English
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Kazanılan Derece

Program derslerinin (toplam 240 AKTS) tümünü başarı ile tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans diploması almaya hak kazanırlar.

Kabul Koşulları

Ülkemizde, üniversitelere giriş için YKS seçme sınavında başarılı olmak gerekir. T.C. vatandaşları için lisans programlarına giriş sadece bu sınavdan alınan puana bağlıdır. Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) adı verilen merkezi bir sınav sonuçlarına göre belli bir kontenjan çerçevesinde yabancı uyruklu öğrenci de kabul edilir.

Yeterlilik Koşulları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.,00 üzerinden en az 2,00 ağırlıklı not ortalamasını elde etmek gerekmektedir. Ayrıca 240 mezuniyet kredisinin en az %30’unun (72 AKTS) İngilizce dersler ile tamamlanması gerekmektedir.

Önceki Öğrenim

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Turizm Rehberliği Bölümü’ne (%30 İngilizce) ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, eğitim-öğretim yılının ilk haftası içinde başvurmaları halinde, daha önceki yükseköğretim bölüm/programlarında başardıkları hazırlık sınıfı (muafiyet), derslerin kredileri ve bu derslerden aldıkları başarı notları ilgili yönetim kurulu kararı ile kayıt yaptırdıkları bölüm ve programa aktarılır. Tanınan ve başarı notları aktarılan eğitim-öğretim programındaki derslerin toplam kredisi ve öğrencinin kaydolduğu programın eğitim-öğretim programındaki yarıyıl kredileri dikkate alınarak bu derslerin karşılık geldiği yarıyıl sayısı hesaplanır. Bu süre Kanunun 44. maddesinde belirtilen azami öğrenim süresinden düşülerek, öğrencinin intibak ettirileceği yarıyıl ilgili yönetim kurulu kararı ile belirlenir.

Tarihçe

1992 yılında kurulan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. 26.08.2014 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı (2014/6728) ile kapatılarak yerine Turizm Fakültesi kurulmuştur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ilk kez 2021/2022 Güz yarıyılında öğrenci almaya başlamıştır.

Program Profili

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; aşçılık, yemek yapma, mutfakla alakalı olan olgular hakkında bilimsel eğitim almaya dayanır. Lisans eğitimi süresince beslenme ilkeleri ve gıda bilimleri alanında derslerle birlikte yönetim, pazarlama, işletme, ekonomi, tarih ve coğrafya bilimleri dersleri de verilerek öğrencileri hem teorik hem de uygulamalı olarak mesleki bilgilerini geliştirmek amaçlanmaktadır. Eğitim süresinde turizm sektörünün genel yapı taşı olan yabancı dil eğitimi de ağırlıklı olarak verilmektedir.

Program Yeterlilikleri

1- Alanındaki güncel ders kitapları, uygulama araç gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki teorik ve yöntemsel bilgilere sahip olur.
2- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel düzeyinde kullanarak turizm ile ilgili bilgileri ve değişiklikleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.
3- Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi sahibi olur ve uygular.
4- Yiyecek-içecek maliyet analizi, kontrolü, menü planlaması ve fiyatlandırmasını bilir ve uygular.
5- Alana ilişkin bilgileri çalışanlar ve ekip arkadaşlarına aktarabilme, iş ortamında etkin biçimde takım çalışmasında yer alabilme ve takımlara liderlik edebilme becerisine sahip olur.
6- Bilimsel çerçevede yeni gıda ürünü geliştirebilir, standartlaştırabilir ve tescil sürecini yürütebilir.
7- Gıda ve yemekleri tarih, coğrafya, kültür ve beslenme bilimleri çerçevesinde değerlendirir.
8- Alanındaki yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir.
9- Turizm ve gastronomi alanındaki bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, analiz eder, sentezler, yorumlar ve değerlendirir.
10- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.

Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Sınavlar; ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, mazeret sınavı, bütünleme sınavı, muafiyet sınavı ve tek ders sınavından oluşmaktadır. Ara Sınavlar: Her yarıyıl içinde açılan derslerle ilgili olarak bir ara sınav yapılır. Ara sınav değerlendirmesi, alınan puanın %40’ıdır. Yarıyıl Sonu Sınavları: Yarıyıl sonunda öğretimi tamamlanan derslerden öğrencinin başarı durumunu belirlemek üzere yapılır. Yarıyıl Sonu sınav değerlendirmesi, alınan puanın %60’ıdır. Mazeret Sınavları: Haklı ve geçerli bir mazereti nedeniyle ara sınavına veya yarıyıl sonu sınavına giremeyen öğrencilere, ilgili yönetim kurulu tarafından mazeret sınav hakkı verilir. Öğrencinin mazeret sınavına kabul edilmesi için mazeretini belgelere dayandıran bir dilekçe ile mazeretinin oluştuğu günden itibaren 3 gün içinde dekanlık/müdürlüğe başvurmuş ve ilgili yönetim kurulunca mazeretinin kabul edilmiş olması gerekir. Bütünleme sınavları: Öğrenciler yarıyıl sonu sınavları sonunda FD veya FF notu alarak başarısız oldukları dersler ile DD veya DC notu alarak başarılı oldukları derslerden bütünleme sınavlarına girebilirler. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu sınav notu yerine geçer. Ara sınav ve bütünleme sınav notunun ağırlıkları yarıyıl sonu sınavlarında olduğu gibi hesaplanır. Bütünleme sınavına girilen derslerde, önceki başarı notu ne olursa olsun, son başarı notu esas alınır. Muafiyet Sınavları: Senato tarafından belirlenen dersler için akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır. Tek Ders Sınavı: Mezuniyeti için devam koşulunu yerine getirmiş olup da, başarısız tek dersi kalan öğrenciler, başarısız olduğu dersten tek ders sınavına girebilirler. Ayrıca mezun olabilmek için kayıtlı oldukları eğitim-öğretim programındaki tüm derslerden başarılı oldukları halde, genel not ortalamaları 2,00’nin altında olması nedeni ile mezun olamayan öğrenciler, genel not ortalamalarını yükseltmek üzere başarılı oldukları bir dersten bölüm başkanlığına dilekçe ile başvurmaları halinde ilgili kurul kararı ile tek ders sınavına girebilirler. Tek ders sınav hakkından bir kez yararlanılabilir. Öğrencilere aldıkları her ders için, o dersi yürütmekle görevlendirilen öğretim elemanı tarafından, aşağıdaki harf notlarından biri yarıyıl başarı notu olarak verilir. Puan Karşılığı Yarıyıl/Yıl Sonu Başarı Notu Katsayı 90-100 AA 4 85-89 BA 3,5 80-84 BB 3 75-79 CB 2,5 70-74 CC 2 65-69 DC 1,5 60-64 DD 1 50-59 FD 0,5 49 ve altı FF 0 Yukarıda belirtilen değerlendirmeler dışında kalan değerlendirmeler; TT-Devamsızlıktan kalınan ders, MM-Muaf tutulan ders, GG-Geçer, KK-Kalır, VV – Bırakılan Derstir. “TT”, derslerde ve/veya uygulama çalışmalarında devam şartını sağlayamamış öğrencilere verilmektedir. Yabancı Dil Hazırlık Programı Yeterlik Sınavında başarılı olan öğrenciler ortak zorunlu yabancı dil: (İngilizce, Almanca, Fransızca) derslerinden muaf tutulurlar ve “MM” ile değerlendirilirler. “GG”, Yabancı Dil Hazırlık Programı ve eğitim-öğretim programında yer alan staj çalışmalarında başarılı olan öğrencilere verilir. “KK”, Yabancı Dil Hazırlık Programı ve eğitim-öğretim programında yer alan staj çalışmalarında başarısız olan öğrencilere verilir. “VV”, eğitim-öğretim programından kaldırılan veya yerine başka bir ders konulmayan ve başarılma zorunluluğu kalmayan dersler için bölüm başkanlığının önerisi, ilgili yönetim kurulunun kararı ile verilmektedir. Her ders için yarıyıl sonu başarı notu, ara sınav ve yarıyıl sonu sınav sonuçları ile yarıyıl içi çalışmaları ve derse devam durumu göz önünde bulundurularak, öğretim elemanı tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bir dersten DD ve üzerinde not alan öğrenci dersi başarmış sayılmaktadır. Lisans ve Önlisans düzeyinde yürütülen kayıt, eğitim ve öğretim ve sınavlarda uygulanacak usul ve esaslar Muğla Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde belirlenmiştir.

