English
Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tezli Yüksek Lisans

Kazanılan Derece

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalında yüksek lisans derecesine sahip olunur.

Kabul Koşulları

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Kabul ve Kayıt koşulları; Lisans diploması ile Fen bilimleri için sayısal puan türünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi senatosunun belirleyeceği ALES taban puanına sahip olması şartı aranır. İngilizce, Almanca ve gibi yabancı dillerin birinden; ÜDS, KPDS, TOEFL veya YÖK´ün kabul ettiği eşdeğer sınavlardan taban puanı almış olması gerekir.

Yeterlilik Koşulları

Yüksek Lisans Programının yeterlilik profili aşağıdaki gibidir: Yükseköğretim düzeyi QF-EHEA: 2. düzeydir. Yükseköğretim düzeyi EQF-LLL: 7. düzeydir. Yükseköğretim yeterlilik seviyesi 7. Düzey olup, lisans (90-120 AKTS)’dir. Toplam iş yükü 1 AKTS=30 saattir. Mezuniyet AKTS’i 90-120 olmalıdır ve jüri önünde tez savunulmalıdır.

Önceki Öğrenim

Yatay geçiş: İlgili enstitü bünyesindeki başka bir EABD/EASD veya başka bir üniversitedeki lisansüstü programlarda en az bir yarıyılını tamamlamış öğrenciler, Üniversitenin lisansüstü programlarına yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Yatay geçiş için öğrencinin ilgili programın en son ilan edilen öğrenci kabul ve başarı şartlarını sağlaması ve geldiği programda devam ettiği derslerinin tamamını başarmış olması gerekir. Yatay geçişler için başvuru akademik takvimde belirlenen tarihlerde yapılır. Öğrencinin programa kabulü ve intibakı, EABDB/EASDB teklifi ile EYK tarafından belirlenir. Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları arasında geçiş en geç üçüncü yarıyılda, öğrencinin başvurusu, EABDB/EASDB teklifi ve EYK kararı ile yapılabilir. Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları arasında geçişe ilişkin koşullar ve kontenjanlar ilgili EABDB/EASDB teklifi, EK kararı ile Senato tarafından belirlenir. Ders saydırma: Öğrencilerin daha önce alıp başarılı oldukları lisansüstü dersler için, ders saydırma ve muafiyet sınavı sonucunda bir veya daha fazla dersten muaf olma ve buna bağlı olarak süre eksiltme koşulları ders seçme süresi içinde öğrencinin başvurusu, ilgili EABDB/EASDB teklifi ve EYK kararı ile belirlenir. Başka bir üniversiteden ders almış öğrencilerin, başarılı oldukları derslerin en fazla iki tanesi öğrencinin başvurusu, ilgili EABDB/EASDB teklifi ve EYK kararı ile saydırılabilir. Bu derslerin alındığı kuruma ait detay belirtilip transkriptine olduğu gibi yazılarak başarı notu girilir.

Tarihçe

03 Temmuz 1992 yılında 3837 Sayılı Kanun ile kurulmuş olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ nin yapılandırılmasında yer alan fakültelerden birisi olan Su Ürünleri Fakültemiz ilk öğrenci alımına 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında 41 öğrenci ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde başlamış ve ilk lisans mezunlarını da 2008 yılında vermiştir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Temel Bilimleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Avlama ve İşleme Teknolojisi olmak üzere başlıca üç bölümden oluşmakta olup, bu bölümler akademik yapılanma çerçevesinde işlev gördüğünden Lisans düzeyinde “Su Ürünleri Mühendisliği” adı altında tek diploma programı uygulanmaktadır. Fakültemiz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde yeni inşa edilen binada 5 Prof.Dr., 2 Doçent Dr., 1 Dr. Öğretim Üyesi, 3 Araştırma Görevlisi ve 1 İdari Personel ile eğitim-öğretim faaliyetini yürütmektedir.

Program Profili

Yüksek Lisans eğitim-öğretim programında, evrensel standartlara uygun Su Ürünleri eğitimi vermek; uluslar arası düzeyde bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak; ulusal araştırma merkezlerinin, ulusal endüstrinin, tarım araştırma enstitülerinin ve üniversitelerin gereksinim duyduğu araştırma ve geliştirmede yetkin, teknoloji ve bilgi üretimine katkı sağlayacak düzeyde laboratuvar ve teorik bilgi birikimine sahip yüksek mühendisler yetiştirmektir.

