Kazanılan Derece
Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler Veteriner Fizyolojisi alanında tezli yüksek lisans diploması almaya hak kazanırlar.
Kabul Koşulları
Fizyoloji (Veteriner) Yüksek Lisans Programına Veteriner Fakültesi mezunları, Eczacılık, Diş Hekimliği, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Sağlık Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü mezunları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca başvuru koşullarını yerine getiren öğrenciler kabul edilmektedir.
Yeterlilik Koşulları
Veteriner Fizyoloji Yüksek Lisans Programında en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışması olmak üzere bir eğitim-öğretim yılı 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla toplam en az 120 AKTS ile en çok altı yarıyılda başarı ile tamamlayan öğrenci mezuniyet için gerekli yeterliliği sağlamaktadır.
Önceki Öğrenim
Veteriner Fizyoloji Yüksek Lisans Programına kayıt yaptıran öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri yüksek öğretim kurumlarının eş değer programlarında başarmış oldukları derslerden muaf tutulmalarını talep edebilirler. Bunun için, onaylı transkript ve ders içeriklerini, bir dilekçe ile kayıt haftasından sonraki hafta içinde ilgili birimine teslim etmeleri gerekir.
Tarihçe
Veteriner Fizyoloji Yüksek Lisans programımıza 2021-2022 eğitim - öğretim yılında öğrenci kabulüne başlanmıştır.
Program Profili
Veteriner Fizyoloji yüksek lisans eğitimi 2 yıllık bir programıdır.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Veteriner Fizyoloji yüksek lisans programında değerlendirmeler ara sınav ve dönem sonu sınavı ile yapılır. Ara sınavın %40' dönem sonu sınavın %60'ı alınarak başarı notu hesaplanır. Ayrıca gerekli durumlarda mazeret sınavı ve bütünleme sınavı uygulanır.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda alınan derslerin tümünü (toplam 120 AKTS) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, 1 seminer vermek, alanında hazırladığı tezi jüri önünde savunarak başarılı olmak gerekir
Mezun İstihdamı
Üniversiteler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Araştırma Enstitüleri, Özel Sektörde istihdam edilebilirler.
Bölüm AKTS Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Necati Emre Gür