Kazanılan Derece
Programdan mezun olanlara Ön Lisans Diploması ve Eczane Hizmetleri Teknikeri unvanını verilir.
Kabul Koşulları
T.C. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilir. Programa TYT puan türü ile öğrenci alınmaktadır.
Yeterlilik Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarıyla tamamlamış olması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekir. Bu programda 30 iş günü staj zorunluluğu bulunmaktadır.
Önceki Öğrenim
Daha önce başka bir Yüksek Öğretim Kurumunda öğrenim görmüş olan öğrencilerin Önceki Öğrenimi, Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" ile "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde tanınmaktadır. Yükseköğretim programlarının tamamında yer alan Yabancı Dil Dersleri için her akademik dönem başında Muafiyet Sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.
Tarihçe
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Eczane Hizmetleri Programı, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı, Güz Yarıyılında 40 kişilik öğrenci kontenjanıyla eğitim-öğretime başlayacaktır.
Program Profili
Eczane Hizmetleri programının amacı; kamu kurum ve kuruluşlarına ve ilaç endüstrisine nitelikli personel sağlamak, etkin ve verimli bir iletişim/etkileşim ortamı yaratmak, halkın sağlık okuryazarlığını artırmak, kurum kimliği faaliyetleri, kurum imajı, kurum kültürü, kurum içi ve kurum dışı faaliyetlerin etkin yönetimini gerçekleştirmek, elde edilen bilgileri teorik ve uygulamalı eğitimle pekiştirerek sektörün ihtiyaç duyduğu Uluslararası meslek standartlarına uygun ve nitelikli insan gücü olarak çalışma hayatına kazandırmaktır.
Program Yeterlilikleri
1- |
Eczane teknikerliği mesleğinin görev ve yetki sorumluluklarıyla mesleki etik ilkelerini bilmek ve uygulamak |
2- |
Eczane Hizmetlerinde sahip olduğu temel bilgi ve becerilerini Sağlık Hizmetleri alanında etkin olarak uygulamak |
3- |
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak |
4- |
Alanıyla ilgili uygulamalar için güncel bilgi elde edebileceği kitapları, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme ve mesleki bilgilerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmek |
5- |
Sağlık hizmetinin verilme sürecinde ortaya çıkan sorunlara karşı edinmiş olduğu temel ve uygulamalı bilimlerle ilgili bilgileri birleştirerek, analitik düşünce ve problem çözme becerisi ile farklı çözümler getirebilmek |
6- |
Eczane Hizmetleri ile ilgili yeni teknolojileri takip edip değerlendirebilmek |
7- |
Alanıyla ilgili temel mesleki yasal mevzuatı kavramak |
8- |
Sağlık hizmetinin eksiksiz verilebilmesi için birim içi ve birimler arası koordinasyonda aktif olarak görev almak |
9- |
Alanı ile ilgili olan çalışmaları takip edip bu alanla ilgili olan gruplarla ortak çalışmalar yapabilmek |
10- |
Verilen görev ve sorumluluklarını yönlendirilmeye ihtiyaç duymadan yerine getirebilmek |
11- |
Biyolojik sistemlerin normal ve patolojik durumlardaki işleyişine yönelik kavramları tanıyabilmek |
12- |
Kaliteli sağlık hizmeti verme felsefesini benimsemek |
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Öğrenciler tüm derslerden bir ara sınav ve bir de yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan
seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yılsonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir
Mezuniyet Koşulları
Mezun olabilmek için programda belirtilen derslerin ve 30 günlük stajın başarıyla tamamlanması gerekmektedir. Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) başarıyla tamamlayarak 4,00 üzerinden en az 2,00 ağırlıklı not ortalamasını elde etmek gerekmektedir
Mezun İstihdamı
Eczane Hizmetleri programından mezun olan öğrenciler; kamu sektöründeki eczaneler ve serbest eczanelerde, hastanelerde, çeşitli sağlık kurumlarında, ilaç firmalarında, ilaç depolarında, sanayi sektöründe, hizmet sektörünün çeşitli alanlarında eczane teknikeri olarak çalışabilirler.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Programı başarı ile bitirenler programla ilişkili olan Biyokimya ile Kimya temel alanının çeşitli lisans programlarında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre eğitim alma imkânı bulunmaktadır.
Eğitim Türü
Doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç depolarında çalışmak üzere yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.
Bu ana amaç doğrultusunda sağlık hizmeti veren eczanelerin ve ilaç sektörünün ihtiyaç duyduğu yardımcı sağlık personelini;
- Bilimsel bir ortamda eğitmek,
- Gerekli bilgi ve donanıma sahip, mesleki becerileri kazanmış olan elemanlar olarak yetiştirmek,
- Bir yandan gençlerimize eğitim ve iş olanağı üretilirken, diğer yandan daha kaliteli, daha bilimsel ve daha iyi koşullarda yetişmiş elemanlarla tedavi sürecinde ilacın doğru tüketimine yardımcı olunması amaçlanmaktadır.
