Kazanılan Derece
Konaklama, yeme içme, ulaştırma hizmetinin verildiği bütün turizm işletmelerinde (otel, yiyecek içecek işletmeleri, kruvaziyer gemiler, yatlar, faaliyet alanı ziyafet, kongre ve fuar organizasyonu olan işletmeleri, ulaştırma işletmeleri), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri ve Belediyelerde turizmci olarak alt ve orta düzey yönetim kademelerinde istihdam edilmeleri mümkündür.
Kabul Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve ÖSYM’nin uyguladığı merkezi sınavın ilgili alanından yeterli puanı almış olması gerekmektedir. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan http://oidb.mu.edu.tr/ sayfasını inceleyebilirsiniz.
Yeterlilik Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, bununla birlikte mevcut uygulamadaki zorunlu 30 iş günü staj uygulamasını başarı ile tamamlamak gerekmektedir.
Önceki Öğrenim
“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal / Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
Tarihçe
Bölümümüz 1999-2000 Eğitim Öğretim Yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü adıyla faaliyete başlamış, 2011-2012 Eğitim Öğretim döneminde şimdiki adıyla faaliyetini sürdürmeye devam etmektedir. Bölüm, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile normal öğretim olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.
Program Profili
Turizm sektörü, ulaşım, konaklama, eğlence, kongre, spor disiplinlerini içine alan ve gelişmekte olan ülkelerde en hızlı büyüyen sektörlerden biridir. Bu sektör ve hizmet endüstrisi döviz gelirinin, yeni iş sahalarının ve ekonomik büyümenin temel kaynağıdır. Otelcilik, turizm sektörü içinde bir hizmet endüstrisidir. Bu endüstri, yerli ve yabancı konuk ve turistlerin, tarihsel ve kültürel inceleme amacıyla ya da spor yapmak, eğlenmek için düzenledikleri gezi ve konaklama, yemek yeme etkinliklerini kapsar. Programımız turizm alanında projeleri üretecek ve pratiğe geçirecek ara eleman ve yönetici adayı yetiştirmekte ve onları turizmin temel taşları olabilecek düzeye çıkarmayı amaçlamaktadır.
Program Yeterlilikleri
1- |
Turizm sektörü hakkında genel bilgilere ve bu temel bilgileri çalışma hayatında kullanma becerisine sahiptir. |
2- |
Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde (en az Turizm ve Otel İşletmeciliği alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek kadar) yabancı dil bilgisine sahiptir. |
3- |
Turizm ve otelciliğe yönelik temel hizmet becerilerine sahiptir. |
4- |
Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır ve kullanır. |
5- |
Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgilere sahibidir. |
6- |
Örgüt/Kurum, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır. |
7- |
Temel düzeyde bilgisayar yazılımları ve iletişim teknolojilerini kullanabilir. |
8- |
Turizm olaylarının swot analizini yapabilmesine yönelik örnek olaylar, araştırma, avantajlar, fırsatlar, dezavantajları bulma ve çözme becerisine sahiptir. |
9- |
Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir. |
10- |
Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir. |
11- |
Değişime ve yeniliğe açıktır. |
12- |
Mesleki özgüven becerisine sahiptir. |
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Her öğrenci derslere, uygulamalara, laboratuvar, proje, seminer, atölye, dönem içi çalışmaları, mezuniyet projelerine katılmak zorundadır. Teorik derslerin en az % 70 ve uygulamalı ve laboratuvar çalışmalarının ise en az % 80 katılmayan öğrencilerin o derslerden final sınavlarına girmelerine izin verilmez. Öğrenciler teorik derslerde devam koşulunu yerine getirene kadar ilgili dersi tekrar etmek zorundadır. Sınavlar genellikle yazılı olarak yapılır. Ancak, öğretim elemanı sözlü sınav yapılmasına da karar verebilir. Derslerin içeriğine göre, bilgi formu üzerinde belirtilmek şartıyla öğrenciler proje çalışmasına da yönlendirilebilir. Derslerin sınavları dersi veren öğretim elemanları tarafından yapılmaktadır. Mazeret sınavları mazereti olan öğrencilere ara sınav bitiş tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili yönetim kurulu onayı ile yapılabilir.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve zorunlu stajı başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Mezun İstihdamı
Mezun olan öğrencilerimiz, otel, motel, tatil köyü, seyahat acentesi, gibi konaklama işletmelerinde restaurant, bar, eğlence merkezleri gibi yiyecek-içecek işletmelerinde, seyahat acentesi, tur operatörü gibi seyahat işletmelerinde değişik pozisyonlarda görev alabilirler. Ayrıca özel sektör kuruluşları haricinde Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev alabilmektedirler. Yabancı dil ve yeterli meslek bilgisine sahip olan mezun öğrenciler, hızla gelişen ve globalleşen sektörde yurt dışında da çalışma olanağı bulmaktadır.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Dikey Geçiş sınavından geçerli not almaları koşuluyla Lisans programlarında öğrenim görebilirler.
