Kabul Koşulları
MF-4 alanında gerekli koşulların sağlanması MF-4 (M.T.O.K) alanında gerekli koşulların sağlanması
Yeterlilik Koşulları
Programda mevcut olan derslerin kredi toplamı 240 AKTS’dir. Öğrencilerin dersleri başarıyla tamamlamaları için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.
Önceki Öğrenim
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır.
Tarihçe
Mobilya Üretimi ve İç Mekan Tasarımı Bölümü 8 Nisan 2015 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararla kurulmuştur. 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında aktif olarak faaliyete başlamıştır.
Program Profili
“Mobilya Üretimi ve İç Mekan Tasarımı” Programının öğrenim çıktıları, iç mekân tasarımına ilişkin estetik, yapı teknolojisi, işletme, mekân planlama, mekân düzenleme, uygun malzeme seçimi ile ilgili edinmiş olduğu mesleki bilgiler doğrultusunda konut ve ticari mekânların tasarım ve üretiminde oluşan problemleri çözmek, yaratıcı düşünceler üretmek ve ulusal - uluslararası alanlarda rekabet edebilecek yeterliliklere sahip olmaktır.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Genel olarak öğrencilere dönem içinde uygulanan ara sınavların not ortalamasının %40'ı ve final sınavı notunun %60'ı geçme notunu oluşturmaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Zorunlu ve seçmeli deslerden oluşan 240 AKTS' lik ders kredisinin tamamlanması ve 4.00 diploma notu üzerinden en az "2.00" sağlayan öğrenciler bu programdan mezun olmaya hak kazanacaktır.
Mezun İstihdamı
Mobilya Üretimi Ve İç Mekan Tasarımcıları; İç mekan ve donatı elemanlarının tasarım ve üretimine yönelik atelye veya fabrika olmak üzere her türlü ahşap ve ahşap esaslı malzemelerden üretim yapan her ölçekteki işletmelerde, tasarım, çizim, görsel sunum, proje, üretim, üretim yönetimi ve denetimi, kalite kontrol, AR-GE, pazarlama ve işletme konularında etkin donanıma sahip olabilecektir. Genel olarak Mobilya ve Dekorasyon işi yapan fabrikalar, Belediyeler, Milli Prodüktivite Merkezi, DPT (Devlet Planlama Teşkilatı), TSE (Türk Standartları Enstitüsü), ve Türk Patent Enstitüsü, KOSGEB gibi kamu kurum ve kuruluşlarında mühendis, araştırmacı-planlamacı mühendis olarak görev alabileceklerdir. Ayrıca piyasada kendi işletmelerinide kurabileceklerdir.
Eğitim formasyonu alacak mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Teknik / Endüstri Meslek Liselerinde ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde ilgili bölümlerde Teknik Öğretmen olarak görev yapabileceklerdir.
Bölüm mezunları ayrıca, üniversitelerin ilgili fakültelerinde yer alan Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinde ve Meslek Yüksekokullarının ilgili programlarında öğretim elemanı olarak görev alabileceklerdir.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, gerekli koşulları sağlamaları halinde lisans üstü eğitime devam edebilmektedirler
Eğitim Türü
“Mobilya Üretimi ve İç Mekan Tasarımı” programının genel amacı; iç mekanlarda tasarım, mobilya üretimi, üretim teknikleri, üretim planlama ve işletme konularında mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatılmış lisans düzeyinde “Mobilya Üretimi ve İç Mekan Tasarımcısı” yetiştirmektir.