Kazanılan Derece
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı mezunlarına "Ön Lisans Diploması" ve "Ürün Tanıtım Elemanı" unvanı verilir.
Kabul Koşulları
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı'na ÖSYM'nin gerçekleştirmiş olduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına göre yerleştirme yapılır.
Yeterlilik Koşulları
Dört yarıyıl sonunda yaz stajları dâhil toplam 120 kredi almış olmak, ayrıca 4 lük not sistemine göre en az 2,00 genel akademik not ortalamasına sahip olmak.
Önceki Öğrenim
Öğrencinin başvurusu ile öğrenim gördüğü daha önceki üniversitedeki dersler Bölümümüz Uyum Komisyonu tarafından ders içeriği ve ders saati açısından değerlendirilir. Uygun görüldüğü taktirde bölümüz müfredatındaki ilgili derslerden önceki üniversiteden almış olduğu not ile geçmiş sayılır. Bu öğrencilerin diğer yükseköğretim kurumundan aldıkları derslerin transferi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine bakılabilir.
Tarihçe
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı; 2004 yılında açılmış olup, 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılından itibaren I. Öğretim programı ile Eğitim-Öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
Program Profili
Tıbbi Tanıtım Ve Pazarlama Programı iki yıllık eğitim veren bir önlisans programıdır. Mezunlarını sektör ihtiyaçları doğrultusunda gerekli yeterliliklerle donatmayı amaçlamakta bu doğrultuda, uygulama ve diğer ders içerikleri ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğine uygun olarak dersin sorumlu öğretim elamanı tarafından belirlenir.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) başarıyla tamamlayarak 4,00 üzerinden en az 2,00 ağırlıklı not ortalamasını elde etmek gerekmektedir.
Mezun İstihdamı
Mezunlarımız; ulusal ve uluslar arası ilaç firmalarında, medikal firmalarda ve ecza depolarında “Ürün Tanıtım Elemanı” unvanıyla istihdam edilmektedirler. Sağlık sektörünün geniş bir sektör olup, pazarlama ve tıbbi bilginin bir arada verilerek öğrenci yetiştirilen başka bir programın olmayışı mezunlarımızın istihdamında önemli bir avantajdır.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Programı tamamlayarak mezun olan öğrenciler, ÖSYM'nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda, tercih ettikleri programlarına uygun bir lisans programına kayıt hakkı kazanmaktadırlar. Bu programlarda uygulanan intibak ve dört yarıyıllık Lisans tamamlama eğitiminden sonra, lisans diploması almaya hak kazanırlar.
DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:
Halkla İlişkiler
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Pazarlama
Uluslararası Ticaret
Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik
Uluslararası Ticaret ve Finans Uluslararası Ticaret ve Finansman
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Uluslararası Ticaret ve Pazarlama
Eğitim Türü
Önlisans/ örgün eğitim
Programımızın temel amacı, ilaç ve medikal sektörlerinde istihdam edilmek üzere, sektörün beklenti ve ihtiyaçları dahilinde öncelikli olarak tercih ve istihdam edilen insan kaynağını yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Ali İmran Vaizoğullar