English
Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği

Kazanılan Derece

Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Lisans Diploması

Kabul Koşulları

MF-4 alanında gerekli koşulların sağlanması MF-4 (M.T.O.K) alanında gerekli koşulların sağlanması

Yeterlilik Koşulları

Programda mevcut olan derslerin kredi toplamı 240 AKTS’dir. Öğrencilerin dersleri başarıyla tamamlamaları için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.

Önceki Öğrenim

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır.

Tarihçe

13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2009/15546 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Teknoloji Fakültesi bünyesinde açılan ilk bölüm olup 2011-2012 eğitim-öğretim yılında eğitim vermeye başlamıştır.

Program Profili

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında ilk lisans öğrencilerini kabul ederek eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamış olup Teknoloji Fakültesi bünyesinde yer almaktadır. Öncelikli amacı; Türkiye’nin ve dünyanın önemli sektörlerinden biri olan ağaçişleri alanı için uygulama becerisi yüksek, yetkin mühendisler yetiştirmektir. Mezunlarımız “Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi” ünvanıyla başta mobilya olmak üzere ahşap veya ahşap esaslı malzemelerin işlendiği tüm sanayi kollarında istihdam edilebilmektedir. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri için hem kamuda hem de özel sektörde pek çok iş olanağı söz konusudur. Ayrıca Ağaçişleri Endüstri Mühendislerinin, 8 Temmuz 2006 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan 5531 Sayılı “Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Hakkında Kanun” kapsamında meslek odası ve imza yetkisi bulunmaktadır. Ağaç malzemenin kullanıldığı tüm sektörlerde tasarım, ergonomi, dekorasyon, ahşap koruma, üst yüzey işlemleri, mobilya mukavemeti, üretim planlama, kalite kontrol, maliyet analizi, verimlik ve pazarlama dallarında rol üstlenebilen mezunlarımız, lisans öğrenimleri boyunca bu alanlarda aldıkları teorik ve uygulamalı çeşitli derslerin yanında 20’şer iş günü süren iki yaz stajını tamamlarlar. Ayrıca, bölümümüzde öğretim 7+1 sisteminde uygulanmaktadır. Buna göre öğrencilerimiz, 4 yıllık (8 dönem) öğrenim sürecinin ilk yedi dönemini okulda, son dönemini ise “iş yeri eğitimi” kapsamında tam zamanlı olarak bir işletmede geçirirler. Bölümümüz ve birçok işletme arasında kurulan anlaşmalar ile yürütülen “iş yeri eğitimi” çalışması, ilgili akademik personellerimiz tarafından takip edilerek sürecin en etkin şekilde sürdürülmesine özen gösterilir. Muğla’nın Menteşe ilçesinde, üniversitemizin Kötekli Yerleşkesi’nde (ana yerleşke) bulunan Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde dersler içeriklerine göre sınıf, bilgisayar laboratuvarı, ağaçişleri atölyesi ve bilimsel araştırma laboratuvarlarında yürütülmektedir. Bölümümüzde 7’si Profesör Doktor, 2’si Doçent Doktor, 2'si Doktor Öğretim Üyesi ve 2’si Araştırma Görevlisi Doktor olmak üzere 13 kadrolu öğretim elemanı çalışmaktadır. Ayrıca kadrosu üniversitemizin farklı birimlerinde bulunan bazı öğretim elemanları da eğitim ve öğretim faaliyetlerimize destek vermektedir. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde verilen lisans programının yanı sıra, Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları yürütülmektedir. Bu programlarda gerçekleştirilen araştırmalar ile ağaçişleri alanının bilimsel dağarcığına önemli katkılarda bulunulmaktadır. Ayrıca, Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında Türkiye’nin önde gelen ağaçişleri firmaları ile araştırma ve geliştirme (ar-ge) çalışmaları yapılmaktadır.

