Kazanılan Derece
Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam 21 krediden ve bir eğitim-öğretim yılı 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de 42 kredilik 14 ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 300 AKTS kredisinden oluşur. Programdan mezun olanlara “Su Ürünleri Yetiştiricilik Anabilim Dalı Doktora Programında gerekli çalışmaları başarı ile tamamlayarak, BİLİM DOKTORU derecesini almaktadırlar.
Kabul Koşulları
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ABD Doktora Programı’na kabul koşulları için genel çerçeve olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin yürürlükte bulunan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve gerektiği takdirde senato kararları uygulanacaktır. Buna göre;
· Doktora programlarına başvuru yapacak öğrenci adaylarının yüksek lisans mezuniyet genel not ortalamalarının tam not üzerinden en az 2.50, lisans diploması ile başvuran adayların; EABDB/EASDB tarafından uygun görülen ve EYK tarafından onaylanan bir bilim veya sanat dalında 4 tam not üzerinden en az 3,00 veya eşdeğer mezuniyet notuna sahip olmaları gerekecektir,
· Doktora programına başvuru yapacak yüksek lisans mezunu öğrenci adaylarının ALES notu kendi puan türünde en az 55 olmalıdır. Lisans diplomasıyla başvuracak adayların ise; başvurduğu programın puan türünde ALES’ten en az 80 standart puana sahip olmaları veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların birinden en az bu puan muadili bir puan almış olmaları istenecektir,
· Doktora programlarına başvuran adayların ALES notunun % 50’si, yüksek lisans başarı notunun %20’si ile yazılı veya mülakat değerlendirme notunun % 30’u dikkate alınarak; başarılı olan adaylar (doktora programları için en az 65 puan) en yüksek nottan itibaren yapılacak sıralamada kontenjan dahilinde programa kabul edileceklerdir,
· Doktora programına başvuru yapacak adayların YDS veya YÖKDİL’den en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından en az bunlara eşdeğer bir puan almış olmaları istenecektir,
· Başvuru yapmış oldukları program, mezun oldukları programdan farklı olan adaylara M.S.K.Ü. Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 6-l (Yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilen öğrencilerden lisans veya yüksek lisans derecesini kabul edildikleri yüksek lisans veya doktora programından farklı alanlarda almış olanlar ile lisans veya yüksek lisans derecesini kabul edildikleri üniversite dışındaki diğer üniversitelerden almış olan yüksek lisans veya doktora programı adayları için eksikliklerini gidermek amacıyla bilimsel hazırlık programı uygulanabilir) maddesi uygulanacaktır.
· Ayrıca; “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin Diğer Hükümler Madde 35-6 istinaden Tezsiz Yüksek Lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptıramaz ve devam edilemez” kuralı geçerli olacaktır.
Yeterlilik Koşulları
Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam 21 krediden ve bir eğitim-öğretim yılı 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de 42 kredilik 14 ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 300 AKTS kredisinden oluşur.
Önceki Öğrenim
Önceki öğrenimler ile alınan derslerin sayılması işlemleri ilgili komisyonlar tarafından değerlendirilmektedir.
Tarihçe
03 Temmuz 1992 yılında 3837 Sayılı Kanun ile kurulmuş olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ nin yapılandırılmasında yer alan fakültelerden birisi olan Su Ürünleri Fakültemiz ilk öğrenci alımına 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında 41 öğrenci ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde başlamış ve ilk lisans mezunlarını da 2008 yılında vermiştir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Temel Bilimleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Avlama ve İşleme Teknolojisi olmak üzere başlıca üç bölümden oluşmakta olup, bu bölümler akademik yapılanma çerçevesinde işlev gördüğünden Lisans düzeyinde “Su Ürünleri Mühendisliği” adı altında tek diploma programı uygulanmaktadır.
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim dalında 4 adet Prof. Dr., 3 adet Doç. Dr., 2 adet Dr. Öğr. Üyesi ve 3 adet Araştırma Görevlisi akademik öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
Program Profili
Doktora eğitim-öğretim programında, evrensel standartlara uygun Su Ürünleri eğitimi vermek; uluslar arası düzeyde bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak; ulusal araştırma merkezlerinin, ulusal endüstrinin, tarım araştırma enstitülerinin ve üniversitelerin gereksinim duyduğu araştırma ve geliştirmede yetkin, teknoloji ve bilgi üretimine katkı sağlayacak düzeyde laboratuvar ve teorik bilgi birikimine sahip yüksek mühendisler yetiştirmektir.
