Kazanılan Derece
Konaklama, yeme içme, ulaştırma hizmetinin verildiği bütün turizm işletmelerinde (otel, yiyecek içecek işletmeleri, kruvaziyer gemiler, yatlar, faaliyet alanı ziyafet, kongre ve fuar organizasyonu olan işletmeleri, ulaştırma işletmeleri), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri ve Belediyelerde turizmci olarak alt ve orta düzey yönetim kademelerinde istihdam edilmeleri mümkündür.
Kabul Koşulları
Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan http://oidb.mu.edu.tr/ sayfasını inceleyebilirsiniz.
Yeterlilik Koşulları
Öğrencinin bu programının tüm derslerini başarmış olması, diğer yükümlülüklerini yerine getirmiş olması ve en az 120 AKTS kredisi ve 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalaması sağlanmış olması ve F1 ve F2 notunun bulunmaması gerekmektedir. Bir öğrencinin mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve başarısız dersi olmaması gerekir.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği
Önceki Öğrenim
ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile önlisans programlarından mezun olan adaylar, mezun oldukları alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına yerleştirilebilmektedir. Lisans programlarına dikey geçişle kayıt yaptıracak adayların, önlisans eğitimleri sırasında alıp başarmış oldukları eşdeğer kabul edilen derslere ait notlar, Not Durum Belgesine, Genel Not Ortalamasına katılmaksızın aynen aktarılmakta ve bu derslerin kredilerine göre programdan alınması gereken dersler belirlenmektedir.
“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında; Üniversite Senatosunun belirlediği esaslar doğrultusunda ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavı puanıyla yatay geçiş, diğer yükseköğretim kurumlarından Üniversitemizin eşdeğer programlarına kurumlararası yatay geçiş, Üniversitenin eşdeğer düzeydeki programlarına ise kurum içi yatay geçiş ile öğrenci kabulü yapılmaktadır.
Tarihçe
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı bağlı bulunduğu Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulunun da açılış tarihi olan 2006 yıllından itibaren faal durumdadır.
Programlarımızın her biri için ön lisans öğretim süresi 2 yıldır.
Öğretim dili Türkçe’ dir.
Program Profili
Turizm İşletmeciliği Programı değişen iş dünyasının pratik ve teorik bilgileriyle öğrencileri, özellikle turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye personel olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadı.
Program Yeterlilikleri
1- |
İşletmecilik ve işletme biliminin temel konuları, süreçleri ve fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olmak |
2- |
Turizm sektörü ile ilgili temel konular, süreçler, fonksiyonlar hakkında bilgi sahibi olmak |
3- |
Temel konaklama işletmeciliği ile ilgili temel terimleri bilme ve kullanma yeterliliğine sahip olmak |
4- |
Konaklama işletmeciliği ile ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilme |
5- |
İletişim gücü yüksek akıllı çözümlerle müşterilere verimli kaliteli hizmet üretme |
6- |
Turizm endüstrisi ile ilgili mesleki konulara hakim olma, yorum yapma, tartışma yapma yeteneğine sahip olabilmek |
7- |
Konaklama işletmeciliğinde kullanılan araç gereçleri etkin bir biçimde kullanabilme |
8- |
Konaklama işletmeciliği ile ilgili genel ve mesleki yabancı dil bilgisine sahip olabilme |
9- |
Konaklama işletmelerinde yönetsel ve operasyonel süreçlerde kriz yönetimi ve sorun çözümü yapabilme |
10- |
Konaklama işletmeciliğinde meslek etiği ve turizm mevzuatı hakkında temel kavramları bilme |
11- |
Turizm işletmelerinde çevre yönetimi ve güvenliğine hakim olma, çalışanların sosyal sorumluluk, güvenlik ve sağlığı konularıyla ilgili bilgi sahibi olma |
12- |
Konaklama işletmelerinin işleyişi sürecinehakim olma, bu alanlarda kullanılan belgeleri tanıma ve takip etme |
13- |
Turizm endüstrisi ile ilgili güncel gelişmeler ve yeniliklerle ilgili yorum yapabilme, tartışma ve sürdürülebilir bir turizm anlayışına sahip olma |
14- |
Konaklama işletmeciliği ile ilgili mesleki becerilere sahip olma, girişimci bir anlayışla hayat boyu öğrenme ve kendini geliştirme bilincine sahip olma |
15- |
Çalıştığı işletmelerde konaklama işletmeciliğinin ihtiyaç duyacağı kalifiye iş gücünü yetiştirebilme |
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği"ne göre belirlenir.
Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve başarısız dersi olmaması gerekir.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği
Mezun İstihdamı
Mezun olan öğrenciler, otellerde, yiyecek-içecek işletmelerinde, seyahat endüstrisi alanında, konferans ve kongre merkezlerinde, seyahat gemilerinde kalifiye personel olarak çalışma fırsatı yakalamaktadırlar.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Üniversitelerde kayıtlı öğrenciler, en erken birinci dönemin sonunda programa yatay geçiş yapabilirler ve kendilerine aynı içerikte ve başarılı olmak koşuluyla almış oldukları dersler için muafiyet tanınabilir.
Ayrıca programı başarı ile bitiren öğrencilerimiz, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavından başarılı olmaları koşuluyla alanlarıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Eğitim Türü
Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programının amacı turizm sektöründe ihtiyaç duyulan ara insan gücü ihtiyacının karşılanması için uygulamaya konulan bu programda, öğrencilere servis, kat hizmetleri, mutfak, ön büro ve insan ilişkileri konularında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanır.
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Levent KARADAĞ
Bölüm AKTS Koordinatörü
Öğr.Gör. Yasemin AKGÖL
Ders Planı
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
TDB1801
|
TÜRK DİLİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ1005
|
GENEL TURİZM
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ1011
|
ÖN BÜRO UYGULAMALARI
|
Zorunlu
|
2
|
1
|
3
|
|
TOİ1013
|
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ
|
Zorunlu
|
2
|
1
|
3
|
|
TOİ1015
|
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I
|
Zorunlu
|
3
|
2
|
5
|
|
TOİ1017
|
OTEL İŞLETMECİLİĞİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ1503
|
MESLEKİ MATEMATİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1505
|
TURİZİMDE DİJİTAL OKUR-YAZARLIK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1507
|
GENEL MUHASEBE
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1509
|
KARİYER PLANLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB1801
|
İNGİLİZCE I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1803
|
ALMANCA I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1805
|
FRANSIZCA I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1921
|
MESLEKİ YABANCI DİL I(İngilizce)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB1923
|
MESLEKİ YABANCI DİL I(Almanca)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB1925
|
MESLEKİ YABANCI DİL I (RUSÇA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
İŞY1837
|
İŞLETME YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
AŞÇ1902
|
TEMEL MUTFAK BİLGİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
AŞÇ1904
|
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
BİP1824
|
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TDB1802
|
TÜRK DİLİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ1012
|
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II
|
Zorunlu
|
3
|
2
|
5
|
|
TOİ1014
|
ÖN BÜRO YÖNETİMİ
|
Zorunlu
|
2
|
1
|
4
|
|
TOİ1022
|
MESLEK STAJI (40 İŞ GÜNÜ)
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
8
|
|
TOİ1508
|
KAT HİZMETLERİ UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
1
|
3
|
|
YDB1802
|
İNGİLİZCE II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1804
|
ALMANCA II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1806
|
FRANSIZCA II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1922
|
MESLEKİ YABANCI DİL II (İNGİLİZCE)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB1924
|
MESLEKİ YABANCI DİL II(Almanca)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB1926
|
MESLEKİ YABANCI DİL II (RUSÇA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ATB2801
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ATBY2801
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
PZR2829
|
TURİZM PAZARLAMASI
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
TOİ2013
|
TURİZM EKONOMİSİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2513
|
TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2515
|
TURİZM VE ÇEVRE
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2517
|
TURİZM MESLEK ETİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2519
|
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2521
|
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2523
|
TURİZM İŞLETMELERİNDE GELİR YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2525
|
KONAKLAMA İŞL. MUHASEBESİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2527
|
TURİZM İŞL. MERKEZİ REZERVASYON SİSTEMLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
6
|
|
TOİ2529
|
ÖN BÜRO PAKET PROGRAM UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
6
|
|
TOİ2533
|
MİSAFİR İLİŞKİLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2535
|
TURİZM SOSYOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2537
|
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2539
|
