Kabul Koşulları
ÖSYM'nin yapmış olduğu yükseköğrenim eğitimine geçiş ve yerleştirme sınavlarından yeterli puan almış olmak.
Yeterlilik Koşulları
Sekiz yarıyıllık eğitim öğrenim sonrasında yaz stajını da dahil 240 kredi tamamlayıp, 2.00 (4.00 sistemde) ve üzeri not ortalamasına sahip olan öğrenci diyetisyen olarak mezun olur.
Önceki Öğrenim
Öğrencinin başvurusu ile öğrenim gördüğü daha önceki üniversitedeki dersler Bölümümüz Uyum Komisyonu tarafından ders içeriği ve ders saati açısından değerlendirilir. Uygun görüldüğü takdirde bölümüz müfredatındaki ilgili derslerden önceki üniversiteden almış olduğu not ile geçmiş sayılır.
Tarihçe
Muğla Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda, Yükseköğretim Kurulunun 11.05.2011 tarih ve 3337 sayılı kararı ile Muğla Sağlık Yüksekokulunda "Beslenme ve Diyetetik" bölümünün açılması uygun görülmüştür. 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında 50 + 4 öğrenci ile Eğitim - Öğretime başlamıştır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 3 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 7 öğretim elemanı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde faaliyetlerine devam etmektedir. Bölümde 2 araştırma laboratuvarı, 1 öğrenci laboratuvarı ve 1 besin hazırlama ve pişirme laboratuvarı olmak üzere eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılan donanımlı 4 adet laboratuvar bulunmaktadır. ÖSYM tarafından yerleştirilen
öğrencilerimiz mezun olduklarında “Diyetisyen” unvanını alarak mezun olurlar. Programımız normal öğretimdir. Türkçe eğitim
yapılmaktadır
Program Profili
Beslenme ve Diyetetik Bölümü, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, değerlendiren, çözüm yolları bulan, toplumun beslenme durumunu saptayan ve beslenme düzeyinin geliştirilmesi için çözüm yollarının araştıran ve önerileri uygulayan, ülkenin besin, beslenme plan ve politikalarının saptayan ve yönlendiren, hastalıklarda ve diğer özel durumlarda tıbbi ve cerrahi tedavilere uygun, doğal ve tedavi edici besinlerin bileşimlerine göre beslenme programı planlayan, eğitim veren, uygulatan ve izleyen, toplu beslenme hizmeti veren kuruluşlarda yemek servisinin yönetimi ve organizasyonu gibi çeşitli alanlarda bilimsel çalışmaları yürüten, sağlığın korunması ve geliştirilmesi ile hastalıkların tedavisi açısından toplumda yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yerleşmesini sağlayacak insan gücünü yetiştirmeyi amaçlar.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Lisans eğitim öğretim yönetmeliğine uygun olarak dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından belirlenir.
Mezuniyet Koşulları
8 yarı yıl (4 yıl) eğitim öğretim 240 kredi tamamlama
Mezun İstihdamı
Tedavi Kurumlarında Yataklı ve ayakta tedavi hizmeti veren tüm özel ve kamu kuruluşlarda Sağlık ünitelerinde ( Diyabet, onkoloji, metabolik, kardiyoloji, rehabilitasyon vb.) Toplu beslenme yapan kuruluşlarda (Okullar, Kreşler, Oteller, Yemek fabrikaları, Kamı kuruluşları, Sağlık kuruluşları Restoranlar vb.) Besin endüstrisi ve besin kontrol laboratuarlarında Toplum sağlığına yönelik ulusal ve uluslararası kuruluşlarda Beslenme ve sağlık ilişkili araştırma yapan kurumlarda, Beslenme ve diyet danışma merkezlerinde görev alabilmektedirler
Bir Üst Dereceye Geçiş
Mezun olan öğrenciler yüksek lisans ve doktora eğitimlerine gerekli şartları sağladıkları takdirde devam edebilirler.
Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Ahmet Salih SÖNMEZDAĞ