Program Yeterlilikleri

1- Su ürünleri yetiştiriciliği alanında uygulanan ulusal ve/veya uluslararası mevzuat ile ilgili Lisansüstü düzeyde bilgilere sahiptir, mevzuat otoritelerini ve paydaşlarını tanır, resmi yazışmalarda hangi paydaşla ilişki kuracağını ayırt edebilir ve yazışmalarda mevzuatı doğru biçimde kullanabilir, mevzuat değişikliklerini takip eder, mevzuatın gerekli durumlarda nasıl uygulanacağını bilir.
2- Su ürünleri yetiştiriciliğini lisansüstü düzeyde bilir (kuluçkahane, büyütme, biyoteknolojik uygulama, canlı balık nakli, yeni türler), bu aşamaların tür bazında farklılaştığı noktaları birbirinden ayırt eder, uygun yem rasyonu hazırlar ve teknolojilerini bilir, üretilen türün büyüme performanslarını takip eder ve yorumlar.
3- Su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili bir tesisi kurabilmek için yeterli düzeyde planlama bilgisine sahiptir ve su ürünleri ile ilgili projeler yapabilir, bu projelerin uygulanmasında etkin rol alabilir.
4- Su ürünleri yetiştiriciliği alanında organizasyon, üretim planlaması, insan kaynakları yönetimi ve kontrol stratejilerini bilir ve uygular. Yönetimde karar vermede sorun analizi yapabilir, hızlı ve doğru karar verebilir.
5- Proje döngü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımını bilir. Bulunduğu yörenin su ürünleri açısından mevcut durumunu analiz eder. Fırsatları ve tehditleri belirleyerek ileriye dönük projeksiyon yapabilir. Sorunları neden sonuç ilişkisine dayalı olarak analiz edebilir ve kök sorunları belirleyebilir.
6- Lisansüstü düzeyde bilgisayar ve interneti kullanabilir, mesleki yayınları takip edebilir, su ürünleri terminolojisini kullanabilir, Lisansüstü düzeyde istatistik uygulayabilir, konusu ile ilgili araştırma ve denemeler yapabilir, seminer verebilir, rapor ve makale yazabilir ve tartışabilir.
7- Balık sağlığı ve profilaksi konularında alınması gereken önlemleri bilir ve sahada uygulayabilir. Su ürünleri hastalıkları konusunda tanı ve tedavi konularına hakimdir.
8- Su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün ihtiyaç duyduğu dalgıçlık ve küçük tekne kullanımı konularında lisansüstü düzeyde teorik bilgiye sahiptir.
9- İnsani ve ahlaki değerleri bilir, mesleki etik kurallarının farkındadır, mahiyetinde çalışanların haklarını bilir ve gözetir, inisiyatif alır, öz güven sahibidir.
10- Su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün mevcut durumu hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir. Sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli çalışmaları gerçekleştirebilir. Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı gerçekleştirebilir.
11- Yenilikçi düşünce altyapısı oluşmuştur. Süreç iyileştirme ve yeniyi keşfetme becerileri kazanmıştır.
12- Su ürünleri sektörü ile ilgili pazar analizi yapabilir ve üretim süreçlerini pazarın ihtiyaçlarına göre planlayabilir.
13- Su ürünleri yetiştiriciliği yapan işletmelerinin çevresel etkileri hakkında bilgi sahibidir. Sektörünün çevre ile ilişkisini açıklar. Sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği hakkında lisansüstü düzeyde yeterli bilgi birikimine sahiptir.
14- Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan havzaların yönetimi ile ilgili bilgi donanımına sahiptir. Su ürünleri sektörü ile aynı su kaynaklarını kullanan paydaş üretim sektörleri arasında iyi yönetişim zemini oluşturabilecek bilgi birikimine sahiptir.
15- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel değerlere ve bilimsel etik kurallarına uygun hareket eder.

Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Öğrenciler eğitim-öğretim programlarında yer alan tüm teori ve uygulama derslerine, laboratuar çalışmalarına ve sınavlara devam etmekle yükümlüdür. Devam durumları dersi veren öğretim elemanı tarafından izlenir ve kaydı tutulur. Her dönem en az bir arasınav ve final sınavı verilmektedir. Geçerli bir nedenle sınava giremeyen öğrencilerin Enstitü Yönetim Kurulu tarafından kabul edilirse mazeret sınavına girme hakkı vardır. Yıl sonu sınavları bölüm tarafından ilan edilen yer ve tarihlerde yapılırlar. Öğrenci değerlendirme yöntemleri her ders için farklı şekillerde olabilir. Değerlendirme genelde kitap açık veya kapalı sınavlar, raporlar, ev ödevi, küçük yazılı sınavlar, seminer sunumları veya sözlü sınavlar, laboratuar veya atölye performansına göre yapılır. Öğretim elemanı not verirken öğrencinin ders performansı ve sınavları dışında devam durumunu da dikkate alabilir. Ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı gerektirmeyen dersler bölüm tarafından tespit edilir. Bu gibi durumlarda yarıyıl notu öğrencinin dönem içi performansına göre verilir.Sınavlar; ara sınav, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarından oluşur. Öğrencinin yarıyıl sonu sınavına girebilmesi için; teorik derslerin en az %70’ine, laboratuvar ve uygulamaların ise en az %80’ine katılmış olması gerekir. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-uygulamalı ve sözlü-uygulamalı yapılabilir. Her ders için ilgili yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Ara sınav ve yarıyıl sonu başarı notu katkı oranları, ilgili öğretim üyesi veya nitelikleri Senatoca belirlenen doktora derecesine sahip öğretim görevlilerinin önerisi ile her yarıyılın başında EYK tarafından karara bağlanır. Öğrenciler, güz ve bahar yarıyılında birer defa olmak üzere yılda iki kez yeterlik sınavına girebilirler. Yüksek lisans derecesi ile kabul edilen öğrenci beşinci yarıyılın, lisans derecesi ile kabul edilen öğrenci yedinci yarıyılın sonuna kadar yeterlik sınavına girmek zorundadır.Yeterlik sınavları EABDB teklifi ile EYK tarafından atanan ve atama süresi boyunca sürekli görev yapan beş kişilik doktora yeterlik komitesi tarafından düzenlenir ve yürütülür. Doktora yeterlik sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki bölüm halinde yapılır. Sözlü ve yazılı sınavlarda sorulan sorular ve değerlendirme tutanak altına alınır. Yazılı sınav başarısı notla değerlendirilebilir

Mezuniyet Koşulları

Minimum Mezuniyet AKTS Toplamı 120 olmalıdır ve tez çalışmasını seçilen bir juri önünde savunulması gerekmektedir.

Mezun İstihdamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Üniversitelerin Su Ürünleri Fakülteleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Belediyeler, Balıkçı gemileri, Balıkçı kooperatifleri, Su ürünleri işleme tesisleri, Su ürünleri pazarlama ve satış firmaları, Balık yemi sanayisi, Su ürünleri danışmanlık firmaları, İl Kontrol laboratuarları, İçme suyu üreten fabrikaları, Su ürünleri makine-ekipman ve teçhizat üreten firmalar, Yüzme havuz sularının analizlerini yapan laboratuvarlarda, ÇED koordinatörü firmalarda, Halka açık akvaryumlarda çalışabilmektedir.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Yüksek lisans programını başarıyla tamamlayanlar Yüksek Mühendis unvanını alırlar ve doktora eğitime devam edebilirler.

Eğitim Türü

Türkiye’de içsu ve denizlerde su ürünleri yetiştiriciliğini temel bilimler, su yönetimi, çevre, sağlık, mevzuat bilgilerinin ışığı altında yapabilen, yeterli donanım ve beceriye sahip, yetkin su ürünleri mühendislerini yetiştirmek genel amaç olarak belirlenmiştir. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü’nde aktif ve üretken bir eğitim kadrosu EU, BAP, TUBİTAK gibi çeşitli ulusal kaynaklarca desteklenen su ürünleri yetiştiriciliği, besleme, hastalık, genetik ve ıslah gibi alanlarda projeler yürütmekte ve çok sayıda bilimsel yayın üretmektedir. Bölümümüzde gerek derslerin yürütüldüğü ve gerekse bilimsel çalışmaların yürütüldüğü yeterli sayıda amfi, toplantı salonu, derslik, laboratuvarlar, Ar- Ge birimleri, akvaryum ünitesi, dalış ünitesi ve su ürünleri hayvan deneyleri yerel etik kurulu gibi birimler bulunmaktadır. Bu kapsamda programın genel hedefi ise; su ürünleri sektörünün gelişimine ve sorunların çözümüne aktif bir şekilde katkı sunabilecek, risk ve sorumluluk alabilecek, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen, yenilikçi, rekabetçi-üretken ve doğa dostu, lisansüstü eğitime sahip su ürünleri mühendislerini sektöre kazandırmak olacaktır. Ayrıca öğretim amaçları çerçevesinde; Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tezli Yüksek Lisans Programı’nda eğitim ve öğretim görecek olan öğrencilere en güncel bilgi ve becerileri kazanmaları, sanayi ve toplumun beklentilerini karşılamaları ve kariyer gelişimlerinde önemli bir liderlik rolü oynamaları için her türlü teorik ve pratik imkân sunulması temel ilke olarak benimsenmiştir.

