Kabul Koşulları
ÖSYM'nin yapmış olduğu üniversite giriş sınavında başarılı olmak ve yeterli puanı almış olmak.
Yatay ve dikey geçişlerde gerekli koşulları taşımak.
Yabancı uyruklu öğrenci kabulü için gerekli koşulları taşımak
Yeterlilik Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü ve stajı başarıyla tamamlamak.
Önceki Öğrenim
Fakülteye yatay/dikey geçişlerde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fethiye Ziraat Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi’nin ilgili maddelerinin hükümleri uygulanır.
Tarihçe
25.05.2015 tarihinde “Fethiye Tarım Bilimleri Fakültesi” olarak kurulan Fakültemizin adı 16.02.2016 tarihli ve 2016/8555 sayılı kararname ile birlikte “Fethiye Ziraat Fakültesi” olarak değiştirilmiştir. Kuruluşunu takip eden yıllarda Fakülte bünyesinde 9 bölüm açılmış ve bu bölümler altında 21 anabilim dalı .tanımlanmıştır..
Program Profili
Dil: Türkçe
Süresi: 4 yıl
Azami süresi: 7 yıl
Staj: Var
ÖSYM tipi: Sayısal
Lisans eğitimi
Normal Öğretim
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Ara sınav % 40, Final % 60.
Mezuniyet Koşulları
Ziraat Mühendisliği bitki Koruma alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi ve stajdan başarılı olması gerekir.
Mezun İstihdamı
Programdan mezun olan öğrenciler ziraat mühendisi ünvanını alır ve Bitki Koruma Bölümü eğitim sürecinde öğrendiği bilgileri tarımsal üretim sahasında uygulayabilir. Tarımsal hastaslık, zararlı ve yabancı otların tanınması, ve mücadelesi konusunda bilgi ve birikimini kullanarak özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarında iş imkanı bulabilirler.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Ziraat Fakültesinden başarı ile mezun olan öğrenci, Yüksek Lisans ve Doktora programları için gerekli koşulları yerine getirerek Yüksek Lisans ve Doktora programlarında öğrenim görebilir.
Eğitim Türü
Bu programda amaç, Kültür bitkilerine ekonomik zarar veren böcekler, akarlar, nematodlar, abiyotik ve biyotik (fungus, bakteri, fitoplazma, spiroplazma, virüs ve viroid) etmenler ile yabancı otlar, bitkisel üretime verdiği zararın engellenmesi amacıyla bu etmenlerin belirlenmesi, tanımlanması ve mücadelesinin belirlenmesinin öğretilmesidir. Bu dört yıllık lisans eğitiminin sonunda Bitki Koruma Bölümünden mezun Ziraat Mühendisi ünvanı verilmektedir.