Kazanılan Derece
Programdan mezun olanlar, Organik Tarım Ön Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadır.
Kabul Koşulları
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenci kayıt işlemleri; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin belirlediği ilkeler çerçevesinde yapılır. Rektörlük, her yıl Üniversiteye ilk kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının kayıt tarihini, istenilen belgeleri ve kayıt yerlerini birimlere göre belirleyerek ilan eder. Kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülür. Kayıt süresi içerisinde kesin kaydını yaptırmayan aday hakkını kaybeder. Belgelerde tahrifat yaptığı tespit edilenlerin kayıtları yapılmaz. Yanlışlıkla kayıt yapılmış olduğu anlaşılırsa kayıtları silinir.
Yeterlilik Koşulları
Her eğitim öğretim yılına ait yarıyıl başlarında ve akademik takvimde belirtilen süreler içinde, Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretini ödeyerek ders kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Öğrencinin o yarıyıl/yılda alacağı dersler, kayıt sırasında akademik danışmanı ile birlikte belirlenir. Ders geçme sistemi uygulanan bir programın birinci sınıfında öğrenime başlayan öğrenciler, kayıt oldukları yarıyıl/yıla ait tüm dersleri almakla yükümlüdürler. Önlisans programlarından mezun olabilmek için Üniversitemizin programında mevcut olan (toplam 120 AKTS) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve mezun olabilmeleri için öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden başarılı olmaları gerekmektedir.
Önceki Öğrenim
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Üniversitemizde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili MYO müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci dersten muaf tutulabilir.
Resmi Gazete’de yayımlanan 17845 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre yapılır. Yatay geçiş başvuruları, yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır. Yatay geçiş yapan öğrencilerin öğrenim süreleri, öğrencinin geldiği kurumda kullandığı süreler de hesaba katılarak toplam eğitim-öğretim süresi, kanunla belirlenen azami süreyi aşmayacak şekilde ilgili birimin yönetim kurulunca belirlenir. Meslek yüksekokulu mezunlarının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bağlı lisans programlarına dikey geçişleri ise 19.02.2002 tarihli ve 24676 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak Fakülte yönetim kurullarınca yapılır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bağlı Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokullarının Bölüm ve Programları arasında yatay geçiş yapılabilir. Bu geçişe ilişkin esaslar, Üniversite Senatosunca kararlaştırılan yönerge ile düzenlenir.
Tarihçe
Organik Tarım Programı, 1999-2000 Eğitim Öğretim Yılında faaliyete başlamış olan Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü altında eğitim-öğretim devam etmektedir.
Program Profili
Programımızda; Toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim yaparak; çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını koruma bilincinde olmak, çağdaş ve demokratik bir üniversitenin amaçları doğrultusunda yeni değerler üretmek, ulusal/uluslararası kurum ve kuruluşların kaliteli ara eleman ihtiyaçlarını karşılamak ve gelişime açık, girişimci, yenilikçi, insani ve ahlaki değerlere saygılı organik tarım teknikerleri yetiştirmek amaçlanmıştır.
