Kazanılan Derece
Mülkiyet Koruma ve Güvenlik bölümü Acil Durum ve Afet Yönetimi programından mezun olan öğrenciler ‘Acil Durum ve Afet Yönetimi Teknikeri’ ünvanı kazanmaktadır.
Kabul Koşulları
Bölüme öğrenci kabulü, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlama / sınavları başarma durumunda gerçekleşir. Çerçevesini Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) oluşturduğu ilgili yönetmelikler doğrultusunda, bu programa öğrenci kabulü YKS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemiyle YKS puan türüne göre yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.
Yeterlilik Koşulları
1)Acil Durum ve Afet Yönetimi alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı derslerden edindiği bilgileri mesleki olarak değerlendirir ve uygular. 2)Acil Durum ve Afet Yönetimi alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve becerileri kullanarak ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir, düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarır. 3)Acil Durum ve Afet Yönetimi alanı ile ilgili sahip olduğu temel bilgi birikimi ve becerilerini kullanarak verilen bir görevi bağımsız olarak yürütür. 4)Acil Durum ve Afet Yönetimi alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip içerisinde yer alarak kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. 5)Acil Durum ve Afet Yönetimi alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder. 6)Acil Durum ve Afet Yönetimi alanında çalışan bir birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun hareket eder. 8)Acil Durum ve Afet Yönetimi alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile birlikte bilgi ve iletişim teknolojilerini başarıyla kullanır. 9)Acil Durum ve Afet Yönetimi alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlar ve değerlendirir, sorunları tanımlar, analiz eder ve çözüm için planlanan çalışmalarda yer alır/sorumluluk alır. 10)Acil Durum ve Afet Yönetimi ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle güncelleyip kendini kişisel ve mesleki olarak geliştirmek için gerekli programlara, mesleki hizmet içi eğitim faaliyetlerine ve diğer çalışmalara katılır. 11)Acil Durum ve Afet Yönetimi alanında toplumun ve dünyanın gündemindeki olayları izler ve gelişmelere duyarlıdır. 12)Alanı ile ilgili mesleki ve etik değerleri gözeterek çözüm önerileri geliştirebilir.
Önceki Öğrenim
Daha önce başka bir Yüksek Öğretim Kurumunda öğrenim görmüş olan öğrencilerin Önceki Öğrenimi, Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" ile "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde tanınmaktadır. Bölümümüzde örgün eğitim kurumları dışında sertifikaya veya tecrübeye dayalı (in-formal/non-formal ) öğrenme şu an itibariyle tanınmamaktadır. Ancak, Yükseköğretim programlarının tamamında yer alan Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca vd.) Dersleri için her akademik dönem başında Muafiyet Sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.
Tarihçe
Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper Meslek Yüksek Okulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Acil Durum ve Afet Yönetimi programında 2018-2019 döneminde önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlanacaktır. Programın kontejanı 40 öğrencidir. Acil Durum ve Afet Yönetimi ders programı, bu alanında bilinmesi gereken temel kavramları vermenin yanı sıra örgün eğitim ve öğretim avantajlarını kullanarak bilimsel bir ortamda eğitilip meslek becerilerinin kazanılması sağlanmaktadır. Dersler alanında uzman öğretim görevlileri tarafından ayrıntılı bir şekilde işlenecek ve uygulamalar yapılacaktır. Ayrıca dersler kapsamında saha uygulamaları yapılacak olup güncel uygulamalar yerinde öğrencilere gösterilecektir. Bunun yanı sıra teknolojinin sunduğu imkânlardan (bilgisayar, slayt, video) yararlanılarak çağdaş anlamda bir öğrenme ortamı sağlanmaktadır. Acil Durum ve Afet Yönetimi programında 3 öğretim görevlisi görev yapmaktadır. Öğretim elemanları, derslerinin yanında bilimsel araştırmalar yapmakta, çalışmalarını uluslar arası ve ulusal dergilerde yayınlamakta, ayrıca alanlarıyla ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde kongre ve sempozyumlara katılmaktadır.
Program Profili
5. seviye akademik ve mesleki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bir ön lisans programıdır. Öğrenci, 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak programdan mezun olur. Eğitim süresi 2 yıl (Staj süresi dâhildir.) Öğrenci, YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda yatay ve dikey geçiş yapar.
Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı, bu alanında bilgi ve tecrübelerini uygulamalara dönüştürebilen, toplumsal ve teknolojik yeniliklere açık, üretken, girişimci, çevreye saygılı, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli ara elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Program Yeterlilikleri
1- |
Acil durum haberleşme sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak |
2- |
Acil durum yönetim evrelerini bilmek |
3- |
Karar vermek ve problemi çözmek |
4- |
Zarar azaltmaya yönelik çalışmalar yapmak |
5- |
Yangın güvenliği ve itfaiyecilik konularını kavrama ve yorumlama becerisi kazanmak. |
6- |
Acil Durum ve Afetlerde Lojistik Uygulamalarını Bilmek |
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Verilen her bir ders için en az bir ara sınav ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınavın etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun (2,00) üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. Ara yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu alan öğrenci başarısızdır, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu MM ve GG ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olmak için gereken minimum mezuniyet kredisi;108 zorunlu, 12 seçmeli olmak üzere 120 AKTS’dir. 30 iş günü 1. Sınıf/2. Yarıyıl, olmak üzere 30 iş günü staj yapılması zorunludur.
