Kazanılan Derece
Tapu ve Kadastro Programı'ndan mezun olanlar “Tapu Kadastro Teknikeri" unvanını alır.
Kabul Koşulları
ÖSYM'nin YKS sınavına girmek ve TYT puanı ile öğrenci yerleştirme işlemi yapılmaktadır.
Yeterlilik Koşulları
Ön lisans Derecesi almak için azami öğrenim süresinde sınırlama yoktur.
Önceki Öğrenim
Yüksek Öğretim kurumlarına kayıt yaptırmış öğrenciler farklı üniversitelerde önceden tamamlamış oldukları öğrenimlerinin tanınmasını talep etme hakkına sahiptir. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenimlerinin tanınması için, kayıt yılının ilk haftası içinde ilgili birimine kendi transkript ve ders içeriklerini sunmalıdırlar.
Tarihçe
2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci alınımına başlamıştır.
Program Profili
Tapu Kadastro programının amacı özellikle tapu sicillerinin tutulmasına ilişkin temel kurallar ile tapu sicilinin oluşturulmasını amaçlayan kadastro çalışmaları konusunda çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Bu amaçlara uygun eğitim-öğretim müfredatı oluşturularak gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli güncellenmektedir. Tapu Kadastro programının mezunlarının yeterli mesleki bilgiye sahip, kendisini teknolojik gelişmeler doğrultusunda sürekli olarak geliştirebilen, yüksek uygulama becerisine sahip, mesleki olarak ülkesine fayda sağlayan bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmiştir.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Her öğrenci derslere, uygulamalara, laboratuar, proje, seminer, atölye, dönem içi çalışmaları, mezuniyet projelerine katılmak zorundadır. Teorik derslerin en az % 70 ve uygulamalı ve laboratuar çalışmalarının ise en az % 80 katılmayan öğrencilerin o derslerden final sınavlarına girmelerine izin verilmez. Öğrenciler teorik derslerde devam koşulunu yerine getirene kadar ilgili dersi tekrar etmek zorundadır. Sınavlar genellikle yazılı olarak yapılır. Ancak, öğretim elemanı sözlü sınav yapılmasına da karar verebilir. Derslerin içeriğine göre, bilgi formu üzerinde belirtilmek şartıyla öğrenciler proje çalışmasına da yönlendirilebilir. Derslerin sınavları dersi veren öğretim elemanları tarafından yapılmaktadır. Mazeret sınavları mazereti olan öğrencilere ara sınav bitiş tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili yönetim kurulu onayı ile yapılabilir.
Mezuniyet Koşulları
Eğitim ve Öğretim dört yarıyıldan oluşmakta olup toplam 120 kredilik ders verilmektedir. Her yarıyıl 30 kredilik okutulan derslerin %70 Zorunlu, %30 ise seçmeli ders statüsündedir. Ayrıca 30iş günü meslaki staj yaptıktan sonra mezun olabilmektedir.
Mezun İstihdamı
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde tapu sicil müdürlüklerinde görev yaparlar.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Mezun öğrencilerimiz “Dikey Geçiş Sınavı’na” katılıp başarı gösterdiklerinde Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Kamu Yönetimi bölümlerine belirlenen kontenjanlar dahilinde dikey geçiş yapabilmektedirler.
Eğitim Türü
Tam zamanlı. Normal Örgün Öğretim