English
Edebiyat Fakültesi Felsefe

Kazanılan Derece

Felsefeci

Kabul Koşulları

Programa ÖSYM tarafından yapılan YKS (önceki yıllarda LYS) sınavında EA (önceki yıllarda TM-3) puanı ve tercih sıralarına göre girişe hak kazanan öğrenciler kabul edilir. Programa giriş hakkı kazanan öğrenciler Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve ÖSYM tarafından belirlenen ilkeler uyarınca istenen belgelerle her yıl belirlenen ve ilan edilen tarihlerde Edebiyat fakültemiz bünyesindeki Öğrenci İşleri Kayıt Bürosuna kayıtlarını yaptırırlar.

Yeterlilik Koşulları

Programda Yeterlik için, Program Yeterliklerini asgari düzeyde gerçekleştirmek, Programda mevcut olan Kayıt yaptırılan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin (Z/S) tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak gerekmektedir. Kayıt yaptırılan 'Seçmeli Dersler' başarılmak zorundadır. Müfredat yenileme/değişikliği nedeniyle Dersin Kaldırılması veya Dersin açılmaması durumlarında Bölüm Kurulu Kararıyla değişiklik yapılabilir.

Önceki Öğrenim

Daha önce başka bir Yüksek Öğretim Kurumunda öğrenim görmüş olan öğrencilerin Önceki Öğrenimi, Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çif Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" ile "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde tanınmaktadır. Bölümümüzde örgün eğitim kurumları dışında sertifikaya veya tecrübeye dayalı (in-formal/non-formal ) öğrenme şu an itibariyle tanınmamaktadır. Ancak, Yükseköğretim programlarının tamamında yer alan Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca vd.) Dersleri için her akademik dönem başında Muafiyet Sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden Muaf olurlar.

Tarihçe

1996 yılında kurulan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Felsefe Bölümü 2000 yılında Lisans, 2001 yılında Yüksek Lisans ve 2006 yılında da Doktora programlarına öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Çoğunluğu öğrenimlerini uluslararası düzeyde önde gelen eğitim kurumlarında tamamlamış ve uluslararası akademik ilişkilerini devam ettiren seçkin bir akademik kadroya sahip olan Bölümümüzde, yaklaşık 300'ü Lisans, 50'si Lisansüstü olmak üzere 350 öğrenci öğrenim görmektedir. Bölüm şimdiye kadar 2'si Uluslararası olmak üzere, 10'un üzerinde Kongre ve Sempozyum düzenlemiş olup uluslararası/ulusal tanınırlık için bu yöndeki faaliyetlerine devam etme kararlılığındadır.

Program Profili

Felsefe Bölümü, temel felsefi disiplinler çerçevesinde genel formasyona sahip, eleştirel düşünebilen, Fikir hayatımıza katkılarda bulunacak; ön kabullerden uzak, farklı kültürel değerlere ve yaşama biçimlerine saygılı bireyler yetiştirmeyi görev edinmiştir. Bu çerçevede yetiştireceği üstün nitelikli elemanlar ve yapacağı nitelikli bilimsel araştırmalar ile ulusal ve uluslararası düzeyde tüm insanlığın ortak kültürel mirası olan düşünceye katkı sağlayacak bir bölüm olma görüsü ile hareket etmektedir. Hedefimiz, lisans düzeyinde genel felsefi formasyona sahip, her türlü inanç, düşünce ve yaşama biçimlerine saygılı eleştirel düşünebilen nitelikli bireyler yetiştirmek; bu amaçla eğitim-öğretimin kalitesini artırmak; ulusal düzeyde toplumun düşünce dünyasına hitap edebilecek çalışmalar yapmak; bu çalışmaların uluslararası düzeyde kabul görmesini sağlamaktır.