KIRSAL TURİZM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2541
|
EKO TURİZM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2543
|
TURİZMDE ÇAĞDAŞ SEÇME KONULAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2545
|
HİJYEN VE SANİTASYON
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2547
|
TURİZMDE EĞLENCE YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2551
|
MENÜ PLANLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
1
|
3
|
|
YDB2921
|
MESLEKİ YABANCI DİL III (İNGİLİZCE)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB2923
|
MESLEKİ YABANCI DİL III (ALMANCA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB2925
|
MESLEKİ YABANCI DİL III (RUSÇA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ATB2802
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ATBY2802
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ORD0020
|
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI
|
Seçmeli
|
1
|
2
|
4
|
|
TOİ2018
|
TUR OPE. VE SEYAHAT ACENTACILIĞI
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
TOİ2020
|
GİRİŞİMCİLİK
|
Zorunlu
|
2
|
1
|
3
|
|
TOİ2022
|
İLETİŞİM
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2520
|
TURİZM İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2522
|
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2524
|
BARDA İÇECEK HAZIRLAMA VE SERVİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
2
|
6
|
|
TOİ2526
|
DÜNYA TURİZM COĞRAFYASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2528
|
ÖN BÜRO PAKET PROGRAM UYGULAMALARI II
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
6
|
|
TOİ2532
|
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2534
|
YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA
|
Seçmeli
|
2
|
1
|
3
|
|
TOİ2536
|
TURİZMDE ÜLKELER VE KÜLTÜRLER
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2538
|
KÜLTÜREL MİRAS TURİZMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2540
|
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE DENETİM VE LİDERLİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2542
|
KONAKLAMA VE TURİZM MEVZUATI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2544
|
TURİZM İŞLETMELERİNDE HALKLA İLİŞKİLER
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2548
|
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU
|
Seçmeli
|
2
|
1
|
3
|
|
TOİ2550
|
ÖZEL İLGİ TURİZMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2552
|
TURİZMDE KOBİ YÖNETİMİ VE İŞ GELİŞTİRME UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
YDB2922
|
MESLEKİ YABANCI DİL IV (İNGİLİZCE)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB2924
|
MESLEKİ YABANCI DİL IV (ALMANCA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB2926
|
MESLEKİ YABANCI DİL IV (RUSÇA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
|
Değerlendirme Anketleri
Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
TÜRK DİLİ I | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 4 | 3 | 2 | 2 | | | |
GENEL TURİZM | 3 | 2 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | 5 | | | | | |
ÖN BÜRO UYGULAMALARI | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | | | | |
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | |
OTEL İŞLETMECİLİĞİ | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | | | |
MESLEKİ MATEMATİK | | | 4 | | | | | 4 | | | | | | | |
TURİZİMDE DİJİTAL OKUR-YAZARLIK | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | | | |
GENEL MUHASEBE | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 3 | 3 | 2 | | | | | |
KARİYER PLANLAMA | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | | | |
İNGİLİZCE I | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | |
ALMANCA I | 4 | 5 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | | | |
FRANSIZCA I | 2 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 2 | 5 | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL I(İngilizce) | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL I(Almanca) | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL I (RUSÇA) | | | | | | | | | | | | | | | |
İŞLETME YÖNETİMİ | 5 | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
TEMEL MUTFAK BİLGİSİ | 3 | | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ | 3 | 3 | | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 2 | 4 | 4 | 5 | 4 | | | |
TÜRK DİLİ II | 1 | 1 | 2 | 4 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | | | |
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | | 3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | | | |
ÖN BÜRO YÖNETİMİ | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 | 5 |
MESLEK STAJI (40 İŞ GÜNÜ) | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | | | |
KAT HİZMETLERİ UYGULAMALARI | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | | | |
İNGİLİZCE II | 1 | 3 | 4 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 4 | | | | | |
ALMANCA II | | | | | | | | | | | | | | | |
FRANSIZCA II | 3 | 5 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | | | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL II(Almanca) | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | 1 | 5 | 1 | 1 |