Program Yeterlilikleri
1- |
Bitki gelişimi, toprak ve ziraat eğitimi alanında organik tarım geliştirme çalışmaları kapsamında bilgi ve becerileri sahip olmak, tarım kavramlarını öğrenmek |
2- |
Organik Tarım programında mevcut yaşanan sorunlar, problemleri belirlemek ve çözüm üretebilmek |
3- |
Organik tarımı geliştirme, uygulama, metot ve yöntem bilgilerine sahip olmak |
4- |
Edindiği bilgilerin doğruluğu, güvenirliliği ve güncelliğini değerlendirir ve kavrar, etik değerlere uygun hareket eder. |
5- |
Alanı ile ilgili bilgiye ulaşma yollarını bilir ve etkin bir şekilde kullanır. |
6- |
Biyoçeşitliliğin önemini bilir ve korunması konusunda bilgi sahibidir. |
7- |
Organik tarım yapılabilecek tarım alanları ile ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini aktarır. |
8- |
Organik tarımda kullanılan tohumluklar, organik gübre kaynakları ve organik içerikli preparatları hakkında bilgi sahibidir. |
9- |
Güncel olay ve gelişmelere duyarlıdır ve bu gelişmeleri izler. |
10- |
Organik ürünlerin işlenmesi, pazarlanması ve ülke ekonomisine katkısı hakkında bilgi sahibi olur. |
11- |
Bilgi iletişim tekniklerini kullanarak etkin, aktif şekilde bilgiye ulaşır ve bilgiyi kullanır. |
12- |
Bilgi iletişim tekniklerini kullanarak etkin, aktif şekilde bilgiye ulaşır ve bilgiyi kullanır. |
13- |
Bitkilerde görülen hastalık ve zararlılar ile beslenme bozukluklarını tanıyabilir. |
14- |
Çevreyi koruma bilinci ile üretim yapma tekniklerini kullanabilir. |
15- |
Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte, mesleğinin gerektirdiği yazılım ve donanımı kullanabilmeli. |
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Yazılı, sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılan sınavlar; ara sınavları, mazeret sınavları, yarıyıl sonu sınavları, bütünleme sınavları, muafiyet sınavları ve tek ders sınavlarından oluşmaktadır. Sınavlar; Sağlık, doğal afet ve ilgili yönetim kurulunca kabul edilen diğer mazeretleri nedeniyle bir dersin ara sınavına giremeyen öğrenciler; mazeretlerinin kabul edilebilmesi için aldıkları sağlık raporlarını veya diğer mazeret belgelerini, elden üç gün içerisinde içerisinde fakülte/yüksekokul sekreterliğine teslim etmek zorundadırlar.
Öğrencinin bir dersten başarısı, o dersin final/bütünleme sınavından sonra, ders sorumlusu öğretim elemanı tarafından, ara sınav/sınavlar not ortalamasının % 40’ı ile final/bütünleme sınav notunun % 60’ının toplamı dikkate alınarak verilen harf notuna göre belirlenir. Tüm öğrenciler için 100 üzerinden ham notlar, sınıfın genel başarı düzeyi, notların dağılışı, sınıf ortalaması ve standart sapması dikkate alınarak Senato tarafından kabul edilen harfli sistem veya 4'lük sisteme uyarlanır. AGNO'su en az 2.00 olan öğrenci herhangi bir dersinin (FF), (FD), veya (K) olmaması koşulu ile başarılı sayılır. AGNO'su 2.00'Nın altında olan öğrenci başarısız sayılır. Başarısız durumda olan öğrenciler, danışmanın önerisi ve bölüm başkanının onayı ile (DC) ve (DD) notu aldıkları dersleri tekrar edebilir.
Mezuniyet Koşulları
Kayıt oldukları önlisans bölüm/programda mevcut olan toplam 120 AKTS’lik ders planlarında yer alan derslere yazılarak bu dersleri başarmış ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler T.C. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde gösterilen staj ve mezuniyet projesi gibi çalışmaları iki yıl içerisinde başarı ile bitirmiş öğrenciler Üniversite eğitim-öğretimini tamamlamış sayılırlar. Normal öğrenim süresi sonunda en az normal ders yükü ile mezun olan öğrencilerden not ortalaması 3.00-3.49 olan öğrenciler Şeref Belgesi, 3.50-4.00 arasında olan öğrenciler ise Yüksek Şeref Belgesi almaya hak kazanırlar.
Mezun İstihdamı
Organik Tarım mezunlarına ‘’Organik Tarım Teknikeri’’ unvanı verilmektedir. Bölüm mezunlarının gerek kamu kurumlarında gerekse de özel sektöre bağlı işletmelerde görev alması veya kendi işini kurması mümkündür.
Organik tarım mezunları kendi işlerini kurup sürdürmelerine oldukça elverişlidir. Organik tarım ürünleri ve girdi materyallerinin üretim, ithalat ve ihracat işlemleri, iç pazarda talebe bağlı olarak perakende sektöründe iş bulma imkanı mevcuttur. Organik Tarım iş olanakları şunlardır:
-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri
-Araştırma Enstitüleri
-Belediyeler
-Üniversiteler
-Tarım Kredi Kooperatifleri
- Tarım Satış Kooperatifleri
-Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri
-Fidan Yetiştiriciliği ve satışı yapan firmalar
Ayrıca; Organik Tarım mezunlarının dikey geçiş yapabileceği birçok bölüm bulunuyor. Okuduğu bölümden bir lisans bölümüne dikey geçiş yapmak isteyenler kendi bölümünden mezun olduktan sonra DGS’ye girip yeterli puanı aldıklarında aşağıdaki 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilirler.
