Kazanılan Derece
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programını bitirenlere "Ön Lisans Diploması” verilir ve Tıbbi Sekreter unvanı alırlar.
Kabul Koşulları
Programa kabul edilmek için lise mezunu olmak gereklidir.
Üniversite sınavından (üniversite öğrenci seçme ve yerleştirme sınavından) yeterli puan almış olmak gerekir. Programa TYT puan türü ile öğrenci alınmaktadır.
Yeterlilik Koşulları
Dört yarıyıl sonunda yaz stajları dâhil toplam 120 kredi almış olmak, ayrıca 4 lük not sistemine göre en az 2,00 genel akademik not ortalamasına sahip olmak.
Önceki Öğrenim
Öğrencinin başvurusu ile öğrenim gördüğü daha önceki üniversitedeki dersler Bölümümüz Uyum Komisyonu tarafından ders içeriği ve ders saati açısından değerlendirilir. Uygun görüldüğü taktirde bölümüz müfredatındaki ilgili derslerden önceki üniversiteden almış olduğu not ile geçmiş sayılır. Bu öğrencilerin diğer yükseköğretim kurumundan aldıkları derslerin transferi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine bakılabilir.
Tarihçe
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü bünyesindeki Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında açılan I.Öğretim ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında açılan II.Öğretim programları ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Programın Akademik kadrosunda 4 Öğretim Görevlisi bulunmaktadır.
Program Profili
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik alanında eğitim-öğretim veren iki yıllık lisans programıdır. Programda teorik ve seçmeli dersler bulunmakta, son yılın Güz ve Bahar yarıyılında derslere ek olarak mesleki uygulama yer almaktadır.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğine uygun olarak dersin sorumlu öğretim elamanı tarafından belirlenir.
Mezuniyet Koşulları
Programda belirtilen dersleri başarılı ile geçmeleri, toplam 30 günlük stajı başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) başarıyla tamamlayarak 4,00 üzerinden en az 2,00 ağırlıklı not ortalamasını elde etmek gerekmektedir.
Mezun İstihdamı
Mezunlar, Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında, özel ve kamuya ait sağlık kuruluşlarında, Sosyal Güvenlik Kurumunda, özel sigorta şirketlerinde, ilaç şirketlerinde ve diğer sağlık kuruluşlarında tıbbi / idari birimlerinde ve tıbbi yazılım (tıbbi dergi, bülten, abstrak vb.) şirketlerinde görev alabilirler.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde İşletme, İşletme Yönetimi, Sağlık Yönetimi lisans programlarına geçiş yaparak lisans diploması almaya hak kazanmaktadırlar.
Eğitim Türü
Tam Zamanlı 1. Öğretim ve Tam Zamanlı 2. Öğretim
Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Ali İmran VAİZOĞULLARI