Program Yeterlilikleri
1- |
Su ürünleri yetiştiriciliği alanında uygulanan ulusal ve/veya uluslararası mevzuat ile ilgili Lisansüstü düzeyde bilgilere sahiptir, mevzuat otoritelerini ve paydaşlarını tanır, resmi yazışmalarda hangi paydaşla ilişki kuracağını ayırt edebilir ve yazışmalarda mevzuatı doğru biçimde kullanabilir, mevzuat değişikliklerini takip eder, mevzuatın gerekli durumlarda nasıl uygulanacağını bilir. |
2- |
Su ürünleri yetiştiriciliğini lisansüstü düzeyde bilir (kuluçkahane, büyütme, biyoteknolojik uygulama, canlı balık nakli, yeni türler), bu aşamaların tür bazında farklılaştığı noktaları birbirinden ayırt eder, uygun yem rasyonu hazırlar ve teknolojilerini bilir, üretilen türün büyüme performanslarını takip eder ve yorumlar. |
3- |
Su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili bir tesisi kurabilmek için yeterli düzeyde planlama bilgisine sahiptir ve su ürünleri ile ilgili projeler yapabilir, bu projelerin uygulanmasında etkin rol alabilir. |
4- |
Su ürünleri yetiştiriciliği alanında organizasyon, üretim planlaması, insan kaynakları yönetimi ve kontrol stratejilerini bilir ve uygular. Yönetimde karar vermede sorun analizi yapabilir, hızlı ve doğru karar verebilir. |
5- |
Proje döngü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımını bilir. Bulunduğu yörenin su ürünleri açısından mevcut durumunu analiz eder. Fırsatları ve tehditleri belirleyerek ileriye dönük projeksiyon yapabilir. Sorunları neden sonuç ilişkisine dayalı olarak analiz edebilir ve kök sorunları belirleyebilir. |
6- |
Lisansüstü düzeyde bilgisayar ve interneti kullanabilir, mesleki yayınları takip edebilir, su ürünleri terminolojisini kullanabilir, Lisansüstü düzeyde istatistik uygulayabilir, konusu ile ilgili araştırma ve denemeler yapabilir, seminer verebilir, rapor ve makale yazabilir ve tartışabilir. |
7- |
Balık sağlığı ve profilaksi konularında alınması gereken önlemleri bilir ve sahada uygulayabilir. Su ürünleri hastalıkları konusunda tanı ve tedavi konularına hakimdir. |
8- |
Su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün ihtiyaç duyduğu dalgıçlık ve küçük tekne kullanımı konularında lisansüstü düzeyde teorik bilgiye sahiptir. |
9- |
İnsani ve ahlaki değerleri bilir, mesleki etik kurallarının farkındadır, mahiyetinde çalışanların haklarını bilir ve gözetir, inisiyatif alır, öz güven sahibidir. |
10- |
Su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün mevcut durumu hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir. Sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli çalışmaları gerçekleştirebilir. Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı gerçekleştirebilir. |
11- |
Yenilikçi düşünce altyapısı oluşmuştur. Süreç iyileştirme ve yeniyi keşfetme becerileri kazanmıştır. |
12- |
Su ürünleri sektörü ile ilgili pazar analizi yapabilir ve üretim süreçlerini pazarın ihtiyaçlarına göre planlayabilir. |
13- |
Su ürünleri yetiştiriciliği yapan işletmelerinin çevresel etkileri hakkında bilgi sahibidir. Sektörünün çevre ile ilişkisini açıklar. Sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği hakkında lisansüstü düzeyde yeterli bilgi birikimine sahiptir. |
14- |
Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan havzaların yönetimi ile ilgili bilgi donanımına sahiptir. Su ürünleri sektörü ile aynı su kaynaklarını kullanan paydaş üretim sektörleri arasında iyi yönetişim zemini oluşturabilecek bilgi birikimine sahiptir. |
15- |
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel değerlere ve bilimsel etik kurallarına uygun hareket eder. |
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Öğrenciler eğitim-öğretim programlarında yer alan tüm teori ve uygulama derslerine, laboratuar çalışmalarına ve sınavlara devam etmekle yükümlüdür. Devam durumları dersi veren öğretim elemanı tarafından izlenir ve kaydı tutulur. Her dönem en az bir arasınav ve final sınavı verilmektedir. Geçerli bir nedenle sınava giremeyen öğrencilerin Enstitü Yönetim Kurulu tarafından kabul edilirse mazeret sınavına girme hakkı vardır. Yıl sonu sınavları bölüm tarafından ilan edilen yer ve tarihlerde yapılırlar. Öğrenci değerlendirme yöntemleri her ders için farklı şekillerde olabilir. Değerlendirme genelde kitap açık veya kapalı sınavlar, raporlar, ev ödevi, küçük yazılı sınavlar, seminer sunumları veya sözlü sınavlar, laboratuar veya atölye performansına göre yapılır. Öğretim elemanı not verirken öğrencinin ders performansı ve sınavları dışında devam durumunu da dikkate alabilir. Ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı gerektirmeyen dersler bölüm tarafından tespit edilir. Bu gibi durumlarda yarıyıl notu öğrencinin dönem içi performansına göre verilir.Sınavlar; ara sınav, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarından oluşur. Öğrencinin yarıyıl sonu sınavına girebilmesi için; teorik derslerin en az %70’ine, laboratuvar ve uygulamaların ise en az %80’ine katılmış olması gerekir. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-uygulamalı ve sözlü-uygulamalı yapılabilir. Her ders için ilgili yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Ara sınav ve yarıyıl sonu başarı notu katkı oranları, ilgili öğretim üyesi veya nitelikleri Senatoca belirlenen doktora derecesine sahip öğretim görevlilerinin önerisi ile her yarıyılın başında EYK tarafından karara bağlanır. Öğrenciler, güz ve bahar yarıyılında birer defa olmak üzere yılda iki kez yeterlik sınavına girebilirler. Yüksek lisans derecesi ile kabul edilen öğrenci beşinci yarıyılın, lisans derecesi ile kabul edilen öğrenci yedinci yarıyılın sonuna kadar yeterlik sınavına girmek zorundadır.Yeterlik sınavları EABDB teklifi ile EYK tarafından atanan ve atama süresi boyunca sürekli görev yapan beş kişilik doktora yeterlik komitesi tarafından düzenlenir ve yürütülür. Doktora yeterlik sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki bölüm halinde yapılır. Sözlü ve yazılı sınavlarda sorulan sorular ve değerlendirme tutanak altına alınır. Yazılı sınav başarısı notla değerlendirilebilir