Eğitim Türü
Tam Zamanlı 1. Öğretim
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Hilal GÜL
Bölüm AKTS Koordinatörü
Öğr.Gör. Hilal GÜL
Ders Planı
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
TDB1801
|
TÜRK DİLİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TDBY1801
|
TÜRK DİLİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ1005
|
GENEL TURİZM
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ1011
|
ÖN BÜRO UYGULAMALARI
|
Zorunlu
|
2
|
1
|
3
|
|
TOİ1013
|
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ
|
Zorunlu
|
2
|
1
|
3
|
|
TOİ1015
|
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I
|
Zorunlu
|
3
|
2
|
5
|
|
TOİ1017
|
OTEL İŞLETMECİLİĞİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ1019
|
MESLEKİ YABANCI DİL I (İngilizce)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1021
|
MESLEKİ YABANCI DİL I (Almanca)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1023
|
MESLEKİ YABANCI DİL I (Rusça)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1503
|
MESLEKİ MATEMATİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1505
|
TURİZMDE DİJİTAL OKUR-YAZARLIK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1507
|
GENEL MUHASEBE
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1509
|
KARİYER PLANLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
YDB1801
|
İNGİLİZCE I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1803
|
ALMANCA I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1805
|
FRANSIZCA I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
İSG1901
|
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
İŞY1837
|
İŞLETME YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
AŞÇ1902
|
TEMEL MUTFAK BİLGİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
AŞÇ1904
|
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
BİP1824
|
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TDB1802
|
TÜRK DİLİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TDBY1802
|
TÜRK DİLİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TOİ1012
|
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II
|
Zorunlu
|
3
|
2
|
5
|
|
TOİ1014
|
ÖN BÜRO YÖNETİMİ
|
Zorunlu
|
2
|
1
|
4
|
|
TOİ1016
|
MESLEKİ YABANCI DİL II (İNGİLİZCE)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1018
|
MESLEKİ YABANCI DİL II (ALMANCA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1020
|
MESLEKİ YABANCI DİL II (RUSÇA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ1022
|
MESLEK STAJI (40 İŞGÜNÜ)
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
8
|
|
TOİ1508
|
KAT HİZMETLERİ UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
1
|
3
|
|
YDB1802
|
İNGİLİZCE II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1804
|
ALMANCA II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1806
|
FRANSIZCA II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ATB2801
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ATBY2801
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
2
|
|
PZR2829
|
TURİZM PAZARLAMASI
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
TOİ2013
|
TURİZM EKONOMİSİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2015
|
MESLEKİ YABANCI DİL III (İNGİLİZCE)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2017
|
MESLEKİ YABANCI DİL III (ALMANCA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2019
|
MESLEKİ YABANCI DİL III (RUSÇA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2513
|
TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2515
|
TURİZM VE ÇEVRE
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2517
|
TURİZM MESLEK ETİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2519
|
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2521
|
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2523
|
TURİZM İŞLETMELERİNDE GELİR YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2525
|
KONAKLAMA İŞL. MUHASEBESİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2527
|
TURİZM İŞL. MERKEZİ REZERVASYON SİSTEMLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
6
|
|
TOİ2529
|
ÖN BÜRO PAKET PROGRAM UYGULAMALARI I
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
6
|
|
TOİ2531
|
YİYECEK-İÇECEK PAKET PROGRAM UYGULAMALARI I
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
6
|
|
TOİ2533
|
MİSAFİR İLİŞKİLERİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2535
|
TURİZM SOSYOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2537
|
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2539
|
KIRSAL TURİZM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2541
|
EKO TURİZM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2543
|
TURİZMDE ÇAĞDAŞ SEÇME KONULAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2545
|
HİJYEN VE SANİTASYON
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2547
|
TURİZMDE EĞLENCE YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2551
