English
Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Yetiştiriciliği Doktora

Kazanılan Derece

Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam 21 krediden ve bir eğitim-öğretim yılı 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de 42 kredilik 14 ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 300 AKTS kredisinden oluşur. Programdan mezun olanlara “Su Ürünleri Yetiştiricilik Anabilim Dalı Doktora Programında gerekli çalışmaları başarı ile tamamlayarak, BİLİM DOKTORU derecesini almaktadırlar.

Kabul Koşulları

Su Ürünleri Yetiştiriciliği ABD Doktora Programı’na kabul koşulları için genel çerçeve olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin yürürlükte bulunan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve gerektiği takdirde senato kararları uygulanacaktır. Buna göre; · Doktora programlarına başvuru yapacak öğrenci adaylarının yüksek lisans mezuniyet genel not ortalamalarının tam not üzerinden en az 2.50, lisans diploması ile başvuran adayların; EABDB/EASDB tarafından uygun görülen ve EYK tarafından onaylanan bir bilim veya sanat dalında 4 tam not üzerinden en az 3,00 veya eşdeğer mezuniyet notuna sahip olmaları gerekecektir, · Doktora programına başvuru yapacak yüksek lisans mezunu öğrenci adaylarının ALES notu kendi puan türünde en az 55 olmalıdır. Lisans diplomasıyla başvuracak adayların ise; başvurduğu programın puan türünde ALES’ten en az 80 standart puana sahip olmaları veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların birinden en az bu puan muadili bir puan almış olmaları istenecektir, · Doktora programlarına başvuran adayların ALES notunun % 50’si, yüksek lisans başarı notunun %20’si ile yazılı veya mülakat değerlendirme notunun % 30’u dikkate alınarak; başarılı olan adaylar (doktora programları için en az 65 puan) en yüksek nottan itibaren yapılacak sıralamada kontenjan dahilinde programa kabul edileceklerdir, · Doktora programına başvuru yapacak adayların YDS veya YÖKDİL’den en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından en az bunlara eşdeğer bir puan almış olmaları istenecektir, · Başvuru yapmış oldukları program, mezun oldukları programdan farklı olan adaylara M.S.K.Ü. Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 6-l (Yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilen öğrencilerden lisans veya yüksek lisans derecesini kabul edildikleri yüksek lisans veya doktora programından farklı alanlarda almış olanlar ile lisans veya yüksek lisans derecesini kabul edildikleri üniversite dışındaki diğer üniversitelerden almış olan yüksek lisans veya doktora programı adayları için eksikliklerini gidermek amacıyla bilimsel hazırlık programı uygulanabilir) maddesi uygulanacaktır. · Ayrıca; “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin Diğer Hükümler Madde 35-6 istinaden Tezsiz Yüksek Lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptıramaz ve devam edilemez” kuralı geçerli olacaktır.

Yeterlilik Koşulları

Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam 21 krediden ve bir eğitim-öğretim yılı 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de 42 kredilik 14 ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 300 AKTS kredisinden oluşur.

Önceki Öğrenim

Önceki öğrenimler ile alınan derslerin sayılması işlemleri ilgili komisyonlar tarafından değerlendirilmektedir.

Tarihçe

03 Temmuz 1992 yılında 3837 Sayılı Kanun ile kurulmuş olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ nin yapılandırılmasında yer alan fakültelerden birisi olan Su Ürünleri Fakültemiz ilk öğrenci alımına 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında 41 öğrenci ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde başlamış ve ilk lisans mezunlarını da 2008 yılında vermiştir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Temel Bilimleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Avlama ve İşleme Teknolojisi olmak üzere başlıca üç bölümden oluşmakta olup, bu bölümler akademik yapılanma çerçevesinde işlev gördüğünden Lisans düzeyinde “Su Ürünleri Mühendisliği” adı altında tek diploma programı uygulanmaktadır. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim dalında 4 adet Prof. Dr., 3 adet Doç. Dr., 2 adet Dr. Öğr. Üyesi ve 3 adet Araştırma Görevlisi akademik öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Program Profili

