Kazanılan Derece
Sağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Adayların yurt içi en az dört yıllık ve Yüksek Öğretim Kurulunca (YÖK) eşdeğerliği kabul edilen yurt dışı fakülte veya yüksekokullardan mezuniyet diplomasına sahip olmaları gerekir. Ayrıca, Enstitü Ana Bilim Dalı ve Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve Senato tarafından onaylanan ek koşulları sağlamaları gerekir.
Yeterlilik Koşulları
Öğrencinin, toplam 90 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 10 ders ve proje dersini başarmış olması, aldığı tüm derslerden en az YT, CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4, 00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir.
Önceki Öğrenim
Öğrenci, daha önce yurt içindeki veya yurt dışındaki diğer yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmüş ise; eğitim öğretimin ilk haftası içinde, kredi ve not transfer talepleri için başvuruda bulunabilir. Öğrencinin bu talebi, ilgili öğretim birimi yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek, bütün öğrenimini kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara bağlanır.
Program Profili
Sağlık Yönetimi II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı, devam eden öğrencilerin, çağdaş sağlık yönetimi alanının gerektirdiği bilgileri edinmesini ve mezun olduktan sonra sağlık kurumlarında yönetici olarak çalışabilmeleri için ihtiyaç duyacakları bilimsel bilgi altyapısının oluşturulmasını amaçlamaktadır. Diğer taraftan, sağlık yönetimi alanıyla ilgili analitik düşünebilen bilimsel etik kurallara uyan, problemlere alternatif çözümler üretebilen, sektörel paydaşlarla nitelikli iletişim kurabilen, katılımcı, paylaşımcı, özgün değerlere sahip, çağdaş bir eğitim ve çalışma kültürünün öğrenciye kazandırılması hedeflenmektedir. Bu programdan mezun olan öğrencilerin, kamu ve özel tüm sağlık kurumlarında yönetici olarak başarı gösterecek bilgi, beceri ve motivasyona sahip olmaları ve bu bağlamda beşeri sermayelerini yaşam boyu öğrenme pratikleri aracılığıyla geliştirmeleri teşvik edilmektedir.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavlarına girebilmek için de derslerin en az %70'ine devam etmiş olması gerekir. Öğrenciler, her ders için en az 1 ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve başarısız olmaları durumunda bütünleme sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınav notunun, en az 70 olma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet için AKTS toplamı minimum 90 olmalıdır.
Mezun İstihdamı
Program mezunları, alanıyla ilgili kamu kuruluşları ve özel sektörde çalışabilmektedir.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Yatay geçiş yoluyla tezli yüksek lisans programlarına veya sanatta yeterlik programlarına başvurabilirler.