|
MENÜ PLANLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
1
|
3
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ATB2802
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ATBY2802
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ORD0040
|
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI
|
Seçmeli
|
1
|
2
|
4
|
|
ORD0090
|
TÜRK KÜLTÜRÜ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2012
|
MESLEKİ YABANCI DİL IV (İNGİLİZCE)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2014
|
MESLEKİ YABANCI DİL IV (ALMANCA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2016
|
MESLEKİ YABANCI DİL IV (RUSÇA)
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2018
|
TUR OPERATÖRLÜĞÜ VE SEYAHAT ACENTACILIĞI
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
4
|
|
TOİ2020
|
GİRİŞİMCİLİK
|
Zorunlu
|
2
|
1
|
3
|
|
TOİ2022
|
İLETİŞİM
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2520
|
TURİZM İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2522
|
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2524
|
BARDA İÇECEK HAZIRLAMA VE SERVİSİ
|
Seçmeli
|
3
|
2
|
6
|
|
TOİ2526
|
DÜNYA TURİZM COĞRAFYASI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2528
|
ÖN BÜRO PAKET PROGRAM UYGULAMALARI II
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
6
|
|
TOİ2530
|
YİYECEK-İÇECEK PAKET PROGRAM UYGULAMALARI II
|
Seçmeli
|
2
|
2
|
6
|
|
TOİ2532
|
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2534
|
YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA
|
Seçmeli
|
2
|
1
|
3
|
|
TOİ2536
|
TURİZMDE ÜLKELER VE KÜLTÜRLER
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2538
|
KÜLTÜREL MİRAS TURİZMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2540
|
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE DENETİM VE LİDERLİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2542
|
KONAKLAMA VE TURİZM MEVZUATI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2544
|
TURİZM İŞLETMELERİNDE HALKLA İLİŞKİLER
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2546
|
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
TOİ2548
|
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU
|
Seçmeli
|
2
|
1
|
3
|
|
TOİ2550
|
ÖZEL İLGİ TURİZMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
TOİ2552
|
TURİZMDE KOBİ YÖNETİMİ VE İŞ GELİŞTİRME UYGULAMALARI
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
|
Değerlendirme Anketleri
Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 |
TÜRK DİLİ I | 1 | 1 | 2 | 4 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 |
TÜRK DİLİ I | 1 | 1 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 1 | 1 | 4 | | |
GENEL TURİZM | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 |
ÖN BÜRO UYGULAMALARI | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 |
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 |
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
OTEL İŞLETMECİLİĞİ | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
MESLEKİ YABANCI DİL I (İngilizce) | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
MESLEKİ YABANCI DİL I (Almanca) | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 |
MESLEKİ YABANCI DİL I (Rusça) | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 |
MESLEKİ MATEMATİK | | | 4 | | | | | 4 | | | | |
TURİZMDE DİJİTAL OKUR-YAZARLIK | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 |
GENEL MUHASEBE | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 3 | 3 | 2 | | |
KARİYER PLANLAMA | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
İNGİLİZCE I | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 |
ALMANCA I | 4 | 5 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
FRANSIZCA I | 2 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 2 | 5 |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | 4 | 1 | 2 | 2 | 3 | 4 | 2 | 4 | 2 | 3 | 2 | 2 |
İŞLETME YÖNETİMİ | 5 | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 |
TEMEL MUTFAK BİLGİSİ | 3 | | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ | 3 | 3 | | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 2 | 4 | 4 | 5 | 4 |
TÜRK DİLİ II | 1 | 1 | 2 | 4 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 |
TÜRK DİLİ II | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 4 | 3 | 4 | 5 | 2 | 2 |
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
ÖN BÜRO YÖNETİMİ | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 |
MESLEKİ YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 |
MESLEKİ YABANCI DİL II (ALMANCA) | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 |
MESLEKİ YABANCI DİL II (RUSÇA) | 1 | 1 | 3 | 3 | 5 | 2 | 2 | 5 | 2 | 2 | 3 | 1 |
MESLEK STAJI (40 İŞGÜNÜ) | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 |
KAT HİZMETLERİ UYGULAMALARI | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
İNGİLİZCE II | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 |