Bir Üst Dereceye Geçiş
Resmi Gazete'de yayımlanan 17845 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre yapılır. Yatay geçiş başvuruları, yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır. Yatay geçiş yapan öğrencilerin öğrenim süreleri, öğrencinin geldiği kurumda kullandığı süreler de hesaba katılarak toplam eğitim-öğretim süresi, kanunla belirlenen azami süreyi aşmayacak şekilde ilgili birimin yönetim kurulunca belirlenir. Meslek yüksekokulu mezunlarının Mığla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bağlı lisans programlarına dikey geçişleri ise 19.02.2002 tarihli ve 24676 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak Fakülte yönetim kurullarınca yapılır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bağlı Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokullarının Bölüm ve Programları arasında yatay geçiş yapılabilir. Bu geçişe ilişkin esaslar, Üniversite Senatosunca kararlaştırılan yönerge ile düzenlenir. A transfer can be made between the Departments and Programs of the Faculties, Schools and Vocational Schools of Muğla Sıtkı Koçman University. The principles related to this transition shall be regulated by the directive determined by the University Senate.
Eğitim Türü
Tam zamanlı normal eğitim 4 dönem boyunca 2 yıl süreyle verilmektedir.
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Fahri YİĞİT
Bölüm AKTS Koordinatörü
Doç.Dr. Demet ALTINDAL
Ders Planı
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ATB1801
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ATBY1801
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
2
|
|
BAH1807
|
BOTANİK
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
BAH1809
|
TOPRAK BİLGİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
BAH1819
|
TARIMSAL EKOLOJİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
BSD1900
|
BEDEN EĞİTİMİ
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
GSR1900
|
RESİM
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
3
|
|
ORT1001
|
ORGANİK TARIM İLKELERİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT1003
|
UYGULAMA I
|
Zorunlu
|
0
|
4
|
2
|
|
ORT1497
|
STAJ (30 İŞGÜNÜ)
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
8
|
|
SER1003
|
TARIM ALET VE MAKİNALARI
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
SER1801
|
BİTKİ ÜRETİM TEKNİKLERİ
|
Zorunlu
|
2
|
2
|
3
|
|
TDB1801
|
TÜRK DİLİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
TDBY1801
|
TÜRK DİLİ I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1801
|
İNGİLİZCE I
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1803
|
Almanca I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1805
|
Fransızca I
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
| | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ATB1802
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
BAH1818
|
TOHUM VE FİDECİLİK
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
BAH1820
|
ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
BAH1822
|
BİTKİ FİZYOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
BİP1824
|
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ORT1002
|
ORGANİK BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM İLKELERİ
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ORT1004
|
TARIM VE ÇEVRE
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT1006
|
SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT1008
|
ORGANİK BİTKİ BESLEME
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT1010
|
UYGULAMA II
|
Zorunlu
|
0
|
4
|
3
|
|
SER1804
|
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
SER1812
|
ORGANİK TARIMDA GÜBRELER VE GÜBRELEME
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
STP1806
|
SULAMA TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
TDB1802
|
TÜRK DİLİ II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1802
|
İNGİLİZCE II
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1804
|
ALMANCA II
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
YDB1806
|
FRANSIZCA II
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
İSG1902
|
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ORT2001
|
ORGANİK SEBZECİLİK
|
Zorunlu