Mezuniyet Koşulları

8 yarıyıllık eğitim sonucunda belirlenen zorunlu ve seçmeli dersleri en az 240 AKTS kredilik başarıyla tamamlamak; 240 mezuniyet kredisinin en az %30’unu (72 AKTS) İngilizce dersler ile tamamlamak.

Mezun İstihdamı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları, konaklama işletmelerinin yiyecek ve içecek bölümünde, bu bölüme bağlı restoran, mutfak ve barlarda ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde yönetici ve uzman olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra; mutfak şefi, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunabilecek şef, mutfaklarda kısım şefi, araştırma şefi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedarik yöneticisi, yemek araştırmacısı, yemek yazarı, yemek stilisti, menü geliştirici gibi pozisyonlarda da istihdam edilebilirler. Hava, deniz, demiryolu taşımacılığı bünyesindeki yiyecek içecek hizmet alanlarında, kamu kuruluşları, okullar, hastaneler ve diğer büyük ölçekli organizasyonların yiyecek içecek üretim alanlarında yukarıda sayılan pozisyonlarda istihdam imkânları bulunmaktadır. Ayrıca, bölüm mezunlarının akademik kariyer yapmaları da mümkündür.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, gerekli koşulları sağlamak kaydıyla lisansüstü programlarda öğretim görebilirler. Lisansüstü programlar, herhangi bir yüksek öğretim kurumunu bitirmiş olanların, çalıştıkları sektörde verimlerini daha üst düzeye çıkartmayı ve teori ile uygulamayı bir araya getirerek eğitim vermeyi amaçlamaktadır.

Eğitim Türü

Lisans

Bölüm Başkanı

Doç.Dr. Şaban KARGİGLİOĞLU

Bölüm AKTS Koordinatörü

Dr.Öğr.Üyesi Nur ÇELİK İLAL

Ders Planı

1. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
ATB1801 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu 2 0 2
ENF1805 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Zorunlu 3 0 3
GMS1001 Food Chemistry Zorunlu 3 0 3
GMS1003 Gastronomi Tarihi Zorunlu 3 0 4
GMS1005 Temel Mutfak Bilgisi Zorunlu 3 0 3
TDB1801 Türk Dili I Zorunlu 2 0 2
TRM1803 Introduction to Tourism Zorunlu 3 0 4
YDB1829 Academic English I Zorunlu 4 0 6
İŞL1839 İşletme Bilimine Giriş Zorunlu 3 0 3
       
1. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
ATB1802 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II Zorunlu 2 0 2
BUS1904 General Accounting Seçmeli 2 0 4
ECO1804 Introduction to Economics Zorunlu 3 0 4
GMS1002 Health and First Aid Zorunlu 3 0 4
GMS1004 Beslenme İlkeleri Zorunlu 3 0 4
GMS1502 Şarap Bilimi (Oneoloji) Seçmeli 2 0 4
GMS1504 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında Temel Sanat ve Estetik Bilgisi Seçmeli 2 0 4
GMS1506 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında Kariyer Planlama Seçmeli 2 1 4
GMS1508 Gastronomi ve Medya Seçmeli 2 0 4
GMS1510 Yiyecek İçecek İşletmeciliği Seçmeli 2 0 4
TDB1802 Türk Dili II Zorunlu 2 0 2
YDB1830 Academic English II* Zorunlu 4 0 6
İŞL1906 İşletme Matematiği Seçmeli 2 0 4
       
2. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB2911 Eğitime Giriş Seçmeli 3 0 4
GMS2001 Temel Yemek Pişirme Zorunlu 3 1 4
GMS2003 Menü Planlama Zorunlu 2 0 4
GMS2005 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü Zorunlu 3 0 4
GMS2007 Gıda Hijyeni ve Güvenliği Zorunlu 2 0 4
GMS2501 Yemek, Kültür ve Toplum Seçmeli 2 0 4
GMS2503 Muğla, Turizm ve Gastronomi Seçmeli 2 1 4
GMS2505 İçecek Teknolojisi Seçmeli 2 1 4
GMS2507 Gıda Coğrafyası Seçmeli 2 0 4
GMS2509 Catering Seçmeli 2 0 4
GMS2515 Sıcak Mutfak Uygulamaları Seçmeli 3 1 4
TRM2901 Human Resources Management Seçmeli 2 0 4
YDB2831 Academic English III* Zorunlu 4 0 6
       
2. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB2906 Eğitim Psikolojisi Seçmeli 3 0 4
GMS2002 Mutfak Yönetimi Zorunlu 2 0 4
GMS2004 Gıda Teknolojisi Zorunlu 2 0 4
GMS2006 Meslek Stajı I (30 İş günü) Zorunlu 0 0 8
GMS2008 Protokol ve Görgü Kuralları Seçmeli 2 0 4
GMS2010 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ergonomi Seçmeli 2 0 4
GMS2012 Soğuk Mutfak Uygulamaları Seçmeli 1 2 4
GMS2014 Yöresel Mutfak Uygulamaları Seçmeli 3 1 4
GMS2016 Baharat ve Kahve Kültürü Seçmeli 2 0 4
GMS2018 Gastronomi Turizmi Seçmeli 3 0 4
GMS2502 Communication and Customer Relation in Food and Beverage Businesses Seçmeli 2 0 4
TRM2902 Tourism Marketing Seçmeli 2 0 4
YDB2832 Academic English IV* Zorunlu 4 0 6
       
3. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB3909 Öğretim İlke ve Yöntemleri Seçmeli 3 0 4
EBB3911 Özel Öğretim Yöntemleri Seçmeli 3 0 4
GMS3001 Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları Zorunlu 3 1 4
GMS3005 Gıda Kontrolü ve Mevzuatı Zorunlu 2 0 4
GMS3011 Tourism Geography of Turkey Seçmeli 3 0 4
GMS3501 Servis Teknikleri ve Uygulamaları Seçmeli 2 1 4
GMS3503 Yemek Sosyolojisi Seçmeli 2 0 4
GMS3505 Gıda Katkı Maddeleri Seçmeli 2 0 4
GMS3507 Fermented Food Products Seçmeli 1 2 4
GMS3509 Turkish Culinary Culture and Practices Seçmeli 3 1 4
TRM3801 Sustainable Tourism Zorunlu 2 0 4
TRM3901 Tourism Economics Seçmeli 3 0 4
TRM3903 Tourism Policy and Planning Seçmeli 3 0 4
YDB3803 Russian I* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
YDB3817 Vocational English I Zorunlu 6 0 6
YDB3823 German I* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
YDB3825 French I* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
ÇEİ3907 İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Seçmeli 3 0 4
       
3. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB3904 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Seçmeli 3 0 4
EBB3906 Öğretim Teknolojileri Seçmeli 2 0 3
GMS3002 Araştırma Yöntemleri Zorunlu 2 1 4
GMS3004 Mesleki Staj (30 gün) Zorunlu 0 0 8
GMS3502 Dünya Mutfakları Uygulamaları I Seçmeli 3 1 4
GMS3504 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında Deneysel ve Duyusal Analiz Seçmeli 1 2 4
GMS3506 Gastronomide Akımlar ve Güncel Sorunlar Seçmeli 2 0 4
GMS3508 Tüketici Davranışları Seçmeli 2 0 4
GMS3510 Toplu Gıda Üretimi Seçmeli 1 2 4
GMS3512 İtalyan Mutfağı Seçmeli 2 1 4
GMS3514 Sosyal Sorumluluk Projesi Seçmeli 3 0 4
GMS3516 Vejetaryen Mutfak Seçmeli 2 0 4
TRM3902 Management and Organization Seçmeli 3 0 4
TRM3904 Enterpreneurship Seçmeli 3 0 4
YDB3804 Russian II* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
YDB3818 Vocational English II* Zorunlu 6 0 6
YDB3824 German II* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
YDB3826 French II* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
       