Program Yeterlilikleri

1- Ağaçişleri endüstrisine yönelik teorik ve uygulamalı olarak matematik, fen bilimleri, mühendislik disiplinleri ve mesleki bilgi birikimi elde ederek alanında kuramsal ve uygulamalı düşünceye dayalı mühendislik problemlerini çözer ve öneriler getirir.
2- Ağaçişleri endüstrisinde ürün yaşam döngüsüne yönelik, evrensel ve toplumsal boyutlarda ekonomi, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, üretilebilirlik, etik, sağlık, güvenlik, kültürel, sosyal ve politik yaklaşımları dikkate alan ve benimseyen güncel tasarım yöntemlerini uygular.
3- Ağaçişleri endüstrisinde bilgisayar destekli tasarım ve üretim teknolojilerini etkin şekilde kullanır.
4- Alanındaki üretim ve yönetim süreçlerinde disiplin içi ve disiplinler arası bireysel ve takım çalışması becerisine sahip olur.
5- Ağaçişleri endüstri mühendisliği alanında mühendislik uygulamaları için gerekli olan güncel standart, yöntem, araç ve teknolojileri takip etme, geliştirme ve uygulamaya dönük bilgi ve beceri kazanır.
6- Ağaçişleri endüstri mühendisliği uygulamalarında karmaşık ve mühendislik problemlerini belirler, tanımlar ve çözümüne ilişkin uygun analiz, yöntem, uygulama ve modellemeleri belirler.
7- Ağaçişleri endüstri mühendisliği uygulamaları için güncel iş güvenliği ve sağlığı ilkelerini takip eder, alanında sorumluluk bilinciyle uygular ve uygulanması için gerekli koşulları organize eder.
8- Alanında işletme kurulmasına yönelik gerekli sektörel analiz, yönetim ve organizasyon, mühendislik, finans, satış ve pazarlama stratejileri gibi konularda fizibilite çalışması yapar.
9- Ağaçişleri endüstri mühendisliği alanında proje yönetimi, risk yönetimi, girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınma konularında bilgi ve beceri sahibi olur.
10- Alanında sektörün genel dinamikleri ve mevcut durumunu analiz eder, güncel yöntem ve araçları kullanarak satış ve pazarlama stratejileri geliştirir.
11- Hukuksal konularda yüksek farkındalık bilinci ve iş etiğinin değerlerine uymanın gereğini özümseyerek alanında bilimsel ve etik değerlere sahip sorumluluk ile uygulama yapar.
12- Yaşam boyu öğrenmenin önemini bilir ve bunun için gerekli olan bilgiye ulaşma yöntemlerini aktif bir şekilde kullanır ve alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek kendini sürekli olarak yenileme becerisi kazanır.
13- Alanında yapılan akademik çalışmaları mesleki gelişimi için takip eder, mesleki iletişim becerilerinin geliştirilmesine yönelik bilimsel ve sosyal etkinlikler düzenler.
14- Türkçe ve en az bir yabancı dili kullanarak alanında rapor yazma, yazılı raporları anlama, tasarım ve üretime ilişkin rapor hazırlayabilme, proje hazırlama ve okuma, sunum yapma gibi sözlü ve yazılı iletişim becerileri kurma becerisine sahip olur.
15- Endüstri mühendisliğinin analitik ve sistem düşüncesini de içeren temel prensiplerini kuramsal ve uygulamalı bilgiler ışığında uygulayarak ağaç işleri endüstrisindeki problemleri çözer.
16- Alanının gerektirdiği karmaşık problemlerin çözümünde modern bilişim ve iletişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır.

Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Sınavlar; ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, mazeret sınavı, bütünleme sınavı, muafiyet sınavı ve tek ders sınavından oluşturmaktadır. Derse ait bir ara sınav ve bir final sınavı yapılması halinde; ara sınav notunun en az %40’ı ve final sınavı notunun en fazla % 60’ı alınarak derse ait başarı notu olarak değerlendirilir. Birden çok ara sınav yapılması halinde ise ara sınav notlarının sınavların oranlarına göre toplam oranının en az %50'si ve final sınav notunun en fazla %50’si alınarak derse ait başarı notu belirlenir. Buna ek olarak her ders için belirlenmiş yıl içi bireysel aktiviteler (seminer, sunum, proje, ödev vb.) dersi veren öğretim elemanının belirlediği oranlarda ders başarısı için not olarak eklenir.