Doktora eğitim-öğretim programında, evrensel standartlara uygun Su Ürünleri eğitimi vermek; uluslar arası düzeyde bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak; ulusal araştırma merkezlerinin, ulusal endüstrinin, tarım araştırma enstitülerinin ve üniversitelerin gereksinim duyduğu araştırma ve geliştirmede yetkin, teknoloji ve bilgi üretimine katkı sağlayacak düzeyde laboratuvar ve teorik bilgi birikimine sahip yüksek mühendisler yetiştirmektir.

Program Yeterlilikleri

1- Su ürünleri yetiştiriciliği alanında uygulanan ulusal ve/veya uluslararası mevzuat ile ilgili Lisansüstü düzeyde bilgilere sahiptir, mevzuat otoritelerini ve paydaşlarını tanır, resmi yazışmalarda hangi paydaşla ilişki kuracağını ayırt edebilir ve yazışmalarda mevzuatı doğru biçimde kullanabilir, mevzuat değişikliklerini takip eder, mevzuatın gerekli durumlarda nasıl uygulanacağını bilir.
2- Su ürünleri yetiştiriciliğini lisansüstü düzeyde bilir (kuluçkahane, büyütme, biyoteknolojik uygulama, canlı balık nakli, yeni türler), bu aşamaların tür bazında farklılaştığı noktaları birbirinden ayırt eder, uygun yem rasyonu hazırlar ve teknolojilerini bilir, üretilen türün büyüme performanslarını takip eder ve yorumlar.
3- Su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili bir tesisi kurabilmek için yeterli düzeyde planlama bilgisine sahiptir ve su ürünleri ile ilgili projeler yapabilir, bu projelerin uygulanmasında etkin rol alabilir.
4- Su ürünleri yetiştiriciliği alanında organizasyon, üretim planlaması, insan kaynakları yönetimi ve kontrol stratejilerini bilir ve uygular. Yönetimde karar vermede sorun analizi yapabilir, hızlı ve doğru karar verebilir.
5- Proje döngü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımını bilir. Bulunduğu yörenin su ürünleri açısından mevcut durumunu analiz eder. Fırsatları ve tehditleri belirleyerek ileriye dönük projeksiyon yapabilir. Sorunları neden sonuç ilişkisine dayalı olarak analiz edebilir ve kök sorunları belirleyebilir.
6- Lisansüstü düzeyde bilgisayar ve interneti kullanabilir, mesleki yayınları takip edebilir, su ürünleri terminolojisini kullanabilir, Lisansüstü düzeyde istatistik uygulayabilir, konusu ile ilgili araştırma ve denemeler yapabilir, seminer verebilir, rapor ve makale yazabilir ve tartışabilir.
7- Balık sağlığı ve profilaksi konularında alınması gereken önlemleri bilir ve sahada uygulayabilir. Su ürünleri hastalıkları konusunda tanı ve tedavi konularına hakimdir.
8- Su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün ihtiyaç duyduğu dalgıçlık ve küçük tekne kullanımı konularında lisansüstü düzeyde teorik bilgiye sahiptir.
9- İnsani ve ahlaki değerleri bilir, mesleki etik kurallarının farkındadır, mahiyetinde çalışanların haklarını bilir ve gözetir, inisiyatif alır, öz güven sahibidir.
10- Su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün mevcut durumu hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir. Sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli çalışmaları gerçekleştirebilir. Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı gerçekleştirebilir.
11- Yenilikçi düşünce altyapısı oluşmuştur. Süreç iyileştirme ve yeniyi keşfetme becerileri kazanmıştır.
12- Su ürünleri sektörü ile ilgili pazar analizi yapabilir ve üretim süreçlerini pazarın ihtiyaçlarına göre planlayabilir.
13- Su ürünleri yetiştiriciliği yapan işletmelerinin çevresel etkileri hakkında bilgi sahibidir. Sektörünün çevre ile ilişkisini açıklar. Sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği hakkında lisansüstü düzeyde yeterli bilgi birikimine sahiptir.
14- Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan havzaların yönetimi ile ilgili bilgi donanımına sahiptir. Su ürünleri sektörü ile aynı su kaynaklarını kullanan paydaş üretim sektörleri arasında iyi yönetişim zemini oluşturabilecek bilgi birikimine sahiptir.
15- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel değerlere ve bilimsel etik kurallarına uygun hareket eder.

Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Öğrenciler eğitim-öğretim programlarında yer alan tüm teori ve uygulama derslerine, laboratuar çalışmalarına ve sınavlara devam etmekle yükümlüdür. Devam durumları dersi veren öğretim elemanı tarafından izlenir ve kaydı tutulur. Her dönem en az bir arasınav ve final sınavı verilmektedir. Geçerli bir nedenle sınava giremeyen öğrencilerin Enstitü Yönetim Kurulu tarafından kabul edilirse mazeret sınavına girme hakkı vardır. Yıl sonu sınavları bölüm tarafından ilan edilen yer ve tarihlerde yapılırlar. Öğrenci değerlendirme yöntemleri her ders için farklı şekillerde olabilir. Değerlendirme genelde kitap açık veya kapalı sınavlar, raporlar, ev ödevi, küçük yazılı sınavlar, seminer sunumları veya sözlü sınavlar, laboratuar veya atölye performansına göre yapılır. Öğretim elemanı not verirken öğrencinin ders performansı ve sınavları dışında devam durumunu da dikkate alabilir. Ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı gerektirmeyen dersler bölüm tarafından tespit edilir. Bu gibi durumlarda yarıyıl notu öğrencinin dönem içi performansına göre verilir.Sınavlar; ara sınav, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarından oluşur. Öğrencinin yarıyıl sonu sınavına girebilmesi için; teorik derslerin en az %70’ine, laboratuvar ve uygulamaların ise en az %80’ine katılmış olması gerekir. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-uygulamalı ve sözlü-uygulamalı yapılabilir. Her ders için ilgili yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Ara sınav ve yarıyıl sonu başarı notu katkı oranları, ilgili öğretim üyesi veya nitelikleri Senatoca belirlenen doktora derecesine sahip öğretim görevlilerinin önerisi ile her yarıyılın başında EYK tarafından karara bağlanır. Öğrenciler, güz ve bahar yarıyılında birer defa olmak üzere yılda iki kez yeterlik sınavına girebilirler. Yüksek lisans derecesi ile kabul edilen öğrenci beşinci yarıyılın, lisans derecesi ile kabul edilen öğrenci yedinci yarıyılın sonuna kadar yeterlik sınavına girmek zorundadır.Yeterlik sınavları EABDB teklifi ile EYK tarafından atanan ve atama süresi boyunca sürekli görev yapan beş kişilik doktora yeterlik komitesi tarafından düzenlenir ve yürütülür. Doktora yeterlik sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki bölüm halinde yapılır. Sözlü ve yazılı sınavlarda sorulan sorular ve değerlendirme tutanak altına alınır. Yazılı sınav başarısı notla değerlendirilebilir

Mezuniyet Koşulları

Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam 21 krediden ve bir eğitim-öğretim yılı 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.5 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve gerekmektedir.

Mezun İstihdamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Üniversitelerin Su Ürünleri Fakülteleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Belediyeler, Su ürünleri pazarlama ve satış firmaları, Balık yemi sanayisi, Su ürünleri danışmanlık firmaları, İl Kontrol laboratuarları, Su ürünleri makine-ekipman ve teçhizat üreten firmalar, Yüzme havuz sularının analizlerini yapan laboratuvarlarda, ÇED koordinatörü firmalarda, Halka açık akvaryumlarda çalışabilmektedir.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Doktora programını başarıyla tamamlayanlar Bilim Doktoru unvanını alırlar.