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Esra Dibek
Bölüm AKTS Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Esra Dibek
Ders Planı
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ATB1801
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
BİY1805
|
GENEL BİYOLOJİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
ECH1011
|
ECZANE HİZMETLERİNE GİRİŞ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
ECH1013
|
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE TEKNİKLERİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
KİM1805
|
GENEL KİMYA
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
SGP 1813
|
TIBBİ TERMİNOLOJİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
SGP 1831
|
FİZYOLOJİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TDB1801
|
TÜRK DİLİ-I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1801
|
İNGİLİZCE-I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1803
|
ALMANCA-I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1805
|
FRANSIZCA-I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
İSG1803
|
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ATB1802
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
BİP1824
|
BİLGİ VE İLTİŞİM TEKNOLOJİLERİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ECH 1502
|
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ECH 1504
|
TIBBİ MALZEMELER
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ECH 1506
|
HASTANE ECZANESİ TEKNİKERLİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ECH 1508
|
TIBBİ BİTKİSEL ÜRÜNLER
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ECH 1510
|
ECZANE HİZMETLERİNDE TEMEL HESAPLAMALAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ECH1000
|
MESLEKİ STAJ (30 İŞ GÜNÜ)
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
8
|
|
ECH1004
|
ECZACILIK MEVZUATI VE MESLEK ETİĞİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ECH1008
|
TEMEL BİYOKİMYA
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
KİM1814
|
ORGANİK KİMYA
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
SGP1830
|
ANATOMİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TDB1802
|
TÜRK DİLİ-II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1802
|
İNGİLİZCE-II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1804
|
ALMANCA-II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1806
|
FRANSIZCA-II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ECH 2001
|
KOZMETİK, DOĞAL VE İLAÇ DIŞI ÜRÜNLER
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ECH 2003
|
İLAÇ ŞEKİLLERİ VE TEKNOLOJİSİ I
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ECH 2007
|
İLAÇ KİMYASI
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ECH 2009
|
FARMAKOLOJİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ECH 2011
|
GENEL MİKROBİYOLOJİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ECH 2501
|
ECZANE İŞLETİMİ VE STOK YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ECH 2503
|
TOKSİKOLOJİ VE İLAÇ ZEHİRLENME BİLGİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ECH 2505
|
İLAÇ ARAŞTIRMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ECH 2507
|
TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ECH 2509
|
HİJYEN, STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON YÖNTEMLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ECH2005
|
LABORATUVAR UYGULAMALARI I
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
3
|
|
PZR2911
|
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TAB 2513
|
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB2935
|
MESLEKİ İNGİLİZCE I
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ECH 2502
|
AKILCI İLAÇ KULLANIMI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ECH 2504
|
PRATİK İLAÇ BİLGİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ECH 2506
|
BİYOTEKNOLOJİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ECH 2508
|
ECZANE HİZMETLERİNDE İLAÇ BİLGİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
ECH2004
|
İLAÇ ŞEKİLLERİ VE TEKNOLOJİSİ II
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ECH2006
|
LABORATUVAR UYGULAMALARI II
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
3
|
|
ECH2010
|
TIBBİ MİKROBİYOLOJİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
ECH2012
|
MESLEKİ SEMİNER
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
MUH 2904
|
MUHASEBE
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
SGP 2802
|
İLK YARDIM
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
SGP 2810
|
HASTALIK BİLGİSİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
SGP 2904
|
HALK SAĞLIĞI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
SGP 2916
|
TÜRKİYE'DEKİ SAĞLIK SİSTEMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB 2936
|
MESLEKİ İNGİLİZCE II
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
İSP 2914
|
GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
|
Değerlendirme Anketleri
Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
GENEL BİYOLOJİ | 1 | 3 | 3 | 1 | 4 | 1 | 1 | 5 | 5 | 2 | 4 | 4 |
ECZANE HİZMETLERİNE GİRİŞ | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 |
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE TEKNİKLERİ | 1 | 3 | 5 | 1 | 5 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 |
GENEL KİMYA | 1 | 2 | 2 | 1 | 5 | 1 | 1 | 5 | 4 | 1 | 3 | 4 |
TIBBİ TERMİNOLOJİ | 2 | 3 | 5 | 4 | 5 | 2 | 2 | 1 | 2 | 3 | 5 | 5 |
FİZYOLOJİ | 1 | 2 | 3 | 1 | 5 | 1 | 1 | 5 | 5 | 2 | 4 | 4 |
TÜRK DİLİ-I | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
İNGİLİZCE-I | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
ALMANCA-I | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
FRANSIZCA-I | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | 2 | 4 | 4 | 1 | 3 | 1 | 3 | 4 | 2 | 3 | 2 | 4 |
| | | | | | | | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -II | 2 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
BİLGİ VE İLTİŞİM TEKNOLOJİLERİ | 2 | 2 | 1 | 2 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ | 2 | 2 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | 2 | 4 | 5 | 1 | 4 |
TIBBİ MALZEMELER | 2 | 4 | 2 | 1 | 3 | 4 | 1 | 3 | 1 | 1 | 2 | 4 |
HASTANE ECZANESİ TEKNİKERLİĞİ | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 2 | 5 |
TIBBİ BİTKİSEL ÜRÜNLER | 2 | 5 | 2 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | | 4 | 4 | 5 |
ECZANE HİZMETLERİNDE TEMEL HESAPLAMALAR | 2 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 1 | 1 | 3 | 5 | 1 | 5 |
MESLEKİ STAJ (30 İŞ GÜNÜ) | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ECZACILIK MEVZUATI VE MESLEK ETİĞİ | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 1 | 5 | 4 | 2 | 5 |
TEMEL BİYOKİMYA | 1 | 3 | 3 | 1 | 4 | 1 | 1 | 5 | 5 | 2 | 4 | 4 |
ORGANİK KİMYA | 1 | 2 | 2 | 1 | 5 | 1 | 1 | 5 | 4 | 1 | 3 | 4 |
ANATOMİ | 1 | 5 | 3 | 1 | 2 | 1 | 1 | 3 | 2 | 2 | 5 | 1 |
TÜRK DİLİ-II | 4 | 4 | 4 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
İNGİLİZCE-II | | | | | | | | | | | | |
ALMANCA-II | | | | | | | | | | | | |
FRANSIZCA-II | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 |
KOZMETİK, DOĞAL VE İLAÇ DIŞI ÜRÜNLER | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 5 |
İLAÇ ŞEKİLLERİ VE TEKNOLOJİSİ I | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 |
İLAÇ KİMYASI | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 1 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 |
FARMAKOLOJİ | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 1 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 |
GENEL MİKROBİYOLOJİ | 1 | 3 | 5 | 1 | 5 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 |
ECZANE İŞLETİMİ VE STOK YÖNETİMİ | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 2 | 4 | 5 | 5 | 1 | 5 |
TOKSİKOLOJİ VE İLAÇ ZEHİRLENME BİLGİSİ | 3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 5 |
İLAÇ ARAŞTIRMALARI | 1 | 2 | 1 | 2 | 3 | 5 | 1 | 5 | 5 | 1 | 4 | 5 |
TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK | 1 | 3 | 5 | 1 | 5 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 |
HİJYEN, STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON YÖNTEMLERİ | 1 | 5 | 2 | 2 | 4 | 3 | 1 | 4 | 3 | 2 | 4 | 4 |
LABORATUVAR UYGULAMALARI I | 4 | 5 | 3 | 4 | 5 | 5 | 1 | 5 | 5 | 5 | 2 | 5 |
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ YÖNETİMİ | 4 | 3 | 3 | 5 | 2 | 1 | 1 | 2 | 2 | 4 | 1 | 3 |
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 1 | 1 | | 4 | 3 | 5 | 3 |
MESLEKİ İNGİLİZCE I | 3 | 2 | 4 | 5 | 3 | 5 | 1 | 1 | 2 | 5 | 1 | 3 |
| | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 |
AKILCI İLAÇ KULLANIMI | 2 | 3 | 4 | 4 | 5 | 4 | 1 | 3 | 4 | 1 | 5 | 5 |
PRATİK İLAÇ BİLGİSİ | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 |
BİYOTEKNOLOJİ | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ECZANE HİZMETLERİNDE İLAÇ BİLGİSİ | 1 | 5 | 3 | 3 | 5 | 4 | 1 | 3 | 3 | 3 | 5 | 4 |
İLAÇ ŞEKİLLERİ VE TEKNOLOJİSİ II | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 |
LABORATUVAR UYGULAMALARI II | 5 | 5 | 3 | 4 | 5 | 3 | 1 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 |
TIBBİ MİKROBİYOLOJİ | 1 | 3 | 5 | 1 | 5 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 |
MESLEKİ SEMİNER | 2 | 2 | 1 | 5 | 5 | 5 | 1 | 2 | 4 | 4 | 1 | 5 |
MUHASEBE | 1 | 1 | 1 | 1 | 4 | 1 | 1 | 3 | 1 | 4 | 1 | 1 |
İLK YARDIM | 1 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 5 |
HASTALIK BİLGİSİ | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 2 | 1 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 |
HALK SAĞLIĞI | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 |
TÜRKİYE'DEKİ SAĞLIK SİSTEMİ | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 | 1 | 5 |
MESLEKİ İNGİLİZCE II | 3 | 2 | 4 | 5 | 3 | 5 | 1 | 1 | 2 | 5 | 1 | 3 |
GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA | 3 | 2 | 4 | 4 | 1 | 3 | 1 | 2 | 1 | 5 | 1 | 4 |
| | | | | | | | | | | | |
|
|