Kazanılan Derece
Bu bölümde 120 AKTS kredi yükü tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Elektrik alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
Yeterlilik Koşulları
Elektrik alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.
Önceki Öğrenim
Tüm liselerden öğrenci kabul edilmektedir.
Tarihçe
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik programı okulumuzda 1989 yılından itibaren ( 9 Eylül Üniversitesi Muğla Meslek Yüksekokulu) eğitim vermeye başlamıştır.
Program Profili
Nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve mevcut iş gücünü donanımlı kılmak. Mesleki yeterliklerin kazandırılması.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, kısa sınav vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 30 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Öğrenci ilgili dersten FF ya da FD notu almışsa başarısız sayılır ve bir sonraki yıl o dersi tekrar etmek zorunda kalır. Bunların yanında KK notu bir dersten devamsızlıktan kalındığını, GG notu o dersten geçildiğini ve SS notu da o dersin süren ders olduğunu ve dersin gerçek notunun bu süreç sonunda işleneceğini ifade eder.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve staj uygulamasını başarıyla ( GG ) tamamlamak gerekmektedir.
Mezun İstihdamı
Elektrik ve Enerji alanında tüm özel sektör ve kamu kurumlarında görev alabilirler.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Öğrencilerimiz Elektrik Programından mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde fakültelerin; Elektrik Mühendisliği, Elektrik –Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik –Elektronik, Uzay Mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini tamamlayabilirler.
Eğitim Türü
Mesleği ile ilgili konularda yeterli bilgi ve beceriye sahip, üstün nitelikli, özgüveni tam, yenilikçi, girişimci, teknolojik yenilikleri takip eden, ülkemizin geleceğine yön verecek mesleki ve etik değerlere sahip elektrik sektörünün ihtiyaç duyduğu Ara elemanları yetiştirmektir.