Mezuniyet Koşulları

Zorunlu ve seçmeli deslerden oluşan 240 AKTS' lik ders kredisinin tamamlanması ve 4.00 diploma notu üzerinden en az "2.00" sağlayan öğrenciler bu programdan mezun olmaya hak kazanacaktır. Mezun olmak için alınması gereken derslere ek olarak, öğrencilerin müfredatta yer alan iki adet (20 iş günü) yaz stajını da başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Mezun İstihdamı

“AĞAÇİŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİ” sektörel avantajlar nedeniyle, geniş bir yelpazede yer alan firma birimlerinde, fonksiyonel olarak istihdam edilebilirler. Bu alanlar, örnek olarak: • Ürün Tasarımı • Ürün Yönetimi • Ürün Geliştirme ve Konstrüksiyon • Üretim Planlama ve Yönetimi • Kaynak Planlama ve Tedarik • Üretim Merkezlerinin Teknik Planlaması • İş Etüdü ve Gelişimi • Kalite Kontrolü ve Yönetimi • AR-GE • Fizibilite ve İşyeri Kurma • Personel Eğitimi • Üretim, Kurulum ve Servis Yönetimi • Proje Yönetimi

Bir Üst Dereceye Geçiş

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, gerekli koşulları sağlamaları halinde lisans üstü eğitime devam edebilmektedirler.

Eğitim Türü

Lisans • PA-1. Topluma yön verecek, yeniliklere açık, kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak, uluslararası standartta idealist, uygulama becerisi yüksek Ağaçişleri Endüstri Mühendisleri ve akademisyenler yetiştirmek, • PA-2. Lisans eğitim-öğretim programında, evrensel standartlara uygun Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği eğitimi vermek; • PA-3. Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği alanında gerekli bilgi beceri ve yetkinliklere sahip ulusal ve uluslararası alanlarda aranan seçkin mezunlar yetiştirmektir. • PA-4. Alanında ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak;

Bölüm Başkanı

Doç.Dr. Mehmet YENİOCAK

Bölüm AKTS Koordinatörü

Doç.Dr. Erkan AVCI

Ders Planı

1. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
AEM1011 Ağaç Malzeme Teknolojisi I Zorunlu 3 0 3
AEM1013 Mühendislik Ekonomisi Zorunlu 3 0 3
ATB1801 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi l Zorunlu 2 0 2
ATBY1801 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu 2 0 2
ENF1805 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı Zorunlu 3 0 3
FİZ1815 Genel Fizik I Zorunlu 3 0 2
FİZ1817 Genel Fizik Laboratuvarı l Zorunlu 0 0 2
KİM1813 Genel Kimya Zorunlu 3 0 4
MAT1801 Genel Matematik I Zorunlu 3 1 4
TDB1801 Türk Dili I Zorunlu 2 0 2
TDBY1801 Türk Dili I Zorunlu 2 0 2
YDB1811 İngilizce I Zorunlu Seçmeli 3 0 3
YDB1813 Almanca I Zorunlu Seçmeli 3 0 3
YDB1815 Fransızca I Zorunlu Seçmeli 3 0 3
İSG1801 İş Sağlığı ve Güvenliği I Zorunlu 2 0 2
       
1. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
AEM1004 Ahşap Yapılar ve Konstrüksiyonlar Zorunlu 3 0 4
AEM1012 Ağaç Malzeme Teknolojisi II Zorunlu 3 0 3
AEM1014 Teknik Çizim ve Tasarı Geometri Zorunlu 2 2 3
ATB1802 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ll Zorunlu 2 0 2
ATBY1802 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu 2 0 2
ENF1910 Web Sayfası Tasarımı Seçmeli 3 0 3
ENF1960 Bilgisayar Destekli Tasarım Seçmeli 3 0 3
ENF1980 Programlama Dilleri Seçmeli 3 0 3
FİZ1816 Genel Fizik II Zorunlu 3 0 2
FİZ1818 Genel Fizik Laboratuvarı ll Zorunlu 0 0 2
MAT1802 Genel Matematik II Zorunlu 3 1 4
TDB1802 Türk Dili II Zorunlu 2 0 2
TDBY1802 Türk Dili II Zorunlu 2 0 2
YDB1812 İngilizce II Zorunlu Seçmeli 3 0 3
YDB1814 Almanca II Zorunlu Seçmeli 3 0 3
YDB1816 Fransızca II Zorunlu Seçmeli 3 0 3
İSG1802 İş Sağlığı ve Güvenliği II Zorunlu 2 0 2
       
2. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
AEM2001 Üretim Teknikleri l Zorunlu 2 2 3
AEM2009 Ağaçişleri İşleme Makineleri I Zorunlu 3 1 5
AEM2011 Malzeme Mekaniği Zorunlu 3 0 4
AEM2511 Serbest Çizim Teknikleri Seçmeli 3 0 3
AEM2513 Temel Tasarım Seçmeli 3 0 3
AEM2515 Mobilyada Ergonomi Seçmeli 3 0 3
AEM2517 Bilgisayar Destekli Ürün Tasarımı Seçmeli 2 2 5
YDB2811 İngilizce III Zorunlu Seçmeli 3 0 3
YDB2813 Almanca III Zorunlu Seçmeli 3 0 3
YDB2815 Fransızca III Zorunlu Seçmeli 3 0 3
YDB2919 Teknik İngilizce Seçmeli 3 0 3
İST2805 Mühendislikte İstatistik Zorunlu 2 1 4
       
2. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
AEM2002 Üretim Teknikleri II Zorunlu 2 2 3
AEM2008 Maliyet Analizi Zorunlu 3 0 4
AEM2010 Mühendislik Malzemeleri Zorunlu 3 0 3
AEM2030 Meslek Stajı I Zorunlu 0 0 6
AEM2502 Malzeme Mukavemeti Seçmeli 3 0 4
AEM2506 Yapıştırıcılar Seçmeli 3 0 4
AEM2510 Ağaç Malzeme Koruma Teknikleri Seçmeli 3 0 3
AEM2512 Sanat Tarihi Seçmeli 3 0 3
AEM2514 Ağaçişleri İşleme Makineleri II Seçmeli 3 0 3
YDB2812 İngilizce IV Zorunlu Seçmeli 3 0 3
YDB2814 Almanca IV Zorunlu Seçmeli 3 0 3
YDB2816 Fransızca IV Zorunlu Seçmeli 3 0 3
YDB2920 Mesleki İngilizce Seçmeli 3 0 3
       
3. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
AEM3001 Ağaçişleri Endüstrisinde Yöneylem Araştırması Zorunlu 3 0 4
AEM3003 Bilgisayar Destekli Üretim (CAM) Zorunlu 3 0 4
AEM3011 Tasarı Proje I Zorunlu 3 0 3
AEM3013 Üretim Planlaması l Zorunlu 3 0 4
AEM3015 Üst Yüzey İşlemleri Zorunlu 2 2 4
AEM3501 Kumanda Tekniği Seçmeli 3 0 4
AEM3505 Kurutma ve Buharlama Teknikleri Seçmeli 3 0 4
AEM3509 Gereç Teknolojisi Seçmeli 3 0 4
AEM3511 Ağaç Malzeme Zararlıları Seçmeli 3 0 4
AEM3513 Mobilya Stilleri Seçmeli 3 0 3
       
3. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
AEM3010 Bilimsel Proje Hazırlama Zorunlu 2 1 3
AEM3012 Tasarı Proje II Zorunlu 2 2 4
AEM3014 Üretim Planlaması ll Zorunlu 3 0 4
AEM3016 Üretim Sistemleri Zorunlu 3 0 4
AEM3030 Meslek Stajı II Zorunlu 0 0 6
AEM3502 Meslek Etiği Seçmeli 3 0 3
AEM3504 Mobilyada Performans Testleri Seçmeli 3 0 3
AEM3506 Ahşap Yapılarda Restorasyon Seçmeli 3 0 3
AEM3508 Yüzey Süsleme Teknikleri Seçmeli 2 2 3
AEM3510 Teknik İletişim Seçmeli 3 0 3
AEM3512 Ağaçişleri Endüstrisinde Girişimcilik Seçmeli 3 1 3
       
4. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
AEM4005 Kalite Yönetimi Zorunlu 3 0 5
AEM4007 Mühendislik Projesi Zorunlu 2 2 6
AEM4009 İş Etüdü Zorunlu 3 0 4
AEM4501 Bileme ve Bakım Teknikleri Seçmeli 2 2 5
AEM4509 Yeni Ürün Geliştirme Seçmeli 2 2 5
AEM4517 Döşeme Teknolojisi Seçmeli 3 0 5
AEM4519 Ahşap Ürünlerin Pazarlanması Seçmeli 3 0 5
AEM4521 İç Mimari Elemanları Seçmeli 3 0 5
       
4. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
AEM4010 İşyeri Eğitimi Zorunlu 0 38 24
AEM4012 İşyeri Eğitimi İzleme ve Raporlama (UE) Zorunlu 2 0 6
       
 