Program Yeterlilikleri

1- Bir felsefi tartışmada farklı görüşlerin hepsine eşit yaklaşılması gerektiğinin hakikatin peşinde olanlar açısından önemini tanımlayabilir; bunu gerek felsefi tartışmalara ve gerekse sosyal yaşamın diğer her alanındaki tartışmalara uygular; bu yaklaşımda örtük olarak bulunan mantıksal sonuçları gösterebilir.
2- Felsefede “nelik sorusunun” nasıl bir cevap talep ettiğini bilir ve zorunlu koşullar ile yeter koşullar arasındaki farkı açıklayabilir.
3- Geçerlilik, tutarlılık, çelişki gibi temel mantık kavramlarını tanımlayabilir ve bu kavramların felsefi metinlerin analizindeki önemini açıklayabilir.
4- İyi ve kötü akıl yürütmeleri hem biçimsel anlamda hem de içeriksel (ikna edici olup olmama bakımından) birbirinden ayırt edebilir.
5- Bir düşünürün veya filozofun görüşlerini mantıksal bir yapıda temsil edebilir.
6- Felsefedeki temel teknik terimleri tanımlayabilir ve bu terimlere dair felsefi problemleri açıklayabilir.
7- Felsefi metinlerde anlam bakımından net ifade bakımından kesin cümleler kurmanın önemini açıklayabilir ve bunu kendi hazırladığı metinlerde uygulayabilir.
8- Felsefede bir görüş veya düşünceyi mantıksal bir dizge çerçevesinde ifade etmenin önemi açıklayabilir ve bunu uygulayabilir.
9- Felsefe tarihindeki önemli dönemlerin [ilkçağ, ortaçağ (Hıristiyan/İslam), modern, çağdaş (17-20. yy) ve günümüz] belirgin özelliklerini sıralayabilir ve bu dönemleri sahip oldukları özellikler bakımından karşılaştırabilir.
10- Felsefenin pratik problemler açısından önemini özellikle etik ve siyasal yaşamdaki sorunlara dair çözüm önerileri geliştirmede felsefi yaklaşımların yaratabileceği farklılıkları göstermek sureti ile açıklayabilir.
11- Felsefe tarihinde belirgin bir şekilde öne çıkan filozofların (Platon, Aristoteles, Aquinas, Farabi, İbn-i Sina, Descartes, Hume, Kant gibi) görüşlerini anlaşılır bir şekilde ifade edebilir ve bu düşünürlerin felsefe tarihindeki önemini açıklayabilir.
12- Felsefe ve doğa bilimleri, felsefe ve sosyal bilimler, felsefe ve beşeri bilimleri konuları, kullandıkları yöntemler ve genel yaklaşımları açısından karşılaştırabilir.
13- Bir yabancı dili, lisans için Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde kullanabilir; sözlü ve yazılı iletişim kurar.
14- Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır.

Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Öğrenci notlarının değerlendirilmesinde ve derecelendirmesinde 2 değerlendirme yöntemi Kullanılmaktadır: 1-Mutlak Değerlendirme Sistemi 2-Bağıl Değerlendirme Sistemi Bağıl Değerlendirme Sistemi «Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği» hükümlerine göre, 29 Ağustos 2012 tarih ve 465/11 Sayılı Senato Kararı ile yürürlüğe girmiştir. Üniversitemizde 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonuna kadar Mutlak Değerlendirme Sistemi kullanılmakta iken 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren Bağıl Değerlendirme Sistemine geçilmiştir. Bu nedenle Bağıl Değerlendirme: Öğrencilerin yarıyıl içi çalışmaları (laboratuvar, kısa sınav, ödev, vb.) ile ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı katkı paylarına göre, hesaplanan ağırlıklı ortalamasını, sınıftaki o dersin diğer öğrencilerin puanlarını dikkate alarak başarı düzeyini belirleyen bir sistemdir. Bölümümüz öğrencilerin ders başarısını daha sağlıklı bir şekilde ölçebilmek için 1 vize, 1 final ve 1 bütünleme uygulamasına gitmiştir. Yine ilgili derslerde öğretim elemanlarının isteği doğrultusunda ödevler de not değerlendirme sisteminde kullanılabilmektedir. Sınavlarla ilgili tüm bu işlemler üniversitemizin web sayfasında ve fakülte binamızın muhtelif yerlerine yerleştirilmiş olan bilgilendirme panolarından öğrencilere duyurusu yapılmaktadır. Üniversitemizde derslere devam zorunludur. Teorik derslere devam zorunluluğu % 70’dir. Bir dersten senato tarafından belirlenen haklı ve geçerli nedenlerle olsa bile belirlenen devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenciler, o dersin dönem sonu sınavına giremezler ancak bütünleme sınavına girebilirler. Öğrencinin başarısı dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun birlikte değerlendirilmesi ile belirlenmektedir. Dönem içi notları, en az biri ara sınav notu olmak üzere; ödevlere verilen notlardan oluşmaktadır. Dönem içi değerlendirmeleri (vize, ödev, seminer, proje) başarı notuna katkısı % 40, dönem sonu sınavı değerlendirmelerini (final) başarı notuna katkısı oranı % 60’tır. Son değerlendirme, o dersi alan tüm öğrencilerin genel başarı düzeyi de göz önüne alınarak, dersi veren öğretim elemanınca belirlenmektedir. Haklı ve geçerli nedenlerle ara sınav ve dönem sonu sınavlarına giremeyen öğrenciler, mazeretlerinin bitimini izleyen 7 iş günü içerisinde mazeretlerini yazılı olarak dekanlığa bildirmek zorundadırlar. Mazeretleri ilgili yönetim kurulunca haklı ve geçerli bulunan öğrenciler, sınav haklarını yine yönetim kurullarınca belirlenen tarihte kullanırlar. Raporlu olunan süre içinde girilen sınavlar geçersiz sayılır. Yarıyıl sonu sınavlarında mazeret kabul edilmez.

Mezuniyet Koşulları

Programın normal süresi 4 yıldır. Öğrencilerin Lisans programından mezun olabilmeleri için 134 (240 AKTS) Kredi saat Dersi başarması ve Genel Not Ortalamasının 2,0 veya üzerinde olması gerekmektedir. 3. Yarıyıl itibariyle Kümülatif Not Ortalaması 3.00 veya üzerinde olan öğrenciler 3. yarıyıldan itibaren sonraki/üst yarıyıllardan bir yarıyılda alabilecekleri azami kredi miktarını aşmamak kaydıyla ders/dersler alarak 3.5 yılda Programı tamamlayabilirler. Ancak 'Diploma' 4. yıl (8. Yarıyıl) sonunda verilir.

Mezun İstihdamı

Bölüm mezunları Pedagojik Formasyon Sertifikası alarak kamu ve özel kuruluşlarda öğretmenlik yapabilirler. Üniversitelerde öğretim elamanı/görevlisi olabilirler. Ayrıca az da olsa çeşitli Kamu kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı, Sosyal Hizmetler vb.), özel eğitim kurumlarında, Endüstri kuruluşlarında istihdam imkanı da vardır.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Lisans Eğitimini tamamlayan öğrenciler Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Üniversitelerin Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmelikleri çerçevesinde kendi alanlarında veya ilgi alanlarında Lisansüstü Öğrenim görebilirler. Öğrenciler Mezun oldukları Lisans alanı dışından bir alanı seçmesi durumunda, yine ilgili yönetmelikler çerçevesinde Bilimsel Hazırlık Programına alınır; Başarılı olması halınde Lisansüstü Eğitime başlayabilir. Lisansüstü Eğitim'e kabul, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği çerçevesinde belirlenir.

