğrencilere dönem içinde uygulanan ara sınavların not ortalamasının %40'ı ve final sınavı notunun %60'ı geçme notunu oluşturmaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Kredili derslerini, dönem projesini ve sınavlarını başarıyla tamamlayan yüksek lisans öğrencisi için ilgili Enstitü Yönetim Kurulu tarafından mezuniyetine karar verilir.
Mezun İstihdamı
İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Ana Bilim Dalı iş alanı olarak oldukça geniş olanaklara sahip bir bölümdür.
Programı başarı ile tamamlayanlar “İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK” in Madde 8.b.2 gereği “İş Güvenliği Uzmanı” (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı için yapılacak sınava girmeye hak kazanmaktadırlar.
Buradan aldıkları sertifika ile 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde her türlü işletmede iş bulma olanağına sahiptir.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları arasında geçiş en geç dördüncü yarıyılın başına kadar, öğrencinin başvurusu, Enstitü Ana Bilim Dalı Kurulu’nun önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun kararı ile yapılabilir.