Değerlendirme Anketleri

Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi

1. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16
Ağaç Malzeme Teknolojisi I3422542454553232
Mühendislik Ekonomisi1334444445332242
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi l333333333333333 
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I                
Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı4545455544444444
Genel Fizik I2243545322544344
Genel Fizik Laboratuvarı l3335445322434242
Genel Kimya2334533454232244
Genel Matematik I5343442435 34232
Türk Dili I3323423445525224
Türk Dili I                
İngilizce I3323224345544523
Almanca I4555454544444444
Fransızca I4454545454455445
İş Sağlığı ve Güvenliği I5525555232445233
                 
1. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16
Ahşap Yapılar ve Konstrüksiyonlar5334345345222344
Ağaç Malzeme Teknolojisi II2232233444545323
Teknik Çizim ve Tasarı Geometri4324233334322445
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ll333333333333333 
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II                
Web Sayfası Tasarımı1142222224232225
Bilgisayar Destekli Tasarım3434343434343434
Programlama Dilleri2141222112221115
Genel Fizik II3323244233444552
Genel Fizik Laboratuvarı ll3123323311333131
Genel Matematik II2323232344345445
Türk Dili II33 3333334423544
Türk Dili II                
İngilizce II3333232443445532
Almanca II3333333343343522
Fransızca II3333333333344522
İş Sağlığı ve Güvenliği II                
                 
2. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16
Üretim Teknikleri l2222352224434224
Ağaçişleri İşleme Makineleri I4545435545544332
Malzeme Mekaniği4335354434434444
Serbest Çizim Teknikleri5542343445234544
Temel Tasarım4354243355422244
Mobilyada Ergonomi4533353445453343
Bilgisayar Destekli Ürün Tasarımı4444433333334444
İngilizce III2232234233244544
Almanca III3223224233424545
Fransızca III2322242332424544
Teknik İngilizce4533334533444433
Mühendislikte İstatistik24434433434 2333
                 
2. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16
Üretim Teknikleri II4535443344322324
Maliyet Analizi3334334532524322
Mühendislik Malzemeleri2222352224433212
Meslek Stajı I5545435445443443
Malzeme Mukavemeti3334334553255234
Yapıştırıcılar3343353422342542
Ağaç Malzeme Koruma Teknikleri5553544345323222
Sanat Tarihi3221232233322443
Ağaçişleri İşleme Makineleri II5545342433254423
İngilizce IV2221223322324544
Almanca IV2223242434324544
Fransızca IV2232122331234544
Mesleki İngilizce4553343334223422
                 
3. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16
Ağaçişleri Endüstrisinde Yöneylem Araştırması2345433243232244
Bilgisayar Destekli Üretim (CAM)4554543322342234
Tasarı Proje I3453252232542343
Üretim Planlaması l4445545555535243
Üst Yüzey İşlemleri5 54342232433244
Kumanda Tekniği5455332234432232
Kurutma ve Buharlama Teknikleri5423453223243352
Gereç Teknolojisi5453432224332322
Ağaç Malzeme Zararlıları5453542234522234
Mobilya Stilleri1332131112223221
                 
3. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16
Bilimsel Proje Hazırlama5354342245542233
Tasarı Proje II3554444323332332
Üretim Planlaması ll4445545555442252
Üretim Sistemleri5455435533333252
Meslek Stajı II4355545543342453
Meslek Etiği2122233233533231
Mobilyada Performans Testleri4554444323344353
Ahşap Yapılarda Restorasyon4444444323232232
Yüzey Süsleme Teknikleri5544434222332232
Teknik İletişim2332333334343535
Ağaçişleri Endüstrisinde Girişimcilik3344443544333342
                 
4. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16
Kalite Yönetimi42424422 3553245
Mühendislik Projesi3232232323555454
İş Etüdü5443234454232244
Bileme ve Bakım Teknikleri5243455222342252
Yeni Ürün Geliştirme4455442232342324
Döşeme Teknolojisi4454334222342245
Ahşap Ürünlerin Pazarlanması4345543453543323
İç Mimari Elemanları5453553224432344
                 
4. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15Py16
İşyeri Eğitimi5555555555555355
İşyeri Eğitimi İzleme ve Raporlama (UE)5555555555555555
                 
 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 48000 Kötekli/Muğla | Tel: + 90 (252) 211-1000 | Fax: + 90 (252) 223-9280
Copyright © 2013 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Yukarı Çık