Eğitim Türü

Lisans

Bölüm Başkanı

Prof.Dr. Ali Osman GÜNDOĞAN

Bölüm AKTS Koordinatörü

Prof.Dr. Sebahattin ÇEVİKBAŞ

Ders Planı

0. Yıl - 1. Dönem
0. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
FEL1004 Antik Yunan Felsefesi II Seçmeli 3 0 7
FEL2002 Varlık Felsefesi Seçmeli 3 0 6
       
1. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
ATB1801 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi I Zorunlu 2 0 2
ATBY1801 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu 2 0 2
ENF1805 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı Zorunlu 3 0 3
FEL1011 Felsefeye Giriş I Zorunlu 3 0 7
FEL1013 Antik Yunan Felsefesi I Zorunlu 3 0 6
FEL1015 Klasik Mantık Zorunlu 3 0 7
TDB1801 Türk Dili I Zorunlu 2 0 2
TDBY1801 Türk Dili I Zorunlu 2 0 2
YDB1811 İngilizce I Seçmeli 3 0 3
YDB1813 Almanca I Seçmeli 3 0 3
YDB1815 Fransızca I Seçmeli 3 0 3
       
1. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
ATB1802 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi II Zorunlu 2 0 2
ATBY1802 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu 2 0 2
ENF1910 Web Sayfası Tasarımı Seçmeli 3 0 3
FEL1002 Eleştirel Düşünme Zorunlu 3 0 6
FEL1006 Temel Mantık II Zorunlu 3 0 7
FEL1012 Felsefe Giriş II Zorunlu 3 0 6
FEL1014 Antik Yunan Felsefesi II Zorunlu 3 0 7
FEL1016 Modern Mantık Zorunlu 3 0 7
SOS1802 Sosyolojiye Giriş: Kurumlar ve Sorunlar Seçmeli 3 0 5
TDB1802 Türk Dili II Zorunlu 2 0 2
TDB1812 Türk Dili II Zorunlu 2 0 2
TDBY1802 Türk Dili II Zorunlu 2 0 2
YDB1812 İngilizce II Seçmeli 3 0 3
YDB1814 Almanca II Seçmeli 3 0 3
YDB1816 Fransızca II Seçmeli 3 0 3
       
2. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB2911 Eğitime Giriş Seçmeli 3 0 4
FEL2011 Eleştirel Düşünme Zorunlu 3 0 7
FEL2013 Helenizm ve Roma Felsefesi Zorunlu 3 0 7
FEL2511 Değer Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL2513 Felsefede Metinleri Seçmeli 3 0 5
FEL2515 Mitoloji ve Felsefe Seçmeli 3 0 5
FEL2517 Klasik Dönem Bilim Tarihi Seçmeli 3 0 5
FEL2519 Hukuk Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL2521 Antik Felsefe Ekolleri Seçmeli 3 0 5
FEL2523 İnsan Hakları Felsefesi Seçmeli 3 0 5
YDB2811 İngilizce III Seçmeli 3 0 3
YDB2813 Almanca III Seçmeli 3 0 3
YDB2815 Fransızca III Seçmeli 3 0 3
       
2. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB2906 Eğitim Psikolojisi Seçmeli 3 0 4
EBB4024 Eğitim Psikolojisi Seçmeli 3 0 4
FEL2012 Epistemoloji Zorunlu 3 0 6
FEL2014 Ortaçağ Felsefesi Zorunlu 3 0 7
FEL2512 Eğitim Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL2514 Analitik Felsefeye Giriş Seçmeli 3 0 5
FEL2516 Modern Dönem Bilim Tarihi Seçmeli 3 0 5
FEL2518 Doğa Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL2520 Klasik Filozoflar Seçmeli 3 0 5
FEL2522 Metaetik Seçmeli 3 0 5
FEL2524 Fenomenolojiye Giriş Seçmeli 3 0 5
YDB2812 İngilizce IV Seçmeli 3 0 3
YDB2814 Almanca IV Seçmeli 3 0 3
YDB2816 Fransızca IV Seçmeli 3 0 3
       
3. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB3909 Öğretim İlke ve Yöntemleri Seçmeli 3 0 4
EBB3911 Özel Öğretim Yöntemleri Seçmeli 3 0 4
FEL3011 Ahlak Felsefesi Zorunlu 3 0 6
FEL3013 Modern Felsefe I Zorunlu 3 0 6
FEL3015 İslam Felsefesi Zorunlu 3 0 5
FEL3511 Klasik İslam Filozofları Seçmeli 3 0 5
FEL3513 Kıta Avrupa Felsefesine Giriş Seçmeli 3 0 5
FEL3515 Felsefe ve Sanat Seçmeli 3 0 5
FEL3517 Zihin Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL3519 İnsan Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL3521 Felsefe Problemleri Seçmeli 3 0 5
       
3. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB3904 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Seçmeli 3 0 4
EBB3906 Öğretim Teknolojileri Seçmeli 2 0 3
EBB4022 Ölçme ve Değerlendirme Seçmeli 3 0 4
FEL3012 Siyaset Felsefesi Zorunlu 3 0 6
FEL3014 Modern Felsefe II Zorunlu 3 0 6
FEL3016 Varlık Felsefesi Zorunlu 3 0 5
FEL3512 Etik Problemler Seçmeli 3 0 5
FEL3514 İslam Felsefesinin Temel Problemleri Seçmeli 3 0 5
FEL3516 Bilgi Felsefesinde Güncel Tartışmalar Seçmeli 3 0 5
FEL3518 Felsefe Tarihi Seminerleri Seçmeli 3 0 5
FEL3520 Tarih Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL3522 Kültür Felsefesi Seçmeli 3 0 5
       
4. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB4026 Rehberlik Özel Eğitim Seçmeli 3 0 4
EBB4903 Sınıf Yönetimi Seçmeli 2 0 3
EBB4907 Rehberlik ve Özel Eğitim Seçmeli 3 0 4
FEL4011 Bilim Felsefesi Zorunlu 3 0 6
FEL4013 Çağdaş Felsefe Tarihi ve Metinleri I Zorunlu 3 0 6
FEL4509 Feminist Felsefe Seçmeli 3 0 6
FEL4511 Uygulamalı Etik Seçmeli 3 0 5
FEL4513 Türk Düşüncesi Tarihi Seçmeli 3 0 5
FEL4515 Dil Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL4517 Felsefe Tartışmaları Seçmeli 3 0 5
FEL4519 Matematik Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL4521 Feminist Felsefe Seçmeli 3 0 5
FEL4523 Bitirme Çalışması I Seçmeli 3 0 5
       
4. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB4926 Öğretmenlik Uygulaması Seçmeli 1 8 10
FEL4012 Estetik Zorunlu 3 0 5
FEL4014 Çağdaş Felsefe Tarihi ve Metinleri II Zorunlu 3 0 7
FEL4512 Varoluşçu Felsefe Seçmeli 3 0 5
FEL4514 İnsani Bilimler Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL4516 Siyasal Teoriler Seçmeli 3 0 5
FEL4518 Bilim Felsefesinde Güncel Konular Seçmeli 3 0 5
FEL4520 Din Felsefesi Seçmeli 3 0 5
FEL4522 Cumhuriyet Döneminde Felsefe Seçmeli 3 0 5
FEL4524 Bitirme Çalışması II Seçmeli 3 0 5
       
 

Değerlendirme Anketleri

Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi

0. Yıl - 1. Dönem
0. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14
Antik Yunan Felsefesi II              
Varlık Felsefesi              
               
1. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14
Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi I22223522244331
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I              
Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı31433443323334
Felsefeye Giriş I444335345545 2
Antik Yunan Felsefesi I23334434525422
Klasik Mantık 44555355351211
Türk Dili I23542342354121
Türk Dili I              
İngilizce I 52  24       
Almanca I32542323242324
Fransızca I32423214523214
               
1. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14
Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi II32451234521423
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II              
Web Sayfası Tasarımı32452314231423
Eleştirel Düşünme              
Temel Mantık II              
Felsefe Giriş II35332533252511
Antik Yunan Felsefesi II23334434525422
Modern Mantık 15551433111233
Sosyolojiye Giriş: Kurumlar ve Sorunlar 4  5   344 44
Türk Dili II23541235423214
Türk Dili II23541235423214
Türk Dili II              
İngilizce II3214523145 314
Almanca II21452325423543
Fransızca II32541235423541
               
2. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14
Eğitime Giriş              
Eleştirel Düşünme55544355121233
Helenizm ve Roma Felsefesi43222444535221
Değer Felsefesi53321243152322
Felsefede Metinleri55333454121322
Mitoloji ve Felsefe12223433342222
Klasik Dönem Bilim Tarihi13324133211522
Hukuk Felsefesi52353444252321
Antik Felsefe Ekolleri52232445425221
İnsan Hakları Felsefesi31224345153122
İngilizce III25421452354145
Almanca III25453542354213
Fransızca III25412354235435
               
2. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14
Eğitim Psikolojisi              
Eğitim Psikolojisi              
Epistemoloji33324444315533
Ortaçağ Felsefesi23334434525412
Eğitim Felsefesi233232 2313112
Analitik Felsefeye Giriş53434334413433
Modern Dönem Bilim Tarihi13324133415221
Doğa Felsefesi53222533424521
Klasik Filozoflar23335345535122
Metaetik53343554454321
Fenomenolojiye Giriş44233443445421
İngilizce IV25423542542313
Almanca IV52451235412354
Fransızca IV54123335122222
               
3. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14
Öğretim İlke ve Yöntemleri              
Özel Öğretim Yöntemleri              
Ahlak Felsefesi53324334254222
Modern Felsefe I43324134415332
İslam Felsefesi42324124415322
Klasik İslam Filozofları42325234515122
Kıta Avrupa Felsefesine Giriş42324533534322
Felsefe ve Sanat53245552355321
Zihin Felsefesi44423345211432
İnsan Felsefesi25324133342422
Felsefe Problemleri4323 443434321
               
3. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme              
Öğretim Teknolojileri              
Ölçme ve Değerlendirme              
Siyaset Felsefesi53324334254222
Modern Felsefe II42324134415332
Varlık Felsefesi54444544545531
Etik Problemler53225434554221
İslam Felsefesinin Temel Problemleri32324132513112
Bilgi Felsefesinde Güncel Tartışmalar42325334111232
Felsefe Tarihi Seminerleri43343443555521
Tarih Felsefesi23224333252522
Kültür Felsefesi22224223152422
               
4. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14
Rehberlik Özel Eğitim              
Sınıf Yönetimi              
Rehberlik ve Özel Eğitim              
Bilim Felsefesi45434334234532
Çağdaş Felsefe Tarihi ve Metinleri I43334434542322
Feminist Felsefe32223234351222
Uygulamalı Etik22323134151422
Türk Düşüncesi Tarihi 2224124151312
Dil Felsefesi25424545122422
Felsefe Tartışmaları52444545545321
Matematik Felsefesi24444233113322
Feminist Felsefe32223234351222
Bitirme Çalışması I53235345232212
               
4. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14
Öğretmenlik Uygulaması              
Estetik53223324213322
Çağdaş Felsefe Tarihi ve Metinleri II43334434542322
Varoluşçu Felsefe45325244234122
İnsani Bilimler Felsefesi22323223141522
Siyasal Teoriler32324324153422
Bilim Felsefesinde Güncel Konular33323335143542
Din Felsefesi53333245333322
Cumhuriyet Döneminde Felsefe43333444455433
Bitirme Çalışması II53235345232212
               
 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 48000 Kötekli/Muğla | Tel: + 90 (252) 211-1000 | Fax: + 90 (252) 223-9280
Copyright © 2013 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Yukarı Çık