|
2
|
1
|
2
|
|
ORT2003
|
ORGANİK MEYVECİLİK
|
Zorunlu
|
2
|
1
|
2
|
|
ORT2005
|
ORGANİK TARIMDA HASTALIKLARLA SAVASIM
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ORT2007
|
ORGANİK TARIMDA KONTROL VE SERTİFİKASYON
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2009
|
ORGANİK TARLA BİTKİLERİ TARIMI
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2011
|
BİYOLOJİK MÜCADELE
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2013
|
UYGULAMA III
|
Zorunlu
|
0
|
4
|
3
|
|
ORT2497
|
STAJ (30 İŞGÜNÜ)
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
8
|
|
ORT2501
|
ORGANİK MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2503
|
TARIMSAL YAYIM VE İLETİŞİM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2505
|
ORGANİK TURUNÇGİL YETİŞTİRİCİLİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2507
|
ORGANİK ÖRTÜ ALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
| | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
Ders Türü
|
Teori
|
Uygulama
|
AKTS
|
Yazdır
|
ORT2002
|
ORGANİK BAĞCILIK
|
Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
|
ORT2004
|
ORGANİK TARIMDA ZARARLILARLA SAVAŞIM
|
Zorunlu
|
2
|
2
|
5
|
|
ORT2006
|
ORGANİK ÜRÜNLERİ İŞLEME VE PAZARLAMA
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
ORT2008
|
ORGANİK HAYVAN BESLEME
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2010
|
UYGULAMASI IV
|
Zorunlu
|
0
|
4
|
3
|
|
ORT2012
|
MESLEKİ PROJE
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
5
|
|
ORT2502
|
ORGANİK ARICILIK VE TOZLAŞMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2504
|
GENETİK ve ISLAH
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2506
|
TARIMSAL MEKANİZASYON
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2508
|
TARIM EKONOMİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
ORT2510
|
ORGANİK TARIM İŞLETMELERİNDE GİRİŞİMCİLİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
SÜS2806
|
ORGANİK SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
2
|
|
İŞY2802
|
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
3
|
|
| | | | | | |
|
|
Değerlendirme Anketleri
Dersler ile Program Yeterlilikleri Matrisi
1. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | | |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | 1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 5 | 1 | 1 | 5 | 1 | 2 | 2 | | | |
BOTANİK | 5 | | | 2 | 3 | 4 | 2 | 2 | 4 | | 3 | 4 | 2 | 3 | 4 |
TOPRAK BİLGİSİ | 5 | 2 | 5 | 2 | 4 | 4 | 3 | 2 | 5 | | 4 | 4 | 2 | 3 | 1 |
TARIMSAL EKOLOJİ | 4 | 1 | 1 | 4 | 3 | 3 | 2 | 2 | 2 | | 3 | 3 | | 3 | |
BEDEN EĞİTİMİ | 1 | 1 | 1 | | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | | |
RESİM | | | | 1 | | 3 | | | 2 | | 1 | 4 | | 2 | 4 |
ORGANİK TARIM İLKELERİ | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 2 | 3 | 3 | | 5 | |
UYGULAMA I | 5 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 5 | 4 | 1 | 4 | 4 | 3 | 5 | |
STAJ (30 İŞGÜNÜ) | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 2 | 4 | 5 |
TARIM ALET VE MAKİNALARI | 1 | 3 | 5 | 2 | 4 | 1 | | 4 | | 2 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1 |
BİTKİ ÜRETİM TEKNİKLERİ | 5 | 3 | 1 | 4 | 3 | 3 | 4 | 5 | 2 | 2 | 3 | 4 | | 2 | |
TÜRK DİLİ I | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | | |
TÜRK DİLİ I | 1 | 1 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 1 | 1 | 4 | 3 | 1 | | | |
İNGİLİZCE I | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | |
Almanca I | 4 | 5 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | | | |
Fransızca I | 2 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 2 | 5 | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
1. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II | 1 | 2 | 1 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | | |
TOHUM VE FİDECİLİK | 4 | 2 | 4 | 2 | 3 | 5 | 1 | 5 | 4 | | 4 | 3 | | 5 | 2 |
ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | | 4 | |
BİTKİ FİZYOLOJİSİ | 5 | | | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 3 | | 2 | |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ | 1 | 1 | 1 | 4 | 5 | 4 | 1 | 3 | 5 | 1 | 3 | 5 | | | |