ALMANCA II | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 |
FRANSIZCA II | 3 | 5 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | | |
| | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | | | | | | | | | | | | |
TURİZM PAZARLAMASI | 5 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
TURİZM EKONOMİSİ | 4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 |
MESLEKİ YABANCI DİL III (İNGİLİZCE) | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
MESLEKİ YABANCI DİL III (ALMANCA) | | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
MESLEKİ YABANCI DİL III (RUSÇA) | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 |
TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 5 | | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 |
TURİZM VE ÇEVRE | 2 | 5 | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 4 | 4 | 1 |
TURİZM MESLEK ETİĞİ | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ | 4 | 2 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 |
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | 3 | 3 | 2 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
TURİZM İŞLETMELERİNDE GELİR YÖNETİMİ | 2 | 4 | 1 | 2 | 4 | 1 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
KONAKLAMA İŞL. MUHASEBESİ | 2 | 4 | 1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1 |
TURİZM İŞL. MERKEZİ REZERVASYON SİSTEMLERİ | 3 | 3 | 1 | 5 | 3 | 1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1 |
ÖN BÜRO PAKET PROGRAM UYGULAMALARI I | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 |
YİYECEK-İÇECEK PAKET PROGRAM UYGULAMALARI I | 3 | 3 | 3 | 5 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 |
MİSAFİR İLİŞKİLERİ | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 |
TURİZM SOSYOLOJİSİ | | | | | | | | | | | | |
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
KIRSAL TURİZM | 3 | 3 | 3 | 4 | 1 | 3 | 3 | 1 | 4 | 5 | 2 | 2 |
EKO TURİZM | 3 | 3 | 4 | 4 | 1 | 3 | 3 | 1 | 5 | 3 | 2 | 3 |
TURİZMDE ÇAĞDAŞ SEÇME KONULAR | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
HİJYEN VE SANİTASYON | 4 | 3 | 4 | 4 | 1 | 3 | 3 | 1 | 4 | 3 | 3 | 3 |
TURİZMDE EĞLENCE YÖNETİMİ | 3 | 1 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
MENÜ PLANLAMA | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1 | 2 | 1 | 3 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1 | 2 | 1 | 3 |
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | 4 | 4 | 3 | 4 | 2 | 1 | 5 | 1 | 2 | 4 | 3 | |
TÜRK KÜLTÜRÜ | | | | | | | | | | | | |
MESLEKİ YABANCI DİL IV (İNGİLİZCE) | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
MESLEKİ YABANCI DİL IV (ALMANCA) | 1 | 2 | 5 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 5 |
MESLEKİ YABANCI DİL IV (RUSÇA) | 1 | 1 | 3 | 3 | 5 | 2 | 2 | 5 | 2 | 2 | 3 | 1 |
TUR OPERATÖRLÜĞÜ VE SEYAHAT ACENTACILIĞI | | | | | | | | | | | | |
GİRİŞİMCİLİK | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 |
İLETİŞİM | 5 | 5 | 5 | | | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | | |
TURİZM İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | 5 | 5 | 4 | 2 | 1 | 3 | 5 | 2 | 4 | 2 | 2 | 3 |
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ | 3 | 4 | 1 | 3 | 1 | 2 | 3 | 1 | 3 | 3 | 3 | 3 |
BARDA İÇECEK HAZIRLAMA VE SERVİSİ | 2 | 5 | 5 | 2 | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 2 | 2 |
DÜNYA TURİZM COĞRAFYASI | | | | | | | | | | | | |
ÖN BÜRO PAKET PROGRAM UYGULAMALARI II | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 |
YİYECEK-İÇECEK PAKET PROGRAM UYGULAMALARI II | 2 | 3 | 1 | 5 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | 1 | 2 |
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM | 1 | 5 | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 |
YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA | 4 | 2 | 1 | 1 | 2 | 2 | 5 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
TURİZMDE ÜLKELER VE KÜLTÜRLER | 1 | 4 | 1 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 1 | 2 | 2 | 1 |
KÜLTÜREL MİRAS TURİZMİ | 1 | 5 | 1 | 1 | 2 | 2 | 4 | 2 | 2 | 3 | 2 | 3 |
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE DENETİM VE LİDERLİK | 3 | 3 | 1 | 3 | 1 | 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 2 |
KONAKLAMA VE TURİZM MEVZUATI | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 |
TURİZM İŞLETMELERİNDE HALKLA İLİŞKİLER | 5 | 2 | 1 | 2 | 5 | 5 | 4 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 |
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ | 5 | 4 | 1 | 1 | 1 | 3 | 4 | 5 | 2 | 2 | 2 | 2 |
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU | 3 | 3 | 1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | 3 | 2 |
ÖZEL İLGİ TURİZMİ | 2 | 5 | 1 | 1 | 1 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | |
TURİZMDE KOBİ YÖNETİMİ VE İŞ GELİŞTİRME UYGULAMALARI | 3 | 3 | 4 | 3 | 2 | 2 | 1 | 4 | 4 | 2 | 1 | 3 |
| | | | | | | | | | | | |
|
|