Bölüm Başkanı

Prof.Dr. Ali Türker

Bölüm AKTS Koordinatörü

Prof.Dr. Ali Türker

Ders Planı

1. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
FBE5090 Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik ** Zorunlu 2 0 2
SÜY5511 Balık Yetiştiriciliğinde Fotoperiyot Kullanımı Seçmeli 3 0 6
SÜY5515 Yetiştiricilikte Su Kalitesi Yönetimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5517 Su Ürünleri Yetiştiriciliği İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon Seçmeli 3 0 6
SÜY5519 Toprak Havuzlarda Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Teknikleri Seçmeli 3 0 6
SÜY5521 Balık Beslemede Alternatif Yem Hammaddeleri Seçmeli 3 0 6
SÜY5527 Balık Kuluçkahane Yönetiminde Güncel Konular Seçmeli 3 0 6
SÜY5529 Yetiştiricilikte Entegre Sistemler Seçmeli 3 0 6
SÜY5531 Endüstriyel Alg Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5533 Balık İmmunolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5537 Çiklit Balıkları Üretim ve Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5539 Süs Balıkları Besleme Stratejileri Seçmeli 3 0 6
SÜY5543 Balık Hastalıklarında Uygulanan Profilaktif Yöntemler Seçmeli 3 0 6
SÜY5545 Akuakültürde Biyogüvenlik Seçmeli 3 0 6
SÜY5561 Balıklarda Protein Metabolizması ve Azot Boşaltımı Seçmeli 3 0 6
SÜY5563 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sürdürülebilirlik ve Çevre İlişkisi Seçmeli 3 0 4
SÜY5565 Balık Beslemede Kullanılan Yem Katkı Maddeleri Seçmeli 3 0 6
SÜY5567 Balık Üreme Biyolojisi ve Biyoteknolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5575 Alternatif Canlı Yem Üretimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5577 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Akreditasyon ve Pazarlamadaki Önemi Seçmeli 3 0 6
SÜY5579 Dünya ve Türkiye Su Ürünleri Üretimi ve Ekonomisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5581 Tatlısu Midye Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5583 Sucul Canlılarda Histolojik Teknikler Seçmeli 2 0 6
SÜY5585 Balıklarda Stres Yönetimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5701 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
       
1. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
FBE5500 Proje Geliştirme ve Yönetimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5090 Seminer Zorunlu 0 2 6
SÜY5512 Yassı Balık Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5514 Kapalı Devre Üretim Sistemleri, Dizaynı ve Projelendirilmesi Seçmeli 3 0 6
SÜY5520 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Yenilikçi Düşünce ve Girişimcilik Seçmeli 3 0 6
SÜY5522 Avrupa Birliği ve Türkiye’de Su Ürünleri Sektörü ve Politikaları Seçmeli 3 0 6
SÜY5524 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Çevresel Etkisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5526 Su Ürünleri Yetiştiriciliği Biyoteknolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5528 Balık Kuluçkahane Yönetimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5532 Alg Yetiştriciliğinde Kalite Standartları Seçmeli 3 0 6
SÜY5534 Balıklarda Aşılama Teknikleri Seçmeli 3 0 6
SÜY5536 Balıklarda İmmunolojik Teknikler Seçmeli 3 0 6
SÜY5538 Tilapya Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5540 Akvaryum Sistemleri ve Yönetimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5542 Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar Seçmeli 2 0 6
SÜY5544 Balıklarda Anastezi Yöntemleri Seçmeli 2 0 6
SÜY5560 Kıyı Ötesi Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliği ve Teknolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5562 Karides Biyoteknolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5564 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İstatistiksel Uygulamalar Seçmeli 3 0 4
SÜY5566 Balık Besleme Çalışmalarının Prensipleri Seçmeli 3 0 6
SÜY5568 Bivalv Biyoekolojisi Seçmeli 2 0 6
SÜY5570 Yetiştiricilikte Balık Refahı Seçmeli 3 0 6
SÜY5572 Viral Balık Hastalıkları Seçmeli 2 0 6
SÜY5574 Su Ürünleri Alanında Sanayi Dalgıçlığı ve Teknolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5576 Akuaponik Sistem Dizaynı Seçmeli 3 0 6
SÜY5578 Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5580 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Genetik Uygulamalar Seçmeli 3 0 6
SÜY5582 Mersin Balığı Yetiştirme Teknikleri ve Koruma Stratejileri Seçmeli 3 0 6
SÜY5584 Akuakültür Teknolojisinde Son Gelişmeler Seçmeli 3 0 6
SÜY5586 Balık Hastalıklarında Tedavi Yöntemleri Seçmeli 2 0 6
SÜY5702 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
       
2. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
SÜY5703 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
SÜY5801 Yüksek Lisans Tezi Zorunlu 0 0 24
       
2. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
SÜY5704 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
       
 

Değerlendirme Anketleri

Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi

1. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik **               
Balık Yetiştiriciliğinde Fotoperiyot Kullanımı 353334434433334
Yetiştiricilikte Su Kalitesi Yönetimi 353334534433554
Su Ürünleri Yetiştiriciliği İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon 335534535443344
Toprak Havuzlarda Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Teknikleri 353334334433334
Balık Beslemede Alternatif Yem Hammaddeleri 353334434433444
Balık Kuluçkahane Yönetiminde Güncel Konular 354134111451113
Yetiştiricilikte Entegre Sistemler 234534543234531
Endüstriyel Alg Yetiştiriciliği 353334334433334
Balık İmmunolojisi 353334534433334
Çiklit Balıkları Üretim ve Yetiştiriciliği 353334334433334
Süs Balıkları Besleme Stratejileri353334334433334
Balık Hastalıklarında Uygulanan Profilaktif Yöntemler 353344534433344
Akuakültürde Biyogüvenlik 343344534433444
Balıklarda Protein Metabolizması ve Azot Boşaltımı353334434433554
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sürdürülebilirlik ve Çevre İlişkisi 453334434434554
Balık Beslemede Kullanılan Yem Katkı Maddeleri353334534433454
Alternatif Canlı Yem Üretimi353334434433334
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Akreditasyon ve Pazarlamadaki Önemi453334334445444
Dünya ve Türkiye Su Ürünleri Üretimi ve Ekonomisi453334334445334
Tatlısu Midye Yetiştiriciliği353334334433334
Sucul Canlılarda Histolojik Teknikler353334434433334
Balıklarda Stres Yönetimi453334534433334
Uzmanlık Alan Dersi453545543544355
                
1. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Proje Geliştirme ve Yönetimi                
Seminer 122455432233444
Yassı Balık Yetiştiriciliği 353334334433334
Kapalı Devre Üretim Sistemleri, Dizaynı ve Projelendirilmesi 353334434433544
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Yenilikçi Düşünce ve Girişimcilik 323354334453334
Avrupa Birliği ve Türkiye’de Su Ürünleri Sektörü ve Politikaları 333354334443444
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Çevresel Etkisi 343334334433554
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Biyoteknolojisi 151112113441114
Balık Kuluçkahane Yönetimi 153311313441113
Alg Yetiştriciliğinde Kalite Standartları 353334334433334
Balıklarda Aşılama Teknikleri 353344534433334
Balıklarda İmmunolojik Teknikler 35334453 433334
Tilapya Yetiştiriciliği 353334334433334
Akvaryum Sistemleri ve Yönetimi 353334334433334
Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar 353334534433334
Balıklarda Anastezi Yöntemleri 353334534433334
Kıyı Ötesi Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliği ve Teknolojisi 353334334433344
Karides Biyoteknolojisi 353334334434334
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İstatistiksel Uygulamalar 343335334433334
Balık Besleme Çalışmalarının Prensipleri353334334433334
Bivalv Biyoekolojisi353334334433334
Yetiştiricilikte Balık Refahı453334534433434
Viral Balık Hastalıkları353334534433334
Su Ürünleri Alanında Sanayi Dalgıçlığı ve Teknolojisi353334354433334
Akuaponik Sistem Dizaynı353334334433434
Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliği453334434435454
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Genetik Uygulamalar151113113541114
Mersin Balığı Yetiştirme Teknikleri ve Koruma Stratejileri453334334433334
Akuakültür Teknolojisinde Son Gelişmeler 453334434434444
Balık Hastalıklarında Tedavi Yöntemleri453334534434334
Uzmanlık Alan Dersi 4535 5543544355
                
2. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Uzmanlık Alan Dersi 453545543544355
Yüksek Lisans Tezi 5455453353335  
                
2. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Uzmanlık Alan Dersi 453545543544355
                
 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 48000 Kötekli/Muğla | Tel: + 90 (252) 211-1000 | Fax: + 90 (252) 223-9280
Copyright © 2013 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Yukarı Çık