Mezun İstihdamı
Bu programdan mezun olan öğrenciler, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından açılan tekniker kadrolarında, kurumun belirleyeceği şartları sağlamak koşuluyla, arama ve kurtarma teknikeri olarak çalışabilmektedir.
Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans bölümünü bitirdikten sonra, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açılan kadrolarda, şartları sağlamak koşuluyla atamaları yapılabilmektedir.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Programdan mezun olan öğrenciler dikey geçiş sınavı (DGS) ile örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapabilirler. DGS ile geçiş yapılabilecek lisans programları ise Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans bölümüdür.
Eğitim Türü
Türkiye’nin, depremler gibi doğal afetler için risk taşıyan coğrafi bir bölgede olması nedeniyle, bir afet durumunda inisiyatif alacak iyi yetişmiş insan gücüne olan gereksinim toplum için yaşamsal önemdedir. Bu programın amacı deprem, sel, çığ, heyelan gibi afetlerin öncesinde eğitim, bilinçlendirme, proje geliştirme gibi önlemleri almak; afet olması durumunda ise koordinasyon başta olmak üzere her türlü kayıp azaltıcı faaliyeti yapmaya ve yönetmeye mesleği ile ilgili bilgi ve beceri ile donanıma sahip, yenilikçi, araştırmacı ve girişimci elemanlar yetiştirmektir. Bu program, öğrencilere acil durum ve afet yönetimi anlayışı sağlamanın yanı sıra onların çözümleyici ve iletişim becerilerini ilerletmeye ve onları yangın güvenliği, tahliye, afet öncesi planlama ve yasal dayanaklar da içinde olmak üzere çeşitli kariyer yollarında geliştirmeye yöneliktir. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Acil Durum ve Afet Yönetimi önlisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar. Mezunlar Acil Durum ve Afet Yönetimi Teknikeri unvanını alır. Mezunlarımız afet öncesinde eğitim, bilinçlendirme, proje geliştirme gibi önlemleri alabilecek, afet olması durumunda da koordinasyon başta olmak üzere her türlü kayıp azaltıcı faaliyeti yapabilecek ve yönetebilecek, afetlerde kriz masası sorumluluğu üstlenebilecek, kendisine bağlı sivil savunma birimlerini eğitip yönetebileceklerdir. Her şartta arama ve kurtarma çalışmalarını organize ederek, sevk ve idaresini üstlenebilecek, gerektiğinde görev yaptığı bölgede yaşayan tüm insanlara arama- kurtarma ve hayatta kalma konularında periyodik olarak eğitim verebileceklerdir. Böylece kurumların ve kişilerin tehlikelere, afetlere ve doğal zararlara karşı proaktif hazırlık yapabilir hale gelmelerini sağlayabileceklerdir.
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Jale YAZGAN
Bölüm AKTS Koordinatörü
Öğr.Gör. Mustafa YÜKSELER
Ders Planı
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ADY 1007
|
Acil Durum ve Afet Hukuku
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
ADY 1505
|
Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma
|
Zorunlu Seçmeli
|
3
|
1
|
4
|
|
ADY1011
|
Acil Durum ve Afet Yönetimi I
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
ADY1507
|
Deprem Güvenliği
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ADY1509
|
Elektronik Haberleşme Bilgisi
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ATB1801
|
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ATBY1801
|
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
KİM1819
|
Kimyasal Maddeler ve Tehlikeler
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
MAP 1803
|
Matematik
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TDB1801
|
Türk Dili I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TDBY1801
|
Türk Dili I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1801
|
İngilizce I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1915
|
Mesleki Yabancı Dil I
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
İŞP1903
|
Yenilikçilik ve Girişimcilik
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ADY 1010
|
Meslek Stajı(30 işgünü)
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
6
|
|
ADY 1506
|
Acil Durumlarda Kampçılık Bilgisi
|
Seçmeli
|
3
|
2
|
3
|
|
ADY 1508
|
Ergonomi
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ADY 1510
|
Araştırma Yöntemleri Teknikleri
|
Seçmeli
|
2
|
1
|
3
|
|
ADY1012
|
İklim Değişikliği ve Meteorolojik Afetler
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
2
|
|
ADY1014
|
Acil Durum ve Afet Yönetimi II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ADY1016
|
Kent, Planlama ve Afet Risk Yönetimi
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ADY1512
|
Modelleme
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
2
|
|
ADY1514
|
Afet Risk Azaltma Politikaları
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ADY1518
|
Patlamadan Korunma ve ATEX
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
ATB1802
|
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
BİP1824
|
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TDB1802
|
Türk Dili II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1802
|
İngilizce II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1916
|
Mesleki Yabancı Dil II
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
İSG 1902
|
İş Sağlığı ve Güvenliği
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ADY 2001
|
Yangın Güvenliği
|
Zorunlu
|
3
|
1
|
4
|
|
ADY 2005
|
Risk Analizi ve Metotları
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
4
|
|
ADY 2017
|
Arama ve Kurtarma Bilgisi
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
4
|
|
ADY 2501
|
Afet Lojistiği
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ADY 2505