Mezuniyet Koşulları
Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam 21 krediden ve bir eğitim-öğretim yılı 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.5 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve gerekmektedir.
Mezun İstihdamı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Üniversitelerin Su Ürünleri Fakülteleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Belediyeler, Su ürünleri pazarlama ve satış firmaları, Balık yemi sanayisi, Su ürünleri danışmanlık firmaları, İl Kontrol laboratuarları, Su ürünleri makine-ekipman ve teçhizat üreten firmalar, Yüzme havuz sularının analizlerini yapan laboratuvarlarda, ÇED koordinatörü firmalarda, Halka açık akvaryumlarda çalışabilmektedir.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Doktora programını başarıyla tamamlayanlar Bilim Doktoru unvanını alırlar.
Eğitim Türü
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Doktora Programı
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Ali Türker
Bölüm AKTS Koordinatörü
Prof.Dr. Ali Türker
Ders Planı
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
FBE5090
|
Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik **
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
SÜY5511
|
Balık Yetiştiriciliğinde Fotoperiyot Kullanımı
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5515
|
Yetiştiricilikte Su Kalitesi Yönetimi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5517
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliği İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5519
|
Toprak Havuzlarda Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Teknikleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5521
|
Balık Beslemede Alternatif Yem Hammaddeleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5527
|
Balık Kuluçkahane Yönetiminde Güncel Konular
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5531
|
Endüstriyel Alg Yetiştiriciliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5533
|
Balık İmmunolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5537
|
Çiklit Balıkları Üretim ve Yetiştiriciliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5539
|
Süs Balıkları Besleme Stratejileri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5543
|
Balık Hastalıklarında Uygulanan Profilaktif Yöntemler
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5545
|
Akuakültürde Biyogüvenlik
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5561
|
Balıklarda Protein Metabolizması ve Azot Boşaltımı
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5563
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sürdürülebilirlik ve Çevre İlişkisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
4
|
|
SÜY5565
|
Balık Beslemede Kullanılan Yem Katkı Maddeleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5567
|
Balık Üreme Biyolojisi ve Biyoteknolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5575
|
Alternatif Canlı Yem Üretimi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5577
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Akreditasyon ve Pazarlamadaki Önemi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5579
|
Dünya ve Türkiye Su Ürünleri Üretimi ve Ekonomisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5581
|
Tatlısu Midye Yetiştiriciliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5583
|
Sucul Canlılarda Histolojik Teknikler
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
6
|
|
SÜY5585
|
Balıklarda Stres Yönetimi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY6001
|
Balık Yetiştiriciliği ve Beslemede Kullanılan Hesaplamalar
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY6003
|
Balıklarda Beslenme Fizyolojisi
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY6005
|
Deneme Dizaynı ve Analizi
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY6007
|
Yetiştiricilikte Entegre Sistemler
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY6701
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
6
|
|
| | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
FBE5500
|
Proje Geliştirme ve Yönetimi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5512
|
Yassı Balık Yetiştiriciliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5514
|
Kapalı Devre Üretim Sistemleri, Dizaynı ve Projelendirilmesi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5516
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesislerinin Fizibilitesinin Hazırlanması
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5518
|
Proje Hazırlama ve Yönetme Teknikleri
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5520
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Yenilikçi Düşünce ve Girişimcilik
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5522
|
Avrupa Birliği ve Türkiye’de Su Ürünleri Sektörü ve Politikaları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5524
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Çevresel Etkisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5526
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Biyoteknolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5528
|
Balık Kuluçkahane Yönetimi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5532
|
Alg Yetiştriciliğinde Kalite Standartları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5534
|
Balıklarda Aşılama Teknikleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5536
|