ORGANİK BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM İLKELERİ | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 5 | 4 | 2 | 3 | 4 | 1 | 5 | |
TARIM VE ÇEVRE | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 2 | 4 | 3 | 2 | 5 | |
SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 1 | 5 | 3 |
ORGANİK BİTKİ BESLEME | 5 | 2 | 3 | 4 | 4 | 1 | 1 | 5 | 2 | 1 | 2 | 4 | 5 | 4 | |
UYGULAMA II | 5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 5 | | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 |
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 2 | 2 | 4 | 3 | 4 | 4 | | 5 | |
ORGANİK TARIMDA GÜBRELER VE GÜBRELEME | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 4 | 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | |
SULAMA TEKNİKLERİ | 1 | 2 | 4 | 2 | 3 | | 4 | | 1 | 1 | 1 | 2 | | 4 | 1 |
TÜRK DİLİ II | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | | |
İNGİLİZCE II | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | | | |
ALMANCA II | 1 | 2 | 1 | 2 | 1 | 2 | 1 | 2 | 1 | 2 | 1 | 2 | | | |
FRANSIZCA II | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | 1 | 1 | 1 | 5 | 4 | 5 | 1 | 2 | 5 | 1 | 5 | 5 | | 3 | 3 |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 1. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
ORGANİK SEBZECİLİK | 5 | 1 | 1 | 2 | 1 | 4 | 1 | 1 | 2 | | 4 | 2 | 1 | 4 | 2 |
ORGANİK MEYVECİLİK | 5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 2 | 5 | 4 | | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 |
ORGANİK TARIMDA HASTALIKLARLA SAVASIM | | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 4 | 5 | 5 | | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 |
ORGANİK TARIMDA KONTROL VE SERTİFİKASYON | 2 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 |
ORGANİK TARLA BİTKİLERİ TARIMI | 5 | 2 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 2 | 5 | |
BİYOLOJİK MÜCADELE | | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 4 | 5 | 5 | | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 |
UYGULAMA III | 5 | 1 | 5 | 3 | 3 | 5 | 3 | 5 | 4 | 2 | 3 | 3 | 5 | 5 | 2 |
STAJ (30 İŞGÜNÜ) | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 2 | 4 | 5 |
ORGANİK MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ | | 1 | 1 | 4 | 4 | 5 | 1 | 2 | 3 | 1 | 3 | 3 | | 4 | |
TARIMSAL YAYIM VE İLETİŞİM | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 3 | 5 | 2 | 5 | 5 | 4 | 5 | | 5 | 2 |
ORGANİK TURUNÇGİL YETİŞTİRİCİLİĞİ | 5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 2 | 5 | 4 | | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 |
ORGANİK ÖRTÜ ALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ | 3 | 4 | 3 | 2 | 3 | 4 | 1 | 1 | 2 | | 3 | 3 | 3 | 5 | 3 |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
2. Yıl
- 2. Dönem
Ders Adı | Py1 | Py2 | Py3 | Py4 | Py5 | Py6 | Py7 | Py8 | Py9 | Py10 | Py11 | Py12 | Py13 | Py14 | Py15 |
ORGANİK BAĞCILIK | 5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 2 | 5 | 4 | | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 |
ORGANİK TARIMDA ZARARLILARLA SAVAŞIM | 5 | 3 | | 1 | 1 | | | | 5 | | | | | | |
ORGANİK ÜRÜNLERİ İŞLEME VE PAZARLAMA | | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 2 | 5 | 5 | 3 | 5 | | 4 | 1 |
ORGANİK HAYVAN BESLEME | 1 | 4 | | 5 | 3 | 2 | 3 | 1 | 4 | | 4 | 3 | | 4 | 3 |
UYGULAMASI IV | 5 | 1 | 5 | 3 | 3 | 5 | 3 | 5 | 4 | 2 | 3 | 3 | 5 | 2 | 5 |
MESLEKİ PROJE | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 |
ORGANİK ARICILIK VE TOZLAŞMA | | 4 | 4 | 5 | 5 | | 4 | 2 | 5 | 5 | 3 | 5 | | 4 | 1 |
GENETİK ve ISLAH | 1 | 1 | 3 | 1 | 4 | 1 | 2 | 2 | 1 | 2 | 2 | 2 | | 1 | 2 |
TARIMSAL MEKANİZASYON | 1 | 3 | 5 | 2 | 4 | 1 | | 4 | | 2 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1 |
TARIM EKONOMİSİ | | 3 | | 4 | 3 | | 2 | 2 | 4 | 5 | 4 | 4 | | | 2 |
ORGANİK TARIM İŞLETMELERİNDE GİRİŞİMCİLİK | | 5 | 1 | 5 | 5 | 2 | 4 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | | 1 | 3 |
ORGANİK SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | 5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 4 | | 4 | 4 | 5 | 5 | 1 | 3 |
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI | 1 | 1 | 1 | 4 | 4 | 1 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
|
|