4. Yıl - 1. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB4903 Sınıf Yönetimi Seçmeli 2 0 3
EBB4907 Rehberlik ve Özel Eğitim Seçmeli 3 0 4
GMS4001 Graduation Project I Zorunlu 3 1 4
GMS4003 Ürün Geliştirme Zorunlu 1 2 4
GMS4501 Dünya Mutfakları Uygulamaları II Seçmeli 3 1 4
GMS4503 Osmanlı Mutfağı Seçmeli 2 0 4
GMS4505 Füzyon Mutfak Seçmeli 2 2 4
GMS4507 Süsleme Teknikleri Seçmeli 2 2 4
GMS4509 Bar Uygulamaları ve Miksoloji Seçmeli 2 2 4
GMS4511 Proje Hazırlama ve Yönetimi Seçmeli 3 0 4
REH4509 Ülkeler ve Kültürleri Seçmeli 3 0 4
REK4907 Rekreasyon Seçmeli 2 0 4
TRM4901 Strategic Management Seçmeli 3 0 4
TRM4903 E-Commerce in Tourism Seçmeli 3 0 4
TRM4905 Guest Relations Management Seçmeli 3 0 4
TRM4939 World Tourism Geography Seçmeli 3 0 4
YDB4803 Russian III* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
YDB4813 German III* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
YDB4815 French III* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
YDB4825 Vocational English III* Zorunlu 6 0 6
       
4. Yıl - 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Teori Uygulama AKTS Yazdır
EBB4926 Öğretmenlik Uygulaması Seçmeli 1 8 10
GMS4002 Unlu Mamuller ve Tatlılar Zorunlu 1 2 4
GMS4004 Graduation Project II Zorunlu 3 1 4
GMS4006 Ziyafet ve Etkinlik Yönetimi Zorunlu 2 1 4
GMS4502 Quality Management in Food and Beverage Businesses Seçmeli 3 0 4
GMS4504 Food and Mythology Seçmeli 3 0 4
GMS4506 Gastronomy Guidance Seçmeli 1 1 4
GMS4508 Beslenme Antropolojisi Seçmeli 3 0 4
GMS4510 Mutfak Sanatlarında Yaratıcılık Seçmeli 3 0 4
GMS4512 Lezzet Uzmanlığı Seçmeli 2 2 4
GMS4514 Moleküler Mutfak Seçmeli 2 2 4
GMS4516 İleri Pastacılık ve Çikolata Üretimi Seçmeli 2 2 4
GMS4518 Deniz Mahsulleri Uygulamaları Seçmeli 2 2 4
GMS4520 Uzak Doğu Mutfağı Seçmeli 2 1 4
GMS4522 New Trends in Food and Beverage Businesses Seçmeli 3 0 4
GMS4524 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı Seçmeli 2 2 4
YDB4804 Russian IV* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
YDB4818 German IV* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
YDB4820 French IV* Zorunlu Seçmeli 4 0 4
YDB4826 Vocational English IV* Zorunlu 6 0 6
       
 

Değerlendirme Anketleri

Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi

1. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 111111111
Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı5211511111
Food Chemistry5311341314
Gastronomi Tarihi          
Temel Mutfak Bilgisi          
Türk Dili I1411111111
Introduction to Tourism4444444444
Academic English I 5        
İşletme Bilimine Giriş 5223511421
           
1. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II3332221312
General Accounting5125345545
Introduction to Economics5125513341
Health and First Aid4143323544
Beslenme İlkeleri5155155111
Şarap Bilimi (Oneoloji)2131213213
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında Temel Sanat ve Estetik Bilgisi5154111451
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında Kariyer Planlama4434344335
Gastronomi ve Medya 2122212112
Yiyecek İçecek İşletmeciliği4115441442
Türk Dili II5111114345
Academic English II*4434424322
İşletme Matematiği5333323234
           
2. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10
Eğitime Giriş55       5
Temel Yemek Pişirme4133213235
Menü Planlama5155131314
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü1111111331
Gıda Hijyeni ve Güvenliği5154155513
Muğla, Turizm ve Gastronomi3132215143
İçecek Teknolojisi5154115131
Gıda Coğrafyası 2122235111
Catering1113415455
Sıcak Mutfak Uygulamaları5155145551
Human Resources Management5154535452
Academic English III*5545555544
           
2. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10
Eğitim Psikolojisi3332233423
Mutfak Yönetimi5551125155
Gıda Teknolojisi4154135443
Meslek Stajı I (30 İş günü)5155551555
Protokol ve Görgü Kuralları5155555455
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ergonomi1111111122
Soğuk Mutfak Uygulamaları5155154455
Yöresel Mutfak Uygulamaları3345154123
Baharat ve Kahve Kültürü1141445144
Gastronomi Turizmi5154111411
Communication and Customer Relation in Food and Beverage Businesses5123452242
Tourism Marketing5152535432
Academic English IV*4341111214
           
3. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10
Öğretim İlke ve Yöntemleri 5   5   5
Özel Öğretim Yöntemleri5555555555
Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları5155154455
Gıda Kontrolü ve Mevzuatı5154155131
Tourism Geography of Turkey5144344223
Servis Teknikleri ve Uygulamaları5154131551
Yemek Sosyolojisi21214141 1
Gıda Katkı Maddeleri3132222244
Fermented Food Products3131352223
Turkish Culinary Culture and Practices5155154455
Sustainable Tourism 5144535534
Tourism Economics5125512333
Tourism Policy and Planning5155511531
Russian I*1122222222
Vocational English I5533235333
German I*2222222222
French I*1111111111
İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik1111111541
           
3. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme 3       1
Öğretim Teknolojileri5555555555
Araştırma Yöntemleri5154443555
Mesleki Staj (30 gün)5155554555
Dünya Mutfakları Uygulamaları I4443335345
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında Deneysel ve Duyusal Analiz5155144155
Gastronomide Akımlar ve Güncel Sorunlar5152222255
Tüketici Davranışları 5143422154
Toplu Gıda Üretimi3111311411
İtalyan Mutfağı3141231122
Sosyal Sorumluluk Projesi1111111121
Vejetaryen Mutfak 5155154455
Management and Organization5132514343
Enterpreneurship5144325433
Russian II*1133222232
Vocational English II*111111111 
German II*5543523234
French II*5525524554
           
4. Yıl - 1. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10
Sınıf Yönetimi3455535344
Rehberlik ve Özel Eğitim5554441422
Graduation Project I5555555555
Ürün Geliştirme5143552233
Dünya Mutfakları Uygulamaları II4443335345
Osmanlı Mutfağı5243445244
Füzyon Mutfak4244444444
Süsleme Teknikleri5154111451
Bar Uygulamaları ve Miksoloji4353455352
Proje Hazırlama ve Yönetimi 5555555555
Ülkeler ve Kültürleri5141555145
Rekreasyon5133512535
Strategic Management5433535   
E-Commerce in Tourism5533224225
Guest Relations Management5143512432
World Tourism Geography5151544444
Russian III*2333333333
German III*1111111111
French III*1111111111
Vocational English III*1111111111
           
4. Yıl - 2. Dönem
Ders AdıPy1Py2Py3Py4Py5Py6Py7Py8Py9Py10
Öğretmenlik Uygulaması5555555555
Unlu Mamuller ve Tatlılar5155144455
Graduation Project II5555555555
Ziyafet ve Etkinlik Yönetimi5154111541
Quality Management in Food and Beverage Businesses51443434 4
Food and Mythology1153111155
Gastronomy Guidance5555551154
Beslenme Antropolojisi5121224245
Mutfak Sanatlarında Yaratıcılık4133333333
Lezzet Uzmanlığı5252525255
Moleküler Mutfak5152355555
İleri Pastacılık ve Çikolata Üretimi5155144455
Deniz Mahsulleri Uygulamaları5122555255
Uzak Doğu Mutfağı5151525125
New Trends in Food and Beverage Businesses5154513331
Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı5153111454
Russian IV*          
German IV*4533534244
French IV*3523324333
Vocational English IV*2222221211
           
 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 48000 Kötekli/Muğla | Tel: + 90 (252) 211-1000 | Fax: + 90 (252) 223-9280
Copyright © 2013 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Yukarı Çık