Balıklarda İmmunolojik Teknikler
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5538
|
Tilapya Yetiştiriciliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5540
|
Akvaryum Sistemleri ve Yönetimi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5542
|
Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
6
|
|
SÜY5544
|
Balıklarda Anastezi Yöntemleri
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
6
|
|
SÜY5560
|
Kıyı Ötesi Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliği ve Teknolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5562
|
Karides Biyoteknolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5564
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İstatistiksel Uygulamalar
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
4
|
|
SÜY5566
|
Balık Besleme Çalışmalarının Prensipleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5568
|
Bivalv Biyoekolojisi
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
6
|
|
SÜY5570
|
Yetiştiricilikte Balık Refahı
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5572
|
Viral Balık Hastalıkları
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
6
|
|
SÜY5574
|
Su Ürünleri Alanında Sanayi Dalgıçlığı ve Teknolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5576
|
Akuaponik Sistem Dizaynı
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5578
|
Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5580
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Genetik Uygulamalar
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5582
|
Mersin Balığı Yetiştirme Teknikleri ve Koruma Stratejileri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5584
|
Akuakültür Teknolojisinde Son Gelişmeler
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY5586
|
Balık Hastalıklarında Tedavi Yöntemleri
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
6
|
|
SÜY6002
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesislerinin Fizibilitesinin Hazırlanması
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY6004
|
Akuatik Toksikoloji
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY6006
|
Balık Hematolojisi
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY6008
|
Balıklarda Sindirim Metabolizması
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY6009
|
Balık Mikrobiyolojisi
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
6
|
|
SÜY6090
|
Seminer
|
Zorunlu
|
0
|
2
|
6
|
|
SÜY6702
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
6
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
SÜY6703
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
6
|
|
SÜY6810
|
Yeterlilik Sınavı
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
24
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
SÜY6704
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
6
|
|
SÜY6811
|
Doktora Tez Önerisi
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
24
|
|
| | | | | | |
|
3. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
SÜY6705
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
6
|
|
SÜY6812
|
Doktora Tezi (1. TİK)
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
24
|
|
| | | | | | |
|
3. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
SÜY6706
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
6
|
|
SÜY6813
|
Doktora Tezi (2. TİK)
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
24
|
|
| | | | | | |
|
4. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
SÜY6707
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
6
|
|
SÜY6814
|
Doktora Tezi (3. TİK)
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
24
|
|
| | | | | | |
|
4. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
SÜY6708
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
6
|
|
SÜY6815
|
Doktora Tezi (Tez Savunması)
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
24
|
|
| | | | | | |
|
|
Değerlendirme Anketleri

Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik ** | | | | | | | | | | | | | | | |
Balık Yetiştiriciliğinde Fotoperiyot Kullanımı | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Yetiştiricilikte Su Kalitesi Yönetimi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon | 3 | 3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 |
Toprak Havuzlarda Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Teknikleri | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balık Beslemede Alternatif Yem Hammaddeleri | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
Balık Kuluçkahane Yönetiminde Güncel Konular | 3 | 5 | 4 | 1 | 3 | 4 | 1 | 1 | 1 | 4 | 5 | 1 | 1 | 1 | 3 |
Endüstriyel Alg Yetiştiriciliği | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balık İmmunolojisi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Çiklit Balıkları Üretim ve Yetiştiriciliği | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Süs Balıkları Besleme Stratejileri | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balık Hastalıklarında Uygulanan Profilaktif Yöntemler | 3 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 |
Akuakültürde Biyogüvenlik | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
Balıklarda Protein Metabolizması ve Azot Boşaltımı | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sürdürülebilirlik ve Çevre İlişkisi | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 |
Balık Beslemede Kullanılan Yem Katkı Maddeleri | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | | 4 |
Balık Üreme Biyolojisi ve Biyoteknolojisi | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 3 | 5 | 5 | 1 | 1 | 1 | 4 |
Alternatif Canlı Yem Üretimi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Akreditasyon ve Pazarlamadaki Önemi | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 |