MESLEKİ YABANCI DİL II (RUSÇA) | 1 | 1 | 3 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 1 | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | | | |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | | | | | | | | | | | | | | | |
TURİZM PAZARLAMASI | 5 | 4 | 2 | 2 | 2 | 5 | 1 | 2 | 3 | 2 | 1 | 3 | 4 | 3 | 3 |
TURİZM EKONOMİSİ | 4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | |
TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | | | |
TURİZM VE ÇEVRE | 2 | 5 | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 4 | 4 | 1 | | | |
TURİZM MESLEK ETİĞİ | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | |
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ | 4 | 2 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | | | |
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | 3 | 3 | 2 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | | | |
KONAKLAMA İŞL. MUHASEBESİ | 2 | 4 | 1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1 | 4 | 4 | 3 |
TURİZM İŞL. MERKEZİ REZERVASYON SİSTEMLERİ | 3 | 3 | 1 | 5 | 3 | 1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1 | 3 | 2 | 3 |
ÖN BÜRO PAKET PROGRAM UYGULAMALARI | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | | | |
MİSAFİR İLİŞKİLERİ | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | | | |
TURİZM SOSYOLOJİSİ | 1 | 5 | 4 | 2 | 1 | 2 | 2 | 1 | 2 | 2 | 5 | 2 | 5 | 2 | 5 |
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ YÖNETİMİ | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
KIRSAL TURİZM | 3 | 3 | 3 | 4 | 1 | 3 | 3 | 1 | 4 | 5 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
EKO TURİZM | 3 | 3 | 4 | 4 | 1 | 3 | 3 | 1 | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 2 |
TURİZMDE ÇAĞDAŞ SEÇME KONULAR | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 |
HİJYEN VE SANİTASYON | 4 | 3 | 4 | 4 | 1 | 3 | 3 | 1 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 2 | 2 |
TURİZMDE EĞLENCE YÖNETİMİ | 3 | 1 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
MENÜ PLANLAMA | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 2 | 3 | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL III (İNGİLİZCE) | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL III (ALMANCA) | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | 1 | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL III (RUSÇA) | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II | | | | | | | | | | | | | | | |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1 | 2 | 1 | 3 | | | |
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | 4 | 4 | 3 | 4 | 2 | 1 | 5 | 1 | 2 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
TUR OPE. VE SEYAHAT ACENTACILIĞI | | | | | | | | | | | | | | | |
GİRİŞİMCİLİK | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 1 | 1 | 4 |
İLETİŞİM | 5 | 5 | 5 | | | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | | | | | |
TURİZM İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | 5 | 5 | 4 | 2 | 1 | 3 | 5 | 2 | 4 | 2 | 2 | 3 | | | |
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ | 3 | 4 | 1 | 3 | 1 | 2 | 3 | 1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 |
BARDA İÇECEK HAZIRLAMA VE SERVİSİ | 2 | 5 | 5 | 2 | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 2 | 2 | 4 | 4 | 4 |
DÜNYA TURİZM COĞRAFYASI | | | | | | | | | | | | | | | |
ÖN BÜRO PAKET PROGRAM UYGULAMALARI II | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 |
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM | 1 | 5 | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 3 | 2 | 2 |
YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA | 4 | 2 | 1 | 1 | 2 | 2 | 5 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 4 | 5 | 2 |
TURİZMDE ÜLKELER VE KÜLTÜRLER | 1 | 4 | 1 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 1 | 2 | 2 | 1 | 3 | 3 | 3 |
KÜLTÜREL MİRAS TURİZMİ | 1 | 5 | 1 | 1 | 2 | 2 | 4 | 2 | 2 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 |
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE DENETİM VE LİDERLİK | 3 | 3 | 1 | 3 | 1 | 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 2 | 2 | 3 | 3 |
KONAKLAMA VE TURİZM MEVZUATI | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 |
TURİZM İŞLETMELERİNDE HALKLA İLİŞKİLER | 5 | 2 | 1 | 2 | 5 | 5 | 4 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 4 | 3 | 3 |
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU | 3 | 3 | 1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 |
ÖZEL İLGİ TURİZMİ | 2 | 5 | 1 | 1 | 1 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 5 |
TURİZMDE KOBİ YÖNETİMİ VE İŞ GELİŞTİRME UYGULAMALARI | 3 | 3 | 4 | 3 | 2 | 2 | 1 | 4 | 4 | 2 | 1 | 3 | 4 | 2 | 2 |
MESLEKİ YABANCI DİL IV (İNGİLİZCE) | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 |
MESLEKİ YABANCI DİL IV (ALMANCA) | | | | | | | | | | | | | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL IV (RUSÇA) | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
|