|
Kalite Yönetim Sistemi
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ADY 2507
|
Mesleki Gelişim ve Meslek Etiği
|
Zorunlu Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ADY2509
|
Temel Bilgisayar Destekli Çizim
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ADY2511
|
Yaratıcı Drama
|
Seçmeli
|
1
|
1
|
2
|
|
KİM2805
|
Afetlerde Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer Tehlikeler
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
SGP2913
|
İlkyardım
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
SGP2915
|
Temel Anatomi ve Fizyoloji
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
4
|
|
İNT2803
|
Yapı Bilgisi ve Güvenliği
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ADY 2004
|
Afet Ekonomisi
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
ADY 2014
|
Acil Durum ve Afet Planlaması
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
ADY 2016
|
Afetlerde Salgın Hastalıklar
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
ADY 2502
|
Protokol Bilgisi
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ADY 2506
|
Mesleki Proje Hazırlama
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
4
|
|
ADY2510
|
Sivil Savunma ve Koruma
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
BES2806
|
Beden Eğitimi ve Vücut Geliştirme
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
HAK2902
|
Coğrafi Bilgi Sistemlerine Giriş
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
4
|
|
ORP2904
|
Orman Yangınları
|
Seçmeli
|
1
|
1
|
2
|
|
PSİ2802
|
Acil Durum ve Afet Psikolojisi
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
SGP2902
|
Tıbbi Terminoloji
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
SOS2902
|
Göç ve Göç Sorunları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
4
|
|
İŞY2903
|
Temel Hukuk ve İş Hukuku
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
| | | | | | |
|
|
Değerlendirme Anketleri

Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 |
Acil Durum ve Afet Hukuku | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | 2 |
Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma | 5 | | 5 | | | |
Acil Durum ve Afet Yönetimi I | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 |
Deprem Güvenliği | 4 | 3 | 2 | 3 | 4 | 3 |
Elektronik Haberleşme Bilgisi | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | |
Kimyasal Maddeler ve Tehlikeler | | | | | | 5 |
Matematik | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | |
Türk Dili I | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Türk Dili I | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
İngilizce I | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | |
Mesleki Yabancı Dil I | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
Yenilikçilik ve Girişimcilik | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 |
Meslek Stajı(30 işgünü) | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
Acil Durumlarda Kampçılık Bilgisi | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
Ergonomi | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Araştırma Yöntemleri Teknikleri | 1 | 4 | 4 | | 5 | |
İklim Değişikliği ve Meteorolojik Afetler | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Acil Durum ve Afet Yönetimi II | 2 | 5 | 1 | 2 | 3 | 5 |
Kent, Planlama ve Afet Risk Yönetimi | 3 | 5 | 3 | 5 | 1 | 3 |
Modelleme | 5 | | 5 | | | |
Afet Risk Azaltma Politikaları | 3 | 5 | 4 | 4 | 1 | 3 |
Patlamadan Korunma ve ATEX | | | | 4 | 5 | |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | | | | | | |
Bilgi ve İletişim Teknolojileri | 3 | 2 | 2 | 3 | 4 | 2 |
Türk Dili II | | | | | | |
İngilizce II | 1 | 1 | 1 | 5 | 1 | 3 |
Mesleki Yabancı Dil II | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
İş Sağlığı ve Güvenliği | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 |
Yangın Güvenliği | 5 | | | 5 | 5 | |
Risk Analizi ve Metotları | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
Arama ve Kurtarma Bilgisi | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 |
Afet Lojistiği | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 5 |
Kalite Yönetim Sistemi | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Mesleki Gelişim ve Meslek Etiği | 5 | | | | | |
Temel Bilgisayar Destekli Çizim | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
Yaratıcı Drama | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 |
Afetlerde Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer Tehlikeler | | | | 5 | | |
İlkyardım | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 |
Temel Anatomi ve Fizyoloji | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Yapı Bilgisi ve Güvenliği | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 |
Afet Ekonomisi | 2 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Acil Durum ve Afet Planlaması | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
Afetlerde Salgın Hastalıklar | 2 | 3 | 3 | 2 | 1 | 1 |
Protokol Bilgisi | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
Mesleki Proje Hazırlama | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
Sivil Savunma ve Koruma | 5 | | | | | |
Beden Eğitimi ve Vücut Geliştirme | 1 | 1 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Coğrafi Bilgi Sistemlerine Giriş | 5 | | | | | 4 |
Orman Yangınları | | 4 | | | 4 | |
Acil Durum ve Afet Psikolojisi | 2 | 2 | 4 | 2 | 3 | 3 |
Tıbbi Terminoloji | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Göç ve Göç Sorunları | 2 | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 |
Temel Hukuk ve İş Hukuku | 5 | | | | | |
| | | | | | |
|
|