Dünya ve Türkiye Su Ürünleri Üretimi ve Ekonomisi | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 | 4 |
Tatlısu Midye Yetiştiriciliği | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Sucul Canlılarda Histolojik Teknikler | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balıklarda Stres Yönetimi | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balık Yetiştiriciliği ve Beslemede Kullanılan Hesaplamalar | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 |
Balıklarda Beslenme Fizyolojisi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Deneme Dizaynı ve Analizi | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 4 | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 |
Yetiştiricilikte Entegre Sistemler | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
Uzmanlık Alan Dersi | 2 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 2 | 3 | 2 |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
Proje Geliştirme ve Yönetimi | | | | | | | | | | | | | | | |
Yassı Balık Yetiştiriciliği | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Kapalı Devre Üretim Sistemleri, Dizaynı ve Projelendirilmesi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 4 | 4 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesislerinin Fizibilitesinin Hazırlanması | | | | | | | | | | | | | | | |
Proje Hazırlama ve Yönetme Teknikleri | | | | | | | | | | | | | | | |
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Yenilikçi Düşünce ve Girişimcilik | 3 | 2 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Avrupa Birliği ve Türkiye’de Su Ürünleri Sektörü ve Politikaları | 3 | 3 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Çevresel Etkisi | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Biyoteknolojisi | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 3 | 4 | 4 | 1 | 1 | 1 | 4 |
Balık Kuluçkahane Yönetimi | 1 | 5 | 3 | 3 | 1 | 1 | 3 | 1 | 3 | 4 | 4 | 1 | 1 | 1 | 3 |
Alg Yetiştriciliğinde Kalite Standartları | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balıklarda Aşılama Teknikleri | 3 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balıklarda İmmunolojik Teknikler | 3 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Tilapya Yetiştiriciliği | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Akvaryum Sistemleri ve Yönetimi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balıklarda Anastezi Yöntemleri | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Kıyı Ötesi Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliği ve Teknolojisi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 |
Karides Biyoteknolojisi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İstatistiksel Uygulamalar | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balık Besleme Çalışmalarının Prensipleri | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Bivalv Biyoekolojisi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Yetiştiricilikte Balık Refahı | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 |
Viral Balık Hastalıkları | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Su Ürünleri Alanında Sanayi Dalgıçlığı ve Teknolojisi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Akuaponik Sistem Dizaynı | 3 | 5 | 3 | | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 |
Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliği | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Genetik Uygulamalar | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 3 | 5 | 4 | 1 | 1 | 1 | 4 |
Mersin Balığı Yetiştirme Teknikleri ve Koruma Stratejileri | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Akuakültür Teknolojisinde Son Gelişmeler | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Balık Hastalıklarında Tedavi Yöntemleri | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesislerinin Fizibilitesinin Hazırlanması | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 |
Akuatik Toksikoloji | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balık Hematolojisi | 3 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Balıklarda Sindirim Metabolizması | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 4 | 4 |
Balık Mikrobiyolojisi | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
Seminer | 1 | 2 | 2 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
Uzmanlık Alan Dersi | 2 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 2 | 3 | 2 |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
Uzmanlık Alan Dersi | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 |
Yeterlilik Sınavı | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
Uzmanlık Alan Dersi | 2 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 2 | 3 | 2 |
Doktora Tez Önerisi | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 1 | 1 |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
3. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
Uzmanlık Alan Dersi | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 |
Doktora Tezi (1. TİK) | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
3. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
Uzmanlık Alan Dersi | 2 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 2 | 3 | 2 |
Doktora Tezi (2. TİK) | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
4. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
Uzmanlık Alan Dersi | 2 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 2 | 3 | 2 |
Doktora Tezi (3. TİK) | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
4. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
Uzmanlık Alan Dersi | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 |
Doktora Tezi (Tez Savunması) | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
|