Eğitim Türü

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Doktora Programı

Bölüm Başkanı

Prof.Dr. Ali Türker

Bölüm AKTS Koordinatörü

Prof.Dr. Ali Türker

Ders Planı

1. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
FBE5090 Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik ** Zorunlu 2 0 2
SÜY5511 Balık Yetiştiriciliğinde Fotoperiyot Kullanımı Seçmeli 3 0 6
SÜY5515 Yetiştiricilikte Su Kalitesi Yönetimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5517 Su Ürünleri Yetiştiriciliği İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon Seçmeli 3 0 6
SÜY5519 Toprak Havuzlarda Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Teknikleri Seçmeli 3 0 6
SÜY5521 Balık Beslemede Alternatif Yem Hammaddeleri Seçmeli 3 0 6
SÜY5527 Balık Kuluçkahane Yönetiminde Güncel Konular Seçmeli 3 0 6
SÜY5531 Endüstriyel Alg Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5533 Balık İmmunolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5537 Çiklit Balıkları Üretim ve Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5539 Süs Balıkları Besleme Stratejileri Seçmeli 3 0 6
SÜY5543 Balık Hastalıklarında Uygulanan Profilaktif Yöntemler Seçmeli 3 0 6
SÜY5545 Akuakültürde Biyogüvenlik Seçmeli 3 0 6
SÜY5561 Balıklarda Protein Metabolizması ve Azot Boşaltımı Seçmeli 3 0 6
SÜY5563 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sürdürülebilirlik ve Çevre İlişkisi Seçmeli 3 0 4
SÜY5565 Balık Beslemede Kullanılan Yem Katkı Maddeleri Seçmeli 3 0 6
SÜY5567 Balık Üreme Biyolojisi ve Biyoteknolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5575 Alternatif Canlı Yem Üretimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5577 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Akreditasyon ve Pazarlamadaki Önemi Seçmeli 3 0 6
SÜY5579 Dünya ve Türkiye Su Ürünleri Üretimi ve Ekonomisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5581 Tatlısu Midye Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5583 Sucul Canlılarda Histolojik Teknikler Seçmeli 2 0 6
SÜY5585 Balıklarda Stres Yönetimi Seçmeli 3 0 6
SÜY6001 Balık Yetiştiriciliği ve Beslemede Kullanılan Hesaplamalar Zorunlu 3 0 6
SÜY6003 Balıklarda Beslenme Fizyolojisi Zorunlu 3 0 6
SÜY6005 Deneme Dizaynı ve Analizi Zorunlu 3 0 6
SÜY6007 Yetiştiricilikte Entegre Sistemler Zorunlu 3 0 6
SÜY6701 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
       
1. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
FBE5500 Proje Geliştirme ve Yönetimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5512 Yassı Balık Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5514 Kapalı Devre Üretim Sistemleri, Dizaynı ve Projelendirilmesi Seçmeli 3 0 6
SÜY5516 Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesislerinin Fizibilitesinin Hazırlanması Zorunlu 3 0 6
SÜY5518 Proje Hazırlama ve Yönetme Teknikleri Zorunlu 3 0 6
SÜY5520 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Yenilikçi Düşünce ve Girişimcilik Seçmeli 3 0 6
SÜY5522 Avrupa Birliği ve Türkiye’de Su Ürünleri Sektörü ve Politikaları Seçmeli 3 0 6
SÜY5524 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Çevresel Etkisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5526 Su Ürünleri Yetiştiriciliği Biyoteknolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5528 Balık Kuluçkahane Yönetimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5532 Alg Yetiştriciliğinde Kalite Standartları Seçmeli 3 0 6
SÜY5534 Balıklarda Aşılama Teknikleri Seçmeli 3 0 6
SÜY5536 Balıklarda İmmunolojik Teknikler Seçmeli 3 0 6
SÜY5538 Tilapya Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5540 Akvaryum Sistemleri ve Yönetimi Seçmeli 3 0 6
SÜY5542 Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar Seçmeli 2 0 6
SÜY5544 Balıklarda Anastezi Yöntemleri Seçmeli 2 0 6
SÜY5560 Kıyı Ötesi Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliği ve Teknolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5562 Karides Biyoteknolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5564 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İstatistiksel Uygulamalar Seçmeli 3 0 4
SÜY5566 Balık Besleme Çalışmalarının Prensipleri Seçmeli 3 0 6
SÜY5568 Bivalv Biyoekolojisi Seçmeli 2 0 6
SÜY5570 Yetiştiricilikte Balık Refahı Seçmeli 3 0 6
SÜY5572 Viral Balık Hastalıkları Seçmeli 2 0 6
SÜY5574 Su Ürünleri Alanında Sanayi Dalgıçlığı ve Teknolojisi Seçmeli 3 0 6
SÜY5576 Akuaponik Sistem Dizaynı Seçmeli 3 0 6
SÜY5578 Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 6
SÜY5580 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Genetik Uygulamalar Seçmeli 3 0 6
SÜY5582 Mersin Balığı Yetiştirme Teknikleri ve Koruma Stratejileri Seçmeli 3 0 6
SÜY5584 Akuakültür Teknolojisinde Son Gelişmeler Seçmeli 3 0 6
SÜY5586 Balık Hastalıklarında Tedavi Yöntemleri Seçmeli 2 0 6
SÜY6002 Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesislerinin Fizibilitesinin Hazırlanması Zorunlu 3 0 6
SÜY6004 Akuatik Toksikoloji Zorunlu 3 0 6
SÜY6006 Balık Hematolojisi Zorunlu 3 0 6
SÜY6008 Balıklarda Sindirim Metabolizması Zorunlu 3 0 6
SÜY6009 Balık Mikrobiyolojisi Zorunlu 3 0 6
SÜY6090 Seminer Zorunlu 0 2 6
SÜY6702 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
       
2. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
SÜY6703 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
SÜY6810 Yeterlilik Sınavı Zorunlu 0 0 24
       
2. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
SÜY6704 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
SÜY6811 Doktora Tez Önerisi Zorunlu 0 0 24
       
3. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
SÜY6705 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
SÜY6812 Doktora Tezi (1. TİK) Zorunlu 0 0 24
       
3. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
SÜY6706 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
SÜY6813 Doktora Tezi (2. TİK) Zorunlu 0 0 24
       
4. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
SÜY6707 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
SÜY6814 Doktora Tezi (3. TİK) Zorunlu 0 0 24
       
4. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
SÜY6708 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 6
SÜY6815 Doktora Tezi (Tez Savunması) Zorunlu 0 0 24
       
 

Değerlendirme Anketleri

Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi

1. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik **               
Balık Yetiştiriciliğinde Fotoperiyot Kullanımı 353334434433334
Yetiştiricilikte Su Kalitesi Yönetimi 353334534433554
Su Ürünleri Yetiştiriciliği İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon 335534535443344
Toprak Havuzlarda Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Teknikleri 353334334433334
Balık Beslemede Alternatif Yem Hammaddeleri 353334434433444
Balık Kuluçkahane Yönetiminde Güncel Konular 354134111451113
Endüstriyel Alg Yetiştiriciliği 353334334433334
Balık İmmunolojisi 353334534433334
Çiklit Balıkları Üretim ve Yetiştiriciliği 353334334433334
Süs Balıkları Besleme Stratejileri353334334433334
Balık Hastalıklarında Uygulanan Profilaktif Yöntemler 353344534433344
Akuakültürde Biyogüvenlik 343344534433444
Balıklarda Protein Metabolizması ve Azot Boşaltımı353334434433554
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sürdürülebilirlik ve Çevre İlişkisi 453334434434554
Balık Beslemede Kullanılan Yem Katkı Maddeleri353334534433454
Balık Üreme Biyolojisi ve Biyoteknolojisi15111311 551114
Alternatif Canlı Yem Üretimi353334434433334
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Akreditasyon ve Pazarlamadaki Önemi453334334445444
Dünya ve Türkiye Su Ürünleri Üretimi ve Ekonomisi453334334445334
Tatlısu Midye Yetiştiriciliği353334334433334
Sucul Canlılarda Histolojik Teknikler353334434433334
Balıklarda Stres Yönetimi453334534433334
Balık Yetiştiriciliği ve Beslemede Kullanılan Hesaplamalar353334334434334
Balıklarda Beslenme Fizyolojisi353334534433334
Deneme Dizaynı ve Analizi131114111311115
Yetiştiricilikte Entegre Sistemler353334334433444
Uzmanlık Alan Dersi234543454343232
                
1. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Proje Geliştirme ve Yönetimi                
Yassı Balık Yetiştiriciliği 353334334433334
Kapalı Devre Üretim Sistemleri, Dizaynı ve Projelendirilmesi 353334434433544
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesislerinin Fizibilitesinin Hazırlanması               
Proje Hazırlama ve Yönetme Teknikleri               
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Yenilikçi Düşünce ve Girişimcilik 323354334453334
Avrupa Birliği ve Türkiye’de Su Ürünleri Sektörü ve Politikaları 333354334443444
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Çevresel Etkisi 34 334334433554
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Biyoteknolojisi 151112113441114
Balık Kuluçkahane Yönetimi 153311313441113
Alg Yetiştriciliğinde Kalite Standartları 353334334433334
Balıklarda Aşılama Teknikleri 353344534433334
Balıklarda İmmunolojik Teknikler 353344534433334
Tilapya Yetiştiriciliği 353334334433334
Akvaryum Sistemleri ve Yönetimi 353334334433334
Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar 353334534433334
Balıklarda Anastezi Yöntemleri 353334534433334
Kıyı Ötesi Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliği ve Teknolojisi 353334334433344
Karides Biyoteknolojisi 353334334434334
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İstatistiksel Uygulamalar 343335334433334
Balık Besleme Çalışmalarının Prensipleri353334334433334
Bivalv Biyoekolojisi353334334433334
Yetiştiricilikte Balık Refahı453334534433434
Viral Balık Hastalıkları353334534433334
Su Ürünleri Alanında Sanayi Dalgıçlığı ve Teknolojisi353334354433334
Akuaponik Sistem Dizaynı35333433443343 
Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliği453334434435454
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Genetik Uygulamalar151113113541114
Mersin Balığı Yetiştirme Teknikleri ve Koruma Stratejileri453334334433334
Akuakültür Teknolojisinde Son Gelişmeler 453334434434444
Balık Hastalıklarında Tedavi Yöntemleri453334534434334
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesislerinin Fizibilitesinin Hazırlanması545534444444544
Akuatik Toksikoloji353334334433334
Balık Hematolojisi353344534433334
Balıklarda Sindirim Metabolizması353334534433544
Balık Mikrobiyolojisi353334534433334
Seminer 122455432233444
Uzmanlık Alan Dersi 234543454343232
                
2. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Uzmanlık Alan Dersi 453545543544355
Yeterlilik Sınavı453545543544355
                
2. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Uzmanlık Alan Dersi234543454343232
Doktora Tez Önerisi454344355443511
                
3. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Uzmanlık Alan Dersi453545543544355
Doktora Tezi (1. TİK)453545543544355
                
3. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Uzmanlık Alan Dersi23 543454343232
Doktora Tezi (2. TİK)4543443554435  
                
4. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Uzmanlık Alan Dersi234543454343232
Doktora Tezi (3. TİK)453545543544355
                
4. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10Py11Py12Py13Py14Py15
Uzmanlık Alan Dersi453545543544355
Doktora Tezi (Tez Savunması)454544554544543
                
 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 48000 Kötekli/Muğla | Tel: + 90 (252) 211-1000 | Fax: + 90 (252) 223-9280
Copyright © 